22

...

преди 8 години

През втората световна немските танкове се карат с гориво доставено контрабандно от Стандарт ойл(американска компания). Сам си прави сметката за какви пари става дума.

21

Exaaaa

преди 8 години

От днес нататък на Водата ще се сменя Името ще се продава по БензинЖиниците под новото име Е-БЕНЗИН А ПЪК ВОДОРОДНИТЕ КЛЕТКИ В РЕЗЕРВОАРА ЩЕ СЕ НАРИЧАТ ЕНЕРГОПРОСНАБДИТЕЛНА УРЕДБА ОТИВАМ ДА ПИЯ МАЛКО Е-БЕНЗИН ОТ ЧУШМЯТА И ТРЪГВАМ ЦЯЛ КАТО ЕДИН SDI-TURBODIZEL ИЗ ДВОРА ДО СКОРО

20

Анонимен

преди 8 години

крайно време е да се спре нефтения монопол - не води до нищо добро

19

Анонимен

преди 8 години

Един автомобил може да се движи с всякакво гориво - например с въглища (ако двогателя е парен), може и с пачки долари, може и с алкохол. Обаче явно някои умници забравят, че винаги трябва да има икономическа ефективност, т.е. преспективно е само евтиното гориво, например все повече автомобили се движат с втечнен газ.

18

стари рецепти 2015

преди 8 години

Нищо ново, още през 1940 Вермахтът е правил синт. бензин от въглищен прах чрез студена пиролиза.

17

Woof

преди 8 години

Поздравления. Сега остава само да се справят с ОПЕК, ниските цени на петрола, нуждата от колосален капитал за масово производство и тонове законодателни врътки. Успех!

16

razgradski pop

преди 8 години

...със цена 5 EUR за литър...

15

omgwtf

преди 8 години

Кой умник измисли словосъчетанието "електрически ток" ???

14

Анонимен

преди 8 години

До Сиднито:Ти си на всяка манджа мерудия, а също не четея статията.Не журналиста, а компанията Ауди е нарекла този продукт е-бензин, точка.

13

-10

преди 8 години

Хубаво че е екологичен,но какво се отделя при горенето му?-----Въглероден двуокис, който пък е необходим отново за направата му. Затворен цикъл :-)

12

vesko02

преди 8 години

Какво ни засяга ,като сме абонати на руските суровини докато сме живи

11

Анонимен

преди 8 години

Добре де, ама пък тогава защо в Америка бият ***, а?-Въпросът не е защо ги бият, а защо би бият недостатъчно!

10

Анонимен

преди 8 години

Добре де, ама пък тогава защо в Америка бият ***, а?

9

онбашията

преди 8 години

ау, голяма новина. познайте с какво вървят немските танскове по време на втората световна война, когато на германия е отрязан достъпа до нефт. - вода- шнапс- синтетичен бензин

8

до 15

преди 8 години

Хубаво че е екологичен,но какво се отделя при горенето му?--Много ясно - студена бира!

7

от Сидни Ав$$тралия

преди 8 години

1. НАЯСНО ли сте с формулата на бензина? И как ще го наричате бензин след като липсват основните елементи?2. Наясно ли сте че ЗАМЕСТИТЕЛИ на бензин има от десетилетия но някак си не излиза изгодно да ги синтезираш3. Какво по точно са открили тия? Топлата вода?

6

Анонимен

преди 8 години

То колко изобретения има дето не сме и чули още,за да си запазят монопола алчните магнати.Първо ще изчезне кеш парата,за да знаят всичко за всеки и после полека ще вадят по нещо ново.

5

Анонимен

преди 8 години

отдавна го чакаме това - лошото е само, че 1 литър сигурно е 1000 евро ))))

4

Анонимен

преди 8 години

Правилно, икономиката на САЩ е базирана на грабежи от простички държави (ала България) и войни със собствено създадени "терористи".

3

Burg

преди 8 години

Нормално е това изобретение да се направи в Германия- все пак те имат вековна традиция в производството на синтетични горива.Важното е да е с по-ниска себестойност от нефтените деривати, но и с това ще се справят (ако скоропостижно не ги "демократизират"). Проблема всъщност е политически, а не технически.