44

Ваньо

преди 8 години

Леко го е побългарил :)

43

Анонимен

преди 8 години

na dobar pat -kam onia sviat .....

42

Помогни на журналист

преди 8 години

Четох Покришкин (руски ас от ВСВ).Самолети кацат на решето, с пробойни, едва позволяващи самолета да има аеродинамични показатели.Лепене, кърпене) и после пак в боя.Това, което виждате е високотехнологична ролка за невисоко налягане(обикновена ролка "тиксо" държи автомобил-виж "Разбивачи на митове").Опасно е не това, а когато самолет се вре в учения на НАТО. Апропо това не е част от турбината."Учил, недоучил". Превел...Мария обаждай се за съвет-без ангажимент!

41

Анонимен

преди 8 години

Не си измъчвайте мозъците с неща които не разбирате. Щом слага тиксо което надали има нещо общо с тиксото значи така трябва. То на някои самолети крилата им са лепени с лепило ама никой не скача против това.

40

Морски вълк

преди 8 години

"Лентата е устойчива на вода, може да се използва и за възстановяването на щети по кораби по време на морски битки." - представям си как торпедо улучва кораб и моряците се впускат с по едно тиксо в ръка и облепят кораба и боя продължава.

39

Анонимен

преди 8 години

Той да внимава да не блокира Pitot тюбите, че две кръстачки паднаха заради блокирани тюби през 1996-та от немърливи работници. Един в Доминиканската Република и Аеро Перу в Тихия Океан.

38

Анонимен

преди 8 години

Аз не съм чул скоро самолет на Easy Jet да се разбива, напук на разбирачите тук...

37

Анонимен

преди 8 години

Това не е турбината а се казва Fan cowl или на наше се капутаж, това е много преди компресора за ниско налягане и е от вън двигателя няма никакво налягане там , второ ремонта е удобрен он завода производител (Airbus) по специална технология. Тиксото е специално и се казва High speed tape ( 300$ ролката). И за морски битки не съм чувал :D но патента се държи от една компания и най-често се ползва в авиацията. Моля не пишете статии за които си нямате на представа какво се случва. Благодаря.

36

Хизбула

преди 8 години

Вълшебните думички са "Аллах е велик! Амин!".!!!

35

Анонимен

преди 8 години

Колко пъти ти казах, че тиксо му е майката.

34

Xxx

преди 8 години

Дека го продават туй тиксо,че искам да затвора устата на тъщата ?

33

Анонимен

преди 8 години

Ми като нямат тел или сезал...

32

Анонимен

преди 8 години

Това е най-обикновенно тиксо!!! Да не лъжат от ей :D

31

uuu

преди 8 години

I love тиксо!...

30

мангоджери

преди 8 години

при турбините издържа, обаче залепена на голяма женска уста удържа само няколко секунди

29

авиомеханник

преди 8 години

Боже аз колко турбини съм облепил с тиксо на два пъти даже и скоч лента съм слагал и няма проблеми но съм най сигурен когато завържа с тел грешка няма.

28

Анонимен

преди 8 години

dug tape ти е главата.. пише се duct tape rofl..

27

макгайвър

преди 8 години

Спокойно, това е dug tape нема да се плашите.. :)

26

европеец

преди 8 години

Аллооооууу, това не е тиксо , а алуминиева лента,специално създадена за кратковременни ремонти. Издържа на екстремни температури от -50 до +150 градуса по Целзий. И въобще не придържа турбината, а се използва да запълва някакви дупчици, които после ще се ремонтират.Такава лента се продава и в магазините в България, в зависимост от дебелината на алуминия, ширината и дължината на лентата- струва от 12 до 50 лева ролката.Много разбирачи има това по форумите

25

Анонимен

преди 8 години

SNIMANO E NA LONDONSKOTO LETICHTE. V ANGLIA KONTROLA E MNOGO ZANIGEN POCTI NAVSEKADE. KATO SE IMA PREDVID CE POCTI VAV VSEKI MAGAZIN MOGE DA SRECHNETE STOKA S IZTEKAL SROK NA GODNOST...