25

до 33

преди 8 години

Ами ти кога искаш да ги пуска? ОТделно ли ? Навсякъде по света и в България десния завой се извършва след като минат пешеходците. Ако искате да направим референдум и да решим, дали пеша искаме да ходим всичките или искаме всичките да караме коли, защото явно всеки си мрънка за него си, без да се съобразява с никой друг.Типична българска черта...

24

Анонимен

преди 8 години

Че то и в момента е така - стоят едни фуражки и светофарите в център са все на РУ, че са обадили, че някой ще идва. Кажи после, че не е централизирано управление......

23

Анонимен

преди 8 години

Само да ви кажа какво ще стане.Там където се събират много коли, зелената светлина ще стои по-дълго време, за да може колоната да се източи и да си замине. Обаче нека ви светна какво ще се случи на тези кръстовища. Водачите, които чакат да премине цялата колона, ще чакат по-дълго време. А никой не иска да стои на дълги светофари, нали? И ще се търсят други маршрути и движението ще става все по-зле.Иначе смисъл от пешеходния бутон има... чат-пат да пуска и пешеходци ;)))

22

Стоян

преди 8 години

До до 9Аз продължавам да не разбирам смисъла на пешеходния бутон на кръстовищата...Там, където пресичат само пешеходци, както е на цитираната по-долу спирка на "Константин Величков" - ОК - ако няма пешеходци, на колите им е все зелено... Но на кръстовищата, където има и коли, и пешеходци, и има определен цикъл на светофарната уредба, не мисля, че прави друго, освен да бави пешеходците, ако не е натиснат преди да светне и зелено за колите в същата посока...

21

Анонимен

преди 8 години

Каквито и умни неща да се направят, всичко свършва с появата, в средата на кръстовището, на шкембе по-просто от светофар.

20

Гост

преди 8 години

vlady голем си брат, не мога да спра да се хиля :D

19

Анонимен

преди 8 години

Цитат:"Стотици хиляди датчици ще бъдат монтирани поетапно. Това ще оптимизира трафика и ще доведе до по-добро качество на живот, повишена безопасност и намаляване на инцидентите", обясни зам.-кметът.Поредната глупост, изречена от некомпетентен човек. В София повечето, даже всички централни кръстовища са с ИЗЧЕРПАНА ПРОПУСКАТЕЛНА СПОСОБНОСТ или не могат да се оптимизират ако ще 1 млн датчици да се сложат. Могат само да направят чакането като време за отделните фази еднакво, но не трябват датчици

18

Анонимен

преди 8 години

До от Сидни Ав$тралияTaка ли? Я кажи една европейска компания с директен полет до Сидни?!.....Всъщност... теб треа те оставят без никакъв отговор на нито една от глупостите, с които спамиш интерент-пространството. И на малките деца им е ясно, че си ***... На по-големите им е ясно,ч е си и глупав ***...

17

до 3

преди 8 години

Незнам как е в Сидни, ама идеята на системата е когато се увеличи трафика автоматично да увеличава и зеленото - естествено предполагам, че никой няма да очаква да изчезнат колите, но ще се подобри определено състоянието на много места с подобно нещо.Аз съм доволен, че ще внедряват подобна система - писма ми да вися на светофар, като ***, докато другите направления са празни, както и докато някой с фурашка не реши да пусне и нас ...

16

Rumen

преди 8 години

В Момента е БЕЗУМНО. Ако светофарите се оптимизират ще спестяваме седмици изгубено време на година.

15

FR

преди 8 години

С градския транспорт стигам от вкъщи до зъболекаря си за 1 час и 40 минути, а с автомобила си - за 7 минути с нормална скорост от порядъка на 35-40 км/ч. Е как да стане да ползвам градски?!И вместо да нацвъквате светофари навсякъде, вземете да оправите улиците, че вече 80% от настилката е в дупки, които започнаха да стават все по-дълбоки и по-дълбоки. Шахтите в последно време също хлътнаха доста. Не само, че трошим колите, но и доста катастрофи стават.

14

Анонимен

преди 8 години

А кога ще поумнеят и правителствата?

13

Един Българин

преди 8 години

До от Сидни Ав$тралияМай не си чел достатъчно за третия лъч, а и отговора ми те е затруднил. Вероятно е от Сидни, че тук се справяме с тези "сложни" задачки. Нищо де сега имаш домашно и какво да правиш довечера. Аз вчера резнах две бири и не мисля довечера да изневерявам на тази традиция. За останалите неща - няма нужда. Ние не страдаме от преселването си на десетки хиляди километри от центъра на света по простата причина, че не ни се налага да живеем на м***йната си.

12

ееееее

преди 8 години

Е нали метрото щеше да намали трафика по улиците с 20-30%. Какво се случва, хората не искат ли да го ползват това метро?

11

до синдьо

преди 8 години

Абе ти не го мисли това в твоето гето няма задръствания и затова ще има полза от светофарите.

10

Анонимен

преди 8 години

С тези прости во много крадливи общинари ще чакаме оптимизация на Кукуво лято. Колко години тая *** кметицата е на този пост и идва сега започват да мислят за оптимизация. Картофке, едно е да краднеш и возиш в скъпия и незаслужин Мерцедес, друго е да управлаваш грода. Не е за простата ти тиква.

9

Анонимен

преди 8 години

А на беимветата кога ще монтират умни шофери, щото у нас всички беимвета са изпърдяни 20 годишни кошници на 12 милиона километра шофирани от *** с калпаци.

8

Анонимен

преди 8 години

Умно? То милиционера когато гледа някой да мисли, без да си мърда устните, го смята, за много умен!

7

я

преди 8 години

Светофар с бутон (на К.Величков) - светофара свети зелено за колите - спира трамвай - колите чакат, тъкмо да тръгнат, пешеходец натиска бутона да мине - колите чакат още 1 минута (а пешеходеца минава за 10сек). Светва зелено, минават 2-3-4 коли - спира трамвай или друг пешеходец се е сетил да мине. - Къде е оптимизацията ? Отделно защо махнаха светофарите с брояч, на който ясно личи колко време ще чакаш до зеленото, или колко още "зелено" ти остава да минеш ?

6

Един Българин

преди 8 години

До от Сидни Ав$тралияСидни, тук разшириха метрото и аз лично очаквам задръстванията да намалеят на много места. Всеки разумен човек обича да пести време, а при цената на метрото у нас и пари. Аз лично гледам да пътувам с велосипед и то извън улиците когато е възможно и в повечето случаи съм още по-бърз. Когато и третият лъч на метрото бъде факт по улиците ще има само *** дупенца и хора, които просто минават през града.Поздрави от Орландовци :)