30

Бай Мангал

преди 1 година

До марияНас ли визираш?

29

мария

преди 4 години

тенденция е подобни сгради официално строени 19век да претърпяват инциденти и не само заради мястото ,което заемат ...на някои не им изнася факта ,че миналото ни е било по технологично от това ,което пише в учебниците

28

СС

преди 8 години

В центъра на Букурещ старата фабрика е рок-клуб с ресторанти.

27

Столичанка

преди 8 години

Ха, Паметник на културата още от 70-те, а пък сменявала няколко пъти собственика си и накрая продадена на гръцка компания. Ама паметник на културата, може ли да се продава?

26

Анонимен

преди 8 години

Къде е Фандъкова или тя не разбира от красота и историческо наследство. С кухи *** нищо красиво няма да остане в страната, само руйни. Бездушието и душевната беднота съсипаха България.

25

Българин от Германия

преди 8 години

Може би СОЛВЕЙ Девня ще отпусне средства за съхранение на Захарна Фабрика.В Германия наистина има много подобни начинания, особено в Рурска Област.В моя средно голям град преди десетина години превърнаха бившото Локомотивно Депо в мултифункционална зала, която постояно се използва за различни мероприятия.Одобрявам идеята на инициаторите и групата на г-н Мичев.

24

Анонимен

преди 8 години

лека по лека моят град ,където съм родена, изчезва и на негово място идва нещо отвратително мьекащо ,с възможности и безумна нагла амбиция и никакво въображение и нулева емоционална интелигентност . а пък онова ,което се е върнало току-що от Енгланд и все още говори с акцент е още по-скучно и тъпо .жалко ,София БЕШЕ един разкошен Европейски град преди 20 години !!!

23

Архитект

преди 8 години

А колко готини лофтове може да се направят там...

22

Solar Power

преди 8 години

да събарят и райграсче.не ти трябват купчина грозни тухли.

21

Стършел

преди 8 години

*те, ежедневно "обезкостяват" сградите на Захарна фабрика и всеки момент могат да се срутят, много жалко наистина защото можеха да се използват за нещо полезно. Много е тъжно като минеш от там.

20

добри

преди 8 години

захарната фабрика не е в покрайнините на столицата , а е на 10 минути от центъра на града. около нея има няколко двуетажни блокове, които са оставени на произвола на времето. ако са общинска собственост, могат с малко средства да се ремонтират и да се дадат под наем, от което общината ще печели. лесно се руши, но трудно се гради. един холандец, преди 25 години в НДК предупреди новите демократи да не рушат, защото за 45 години няма да могат да боядисат това, което е построено по време на соца.

19

Анонимен

преди 8 години

Простака никога нищо не е Построил... само разрушава... естеествено че умишлено е оставил да я разграбват... посел поредната Цветна Кооперацийка с нагазинчета за цигарки и Алкохол или поредната изкопана Дупка в София

18

Анонимен

преди 8 години

И на какво точно е паметник този бордей. И защо общината трябва да налива милиони за реставриране на нещо, от което няма и грам полза. Подобни съборетини в София колкото искаш. И на всякъде около тях е абсолютна гнус и мизерия. Най добре да се взривяват и ако някой иска да строи нещо, да строи.

17

sport

преди 8 години

Ако не може да се дръпнат субсидийки от ЕС, които после да отидат по "каналния" ред в сметките на ОПРЕДЕЛНИ фирми, то тогава това е обречен проект. Иначе съм съгласен, че е време да започем да си ценим и "наследството". Да, частен имот е, но има варианти да се инвестира, след което да се изкарват пари. И да, писна ми от МОЛ-ове, честно казано имам чувството, че само това има в този град.

16

Анонимен

преди 8 години

Отдавна искам да напиша, че тоя дето трие коментари и миризлив м***нгал0-траверS, но засега няма да го пиша, че го приема много лично.

15

-10

преди 8 години

Много хубави идеи се предлага, само най-важната я няма - Кой ще плати?

14

анонимен

преди 8 години

Фантазии и нищо повече.Вие в кой свят живеете.Май още не разбрахте , че България е много бедна държава , та да си позволи да харчи пари за нищо.И още по проста.Върнете го на белгийците ,та белким да направят нещо от него.

13

!?

преди 8 години

Каква красота...останах без думи...от този паметник на фабрика...пардон на културата.

12

От 13

преди 8 години

До До 12 и 13В Европа сме. Много по-близки в културно отношение сме до останалите европейски страни, отколкото до САЩ. По твоята логика "Ако някой иска да има незастроен плаж, да си го купи и да не го пипа". На колко от хората би им харесало това? Хайде стига с криворазбран капитализъм.

11

карагьоз

преди 8 години

Абе рути там и толкоз. *** добре работят във фабриката засега.