68

До Анонимен Одисей 1

преди 8 години

Панславизмът е течение на руски интелектуалци през 19-ти век и няма нищо общо с имперската политика на Русия. До голяма степен именно те са били в основата на започвенето на Освободителната война 1877-1878. На Александър II тази война не му е била нужна или поне в този момент, когато армията не е била превъоръжена, отношенията с Австро-Унгария не са били най-добрите и една война с две империи можела да се обърне в крах, да не забравяме и коварния Албион! Империя България е била САМО при Симеон В

67

Анонимен

преди 8 години

Даже на празника се ръфаме като ***! Празникът за нас е в това - да мразим, обиждаме, псуваме, плюем! Руснаците празнуват Светите Братя Равноапостали Кирил и Методий. Чудесно! Прекрасно! Някога великият руски писател, съвеста на човечеството, всепризнатият гений Достоевски беше писал за такива като нас, че "един ден освободените от нас ще се обърнат срещу нас!" /цит.по памет/.Колко е бил прав! Срам ме е от лаещите тук срещу Освободителите. Колкото до това, че ние сме ги покръстили, смешно!

66

преди 30 години

преди 8 години

Преди време руснаците учеха покорените азиатски народи, че кирилицата е дело на ленин !Просто и удобно...

65

Шоп

преди 8 години

Кирилицата е официална азбука нас ЕС, благодарение на България. Не на Русия или Монголия или Србия.

64

тотото

преди 8 години

...до Рейгън ---> посети веднага личният си психолекар......до останалите --> не е важно кой какъв е бил, важно е кой какъв е сега и какво го очаква.... голям народ -> голяма държава -> голям банкет.... като ви гледам *** писаници, оправдавам руснаците......

63

Анонимен

преди 8 години

са ги учили че Кирил и Методий са руснаци - вярно е че има и културни хора в русия които знаят че са българи - и азбуката е българска а не славянска !!!??Но наглостта на свинете няма граници

62

Марси Рийс до рейгън

преди 8 години

"И не лъжи за броя на загиналите българи - те са 4208 душици мирно население и 23 военни. Тежка загуба."Ей рейгън, учи история!Това са жертвите от нашите бомбардировки, не от руските, за това и паметник им вдигнахме! Руснаците не уцелваха- бяха слаби бомбери.

61

рейгън

преди 8 години

До 85. Знай си историята. Съветски самолети бомардират Добрич на 22 юни 1941. Нощни съветски бомбардировки са извършени над Русе,Стара Загора,КазанлъкиГорна Оряховица на 13 септ 1942 г.. Убити и ранени са десетки хора. Югославски самолети също бомардират София и Кюстендил 6 април 1941. И не лъжи за броя на загиналите българи - те са 4208 душици мирно население и 23 военни. Тежка загуба. Противникът дава 256 убити и над 300 пленени. Свалени са 185 вражески самолета. Това са фактите.

60

Антон

преди 8 години

До 80Как неграмотни хора като теб си измислят "факти". Съветски самолети не са участвали в бомбандировките над България през ВСВ. Ако това беше вярно западната пропаганда щеше да ни проглуши ушите, но не е вярно! Ако Димитров не беше молил Сталин те /американци и англичави/нямаше да спрат бомбандировките. Жертвите са 14 хиляди. Сталин спаси България от загуба на земя - Чърчил го искаше ! ПСВ във Варна от руски кораби жертвите са около 50 човека - ние воюваме срещу освободителите!!!

59

вера

преди 8 години

Написах коментара си преди да прочета другите, извинявай 65 плагиатствала съм неволно, но абсолютно това е и моето мнение

58

вера

преди 8 години

Към любителите на минусите: да цъкат на воля - Аз съм русофил и не се срамувам от това.НО КИРИЛИЦАТА НЕ Е СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ,БЪЛГАРСКА Е. Може и да ме оборят учените, но за мен това е българска азбука. Славяни са и чехите и поляците и словаците, но те не пишат на кирилица. Нарекли сме го този празник на славянската писменост сигурно по соц.време да не обидим тогавашния голям брат. Голям проблем ни е чуждопоклонничеството да знаете.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

57

рейгън

преди 8 години

До 72 и 73 анонимчовци. А бе ***, говорим за братските отношения на Русия и България. Ти ми викаш защо биете ***. Бомбардировките са в резултат на обявената от България война на САЩ и Великобритания. Впрочем в бомбардировките през 41-42 год. вземат участие и съветски самолети, които са съюзници на САЩ и Великобритания

56

Анонимен

преди 8 години

Абе Рейгънчо,да не бъркаш американските и английски бомбадировки над София с Руски!

55

Анонимен

преди 8 години

Абе Рейгънчо,да не бъркаш американските и английски бомбадировки над София с Руски!

54

Анонимен

преди 8 години

До български американец Технически погледнато, български американци може да са деца на български родители, родени и израснали в Щатите. Ти си натурализиран гражданин--българин с двойно гражданство. Гражданство НЕ определя народност.

53

Анонимен

преди 8 години

Руснаците навсякъде по света говорят за "руската" азбука. Ще се учудя ако още не са нарекли Кирил и Методий руски монаси. Тия хора се имат за супернация и всичко те са изобретили.

52

мръсен циганин

преди 8 години

В Русия се празнува 24ти май денят на славянската писменост ,а в България?

51

рейгън

преди 8 години

До 65. Част 2. По време на ПСВ обстрелват Варна и други български градове. Окупират вече неутрална България в 1944 г. И ограбват де каквото могат -пари, злато, машини, сгради. Монтират комунистите на власт, които избиха българската интелигинция и патриоти. Създадоха икономика за тях и по техен стандарт. И до днес се месят, корумпират, рекетират българските продажни журналисти, политици и псевдоинтелигенти. Ето това са само малка част от братските връзки с империята на злото.

50

рейгън

преди 8 години

До 65. Аз ще ти кажа, кои са връзките. Пречат на българската църква да се откъсне от гръцката в 19 век. Подстрекават честни българи да си дадат живота, и от кръвта на хиляди избити да оправдаят 8-та руско-турска война, която за малко да загубят. След това орязват България до малко княжество. Против Съединението и подстрековат сърбите да ни нападнат в гръб. Сваля княз Батемберг. Убиват Стамболов. След Балканската война подстрекават съюзниците да ни нападнат. Следва 2 част.

49

български американец

преди 8 години

До 61. От начина на изказ и от простотията и агресията, която бълваш си личи, че най-много да си ходил до Перник и Коми. Ти никога няма да научиш защо си на този свят, а като си отидеш, никой няма да забележи, че едно мазно петно липсва. Иначе, когато имаш две гражданства - американско и българско се наричаш как? Отговори си сам, ако можеш. И спри да мърсиш България.