168

ew

преди 8 години

Пенсиониране-след насиране!

167

aig60

преди 8 години

Здравейте колеги пенсионери и бъдещи,днес по БНР слушах коментари от Калфин и Нейков за УФ и Техните стълбове!Дано ги видя и двамата на стълбовете са енергото.А бе хора обяснете с думи прости- как откраднахте ПФ на пенсионерите .Обяснете как държити лични вноски от заплатите на родените след 1.1.1960 г.Кога ще се вземат втори песний за родени след 1959 г.Бог с нами!

166

Реформатор

преди 8 години

Реформа има, пенсии няма да има...

165

Анонимен

преди 8 години

за това всички се махнахме, предпочитам да си взимам пенсия от друга страна вместо миерните им 100лв за хляб и мляко (в които няма нито хляб, нито мляко!).

164

11

преди 8 години

Ако забравя, че ще трябва да работя до 65, за да заслужа т.нар. достойни старини, все пак някой ще обясни ли как с тази реформа младите ще остават в България? Реформата ще работи докато останем само възрастни пред пенсия и пенсионери и тогава ... нова реформа, защото ние може и да можем да работим, но деца не можем да раждаме! Задръжте младите, вместо да морите възрастните!

163

скоро

преди 8 години

Споко що се косите,няма да стане тая.Скоро ще дойде нашия човек и ще рине с голямата лопата...

162

стоян

преди 8 години

абре управници, вие сте без мозък.наместо и вие да ползувате привилегийте законно от най-малко две места да имате доходи-заплата и пенсия,вие режете единият клон-за пенсийте. направете възрастта по-ниска и работете до когато искате,ама не натрапвайте вашите желания и на останалите,мислете за децата си.верно,сега бързо ще станете богати,ще вземете от икономийте на пенсионните фондове,а след това-каквото ще да става.още не е приет закона-поправете тези недомислия-и другите сме смъртници като вас

161

Анонимен

преди 8 години

Мафиотите от БКП-БСП прилапаха парите ни за пенсии,а сега трябва да се гърчим от глад до мизерната пенсия ако дожвеем.

160

wera

преди 8 години

а, те и в Германия се пенсионират на 65 годините, но като умре някой на 85 цъкат, че си е отишъл без време. На 65 тръгват по света. Да са живи и здрави, нямам нищо против хората, дай боже всекиму, но буквалното, сляпо прилагане на каквито и да е правила води до жестока несправедливост, която пък е причина за противопоставяне на хората. Една позната ми разказа, че като казала на една германка колко е пенсията на майка й, тя отвърнала - "Ами като не е работила....."

159

умник

преди 8 години

я незнам колко тряба да си нагъл следкато сисе наял на яйца пак яйца да си поръчаш

158

Анонимен

преди 8 години

Нали герберястите виха на умряло, ела Боце и ни спаси. Той дойде и започна спасяването. Той каквито ги е забъркал ще гризнат дръвцето и герберугите. Ще внасяте 40 години и ще живеете колко след ако се пенсионирате? Колко ми кажете? Не повече от 7-8. И тези пари внасяни от вас къде ще отидат, кой ще ги открадне? Защо не се направи като в САЩ, всеки да има личен пенсионен фонд и при смърт парите да получават близките? Защо бе Калфин, плужак долен?

157

Анонимен

преди 8 години

не на геноцида

156

Анонимен

преди 8 години

да ги махнем

155

Анонимен

преди 8 години

ПЕНСИОННАТА РЕФОРМАПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИОННАТА СУМА 3 ПЪТИ НА ВСЕКИ КОЙТО ГАРАНТИРА ЧЕ СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО СИ НА ПЕНСИЯ ЩЕ ЖИВЕЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3 ГОДИНИ.

154

Анонимен

преди 8 години

Калфин е плазмодий и слуга на Рапоня. Тези двамата искат да внасяш 40 години,да работиш до 65 и... да умреш на 70. Кой доживява у нас 70-75? Тези двамата *** не се и замислят. Рапоня отдавна и идея няма как живее населението което не може да кради и получава сомо заплата. След 60 от 10 души 8 са по болници. Ако не са умрели вече 3-4. Калфин, ти комунистическа долна издънка. Дано бовно и мъчително с Рапоня да умиргате!!!

153

умник

преди 8 години

дбре.40години си внесл 50 000лв и после 10 години си получил 18 000лв и разликата

152

умник

преди 8 години

и какъв е изво всеки да се спасява както може

151

Анонимен

преди 8 години

Ясно ! Пари НЕМА да видим ни от първа , ни от втора пенсия !

150

Истина е че....

преди 8 години

Държавните пенсии са несъвместими със съвременния икономически модел в условията на глобализация! Просто днес динамиката на бизнеса, пазара на труда и демографската ситуация, нямат нищо общо със това от преди 20-30 години. А сегашната пенсионната система е измислена да работи в съвсем други условия. Най-разумния вариант е да се премахнат пенсиите и да остане само една минимална вноска която да гарантира минимална социална пенсия за цялото население над 60г. и хората в неравностойно положение.

149

Анонимен

преди 8 години

а не може ли вместо да ни притискат с безработица и безизходица да излезем и да ги изринем от парламента?...Не. Не може. Тези неща се организират от чужди посолства. Но сега в България има само едно посолство и то няма интерес от протести и хора по улиците. Всичко е под контрол.