29

кали станкова

преди 8 години

ПРОСТАЦИ !!! ХИЛЯДИ ДЕЦА ГЛАДУВАТ !!!!

28

Анонимен

преди 8 години

Да честитим новото увеличение на депутатските заплати.

27

Anna

преди 8 години

До АнонименПри мен със стаж 37 г специалист в държавно заведение не ми дават и минималния осигурителен праг!!!

26

Мнение

преди 8 години

При интервю и зададен въпорос от наш журналист към испанският посланник в България, Хосе Луис Тапиа (икономист) - Защо България не може да се доближи до западните държави членки в Европа по стандарт, след като от 2007 г. е в ЕС?Той отговори: - Недоверието в съдебната Ви и правова система, което гони чуждите инвеститори и не реагламентироаното законово заплащане на час съответсващо на стандарта на живот, което е въведено във всички държави членки.

25

ЛУД

преди 8 години

СРАМ И ПОЗОР ! ТОВА СА ДНЕВНИТЕ НА ЕДИН ОТ ПАРЛАМЕНТА...ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ !

24

Гешев

преди 8 години

Пак популистки ходове на политиците на власт!Според синдикатите мин. издръжка на един човек за съществуване на прага на бедността е 563 лв. Е що за грабителство е тогава 380 лв. И отгоре на това се плаща и данък върху тях!?Тази МРЗ води не до бедност, а до МИЗЕРИЯ!Изводите са за вас съграждани! Четете и мислете какво да предприемете!група кан Телериг

23

Анонимен

преди 8 години

Капка по капка вир. Още 5 пъти по 20 и е 500лв.

22

Аууу,голяма заплата

преди 8 години

Ами то е ясно и защо не идват инвеститори... При такава малка минимална заплата, покупателната способност на населението е нищожна, а всеки, който иска да инвестира в България, първо проучва дали от това, което ще произвежда ще може да продава 80 % на вътрешния пазар, след което съответно не инвестира.От аграрна страна започваме да се превръщаме в потребители на стоките, произведени от Запада,внасяме месо от Холандия и Франция, чесън от Китай, домати от Турция и т.н.Нужна е иконом.политика

21

seira

преди 8 години

НАКРАТКО:АКО НЯКОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ С "ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ РЕАЛНО СА СЕ ПОВИШИЛИ ДОХОДИТЕ НА НАЕМНИЯ ТРУД, ТОЙ ПРОСТО НЕ Е В "ЧАС".В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ РЕАЛНИЯ (НЕТНИЯ) ДОХОД НА РАБОТНИЦИТЕ (СЛУЖИТЕЛИТЕ) СЕ НАМАЛЯВА, ТЪЙ КАТО РАЗХОДИТЕ ЗА СОЦИАЛНО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ НАРАСТВАТ И СЕ "ПРЕХВЪРЛЯТ" НЕОФИЦИАЛНО ЗА СМЕТКА НА НАЕМНИЯ ТРУД!"ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ НА ПРАКТИКА "ИЗСВЕТЛЯВА" РЕАЛНИЯ СЕКТОР, НО ЗА СМЕТКА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ.НАЛИЦЕ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК!!!

20

me

преди 8 години

Малиии, МРЗ се приближава заплашително към заплатата ми. Ще се гръмна.

19

свинаря

преди 8 години

Никога няма да стигнем нормалните държави,защото минималната заплата ако я вдигнат,то е защото цените са се покачили и си оставаме на същото дередже.

18

bon

преди 8 години

Vesel praznik na nezavisimostta i blagodarnostta Vi jelaia!;)

17

знайко

преди 8 години

кучетата си лаят кервана си върви....докога?!????

16

BB

преди 8 години

Kakva podigravka nama daje 500 lv komunagata Kalfin s Kolko jivee na mesez

15

гербист-столичан

преди 8 години

Ето че въпреки всички негативи Бойко все пак се застъпи и вдигна заплатите у нас. Лошо е, че така държавата ни става по-малко привлекателна за преките чуждестранни инвестиции, но ГЕРБ мисли за народа и за неговото благоденстване. Скоро може и да стигнем Румъния по доходи и хич няма и да се учудя ако това стане много скоро, след 2-3 години. Браво.

14

Елемаг

преди 8 години

15 сметката ти е вярна само че 5 дена работят само държавните!!Всички други се гърбим и събота ,знам и някой в неделя.Така че сметката за транспорт е повече :)

13

Анонимен

преди 8 години

380 лв. минимална заплата означава бруто 90 лв. на седмица. от тези 90 лв. махаме 9 лв данък и 21 лв здравни +социални и остават 60 лв седмично. от тях махаме миминума от 2 лв на ден за транспорт до работа, т.е 10 лв и стават 50 лв. от тях махаме пак абсолютен минимум 10 лв. ток и 5 лв вода и остават 35 лв; ако живеете в собствено жилище, махаме 4 лв. седмично данък = 31 лв.-3лв. седмично предплатен телефон=28лв или 4 лв. дневно за ХРАНА, ДРЕХИ, ЛЕКАРСТВА И ОБУВКИ! Найс,а? Другари Политици!

12

Анонимен

преди 8 години

ДО 11МОЖЕ ДА СТИГНАТ ДА СИ ПЛАТИШ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА....

11

Елемаг

преди 8 години

Обяснявам пак за 100-те път.Те ги вдигат защото чиновническите и всички тези на държавна хранилка, се формира на база минималната!!Тоест, товари се основно държавния бюджет повече и без това изтънял.В частния, откъдето идват заплатите, ще предстоят съкращения, следователно и по малко в бюджета и НОИ!!Така че не 16 а 26 милиарда ще трябват след 3 год пак!!Изровете си главата от пясъка, всички с купените икономически дипломи и по държавни постове и по институти за пазарни икономики!!

10

тарикат

преди 8 години

В нашия район местните работодатели повече от 400 лв не дават заплата!Ама аз съм си тарикат и работя сега при един за без заплата!Разбрахме се да ме вземе за роб!Да ми осигури къде да живея, храната,тока,водата,100 грама ракия и 1 кутия цигари,хапчетата и някои дреха!От както съм му роб съм много добре!То преди с тези 400 лева тряваше сам да си ги осигуря тези неща а те не стигаха до никъде!