65

Хайдар

преди 8 години

До да питам.....Приятелю, 40% от нефтените и газови полета се контролират от ИД, но на 100% се управляват и подържат от Сирийската държава- споразуменитето между правителството в Дамаск и ИД е да си делят приходите от продажбата- същото е и с електрическите централи и ВИК мрежата. Служителите на тези добивни площадки до ден днешен си получават заплатите от Дамаск, същото е с болниците и администрацията в завладените от ИД територии. Звучи странно, но е факт.

64

111

преди 8 години

Абе гледам, държавите които наскоро бяха "демократизирани" и лидерите им свалени - нещо не са цъфнали и вързали. Що така? Либия, Ирак, Авганистан - все освободени държави, и все по-зле става в тях?

63

да питам.....

преди 8 години

До ХайдарКато всичко е под контрола на Асад как така 40% от нефта но Сирия е в ръцете на исямисткити главорези и се продава на европейската и американска оръжейна мафия !!?

62

Хайдар

преди 8 години

Не само, че Асад няма да падне, а и става все по-силен. 70% от населението живее в райони под контрола на режима, различните религиозни общности го подкрепят, а и да не забравяме Хизбула и иранските Ал Кудс бригади които му помагат. Също така само 2 областни града са под власта на ИД и Нусра, всички други градове са на Асад. Новата стратегия на властите в Дамаск е да се концентрират върху няколко основни фронта, а не както досега на стотици фронтови линии.

61

Az

преди 8 години

Мръсните игри на САЩ със създаването на ИД ще им излязат през носа.

60

юбералес

преди 8 години

Няма абсолютно никакво значение кой ще е на власт и какво ще прави с народа си. Важното е да ни осигури стабилен коридор от средиземно море към персийския залив. Коридор по който ще тече половината нефт и газ в света до неговото изчерпване. Ако Асад не дава, ще сложим ''Масад''.

59

Tina

преди 8 години

Казаха ли си цената, срещу която ще "ликвидират" ИД?...И целта, заради която я създадоха...Падането на Асад.Тогава щели да разгромят ИД, че може би и успешно!...Падне ли Асад - пада и Сирия.След това по-умните могат да се досетят какво следва...Не и краят на ИД.

58

Анонимен

преди 8 години

Разделяй и владей, Кой има полза да разделяб Самия Асад н нищо срешу религиозното делене на хората от страната му

57

вярващ в Бог не в ре

преди 8 години

Религиите са взели най много жертви но този свят и ще продължават да вземат докато човечеството разбере че Бог е един за всички и не се нуждае от различни и противоречиви религии. Всички религии са манипулативна система за надмощие и подчинение на човека от човек

56

Анонимен

преди 8 години

По-малкото зло за Сирия е Асад все пак.

55

Смях

преди 8 години

Значи ако следваме логиката-унищожаваме най-големия противник на ИД-режима в Дамаск и като резултат-ислямистите, които ще имат един враг по-малко , ще бъдат по-лесно победени. Абе аз нещо се обърках.Или може би авторката на статията не я е преписала правилно, или не са и обяснили правилно за какво става въпрос. Истината е, че Асад е диктатор, но също така, че е по-малкото зло. Каквото и да говорите - вижте какво стана в Либия и Ирак - резултатите са плачевни. В Египет след пролетта имаше военен

54

Аз

преди 8 години

Статията кърти, добре се посмях.

53

Анонимен

преди 8 години

Всяко нещо има своя край

52

Наблюдател

преди 8 години

Светска диктатура е най-доброто, което може да се случи на Близкия изток. Алтернативата е халифата на ИД. Американците сега стоят, като наакани, след като ИД ги прецака брутално в Ирак и не знаят какво да правят. Съсипаха Либия и Ирак и като цяло показаха, че са абсолютно откъснати от реалностите, приемат всичко сякаш е игра на Кънтър страйк. Русия няма да си даде базата на Средиземноморието по никакъв начин. Заради базата в Севастопол си взеха и Крим. Обама, добре дошъл в реалния свят, пич!

51

Анонимен

преди 8 години

Този ще го убият бавно. ....с лихвите.... за показно. Наследи от баща си властта на готово и се помисли за нещо. Убиец !

50

Анонимен

преди 8 години

Дните на цирея Асат са приброени. Преди 5 години изби 230 хиляди от сънародниците си за да се задържи на власт.

49

запишете си го

преди 8 години

Продължавайте да блъскате минуси. Тя природата си знае работата.

48

запишете си го

преди 8 години

Докато Асат е там през територията на България преминаването на бежанци ще е ежедневие.

47

Анонимен

преди 8 години

искат да изкарат Асад,като Адолф Хитлер....определено не се справят

46

Анонимен

преди 8 години

даже има 6 пръста на ръката