21

Анонимен

преди 9 години

СО дава за ремонт на болници 1,07 млн., а за две тоалетни в НДК - 280 хилядиПредвидените от Столичната община (СО) средства за 2015 г. за капиталови разходи в сектор "Здравеопазване" са 1 071 087 лв., а за ремонт на НДК - 13 млн. лв., като само за 2 тоалетни са предвидени 280 хил. лв.Миналата година са усвоени едва близо 29% от предвидените тогава 1,33 млн. лв.

20

of 16

преди 9 години

Абе добре ли премисли???Прекалено се експлоатира темата за корупция и "Вземане на пари" Истината е ,че всъщност става въпрос за договаряне м/у пациент и лекар.Винаги инициативата тръгва от изплашен пациент ,който търси на- най- добрия независимо от работна време и график ......е? не е ли коректно да си заплати за инициативата?

19

SCHWARZ FREIHERR

преди 9 години

ДПС се е опитвало да разбие властта?! ДПС ви бетонира с подкрепата за заема, а вие все още се опитвате да изолирате от властта една опозиционна партия. Офф много парадокси се изляха от устите на реформаторите и аз вече не знам какво искат да кажат!

18

Анонимен

преди 9 години

Този Москов не го знам от колко години не е упражнявал лекарска професия, тръгнал да ми прави реформа. Оказа се, както и много други преди него, че Москов е просто един надут медиен балон, който само говори за реформи на думи. Празни приказки от сутрин до вечер. Типично за реаниматорския блок.

17

атом

преди 9 години

До Доктор Положението е още по-лошо. Като почнеш от министрите до пазача в една фирма всеки гледа да крадне каквото може. Това е жалкото в тази държава. Дори самите органи които би трябвало да се грижат за спазване на законите ги боли фара,че някой си бърка в общата каца,важното е той да се пооблажи от далаверата.

16

Доктор

преди 9 години

Докторите са изключително нагли, голяма част от тях корумпирани, а много са и некадърни - постоянно реват за реформа, НО не искат истинска, а само да се увеличат паричките от касата. Когато пък някой иска да прави реформа, реват като мечки, не защото ги интересува пациента, а защото ще им спре източването на касата. А пациента, о този пациент, за тях той е просто банкнота.Здравето на народа е последното, за което лекарите мислят. Първо мислят за тези пусти пари.... ИЗЕДНИЦИ......

15

атом

преди 9 години

друго което не разбирам е как е възможно болниците да бъдат печеливши.Това да не е банка или търговско дружество.Не може да получаваш ограничени средства от бюджета с които да извършваш ремонти,профилактика,да плащаш заплати,да купуваш оборудване,медикаменти. т.е. да извършваш разходи за милиони а да получаваш да речем 200 лева от пациент и 1000 от държавата,при положение че разходите да речем е 2 или 3хил.лева.

14

атом

преди 9 години

дявол да го вземе,аз не мога да разбера как всеки новоназначен директор,премиер,шеф или друго говори за реформи,за оптимизиране и др. подобни неща и в крайна сметка нищо не се получава.Напротив отива на по-зле. Дежурното оправдание или плашилото е почти винаги ДПС,а лекарите вземащи облаги от клиентите или от бюджета ги боли фара за партиите.техният партиен билет е собственният им джоб.Така че без ефектифен контрол и самосъзнание нищо няма да се промени.

13

Анонимен

преди 9 години

Защо си нямаме един Лионел Меси за здравен министър...

12

Пепо

преди 9 години

Този го гласят РБ за премиер, който да издуха Бойко с подкрепата на американците! Пълен фарс си МОСКОВ!! Съсипваш болници! Злобата, която изпитваш се чете в очите ти!! Плю по ГЕРБ с Раданчо ама като ти дадоха министерското кресло и кацата с меда и замлъкна!!

11

Анонимен

преди 9 години

Пациента е банкомат.

10

Анонимен

преди 9 години

Да видим на изборите РъБъ какъв резултат ще получи, след като се изплю в лицата на най-верните си избиратели!Има да чакате синята клиентела да ви прави избори и да агитира за вас, нещастници!Самозабравихте се!

9

м

преди 9 години

Aве кaк ДПС искa дa рaзбие упрaвлявaщите, a пък ви подкрепи във всички глaсувaния зa вече нaд 21те млрд левa????

8

до 5-и

преди 9 години

реформата е, ако я желае обществото. другото вечно ще се питаш. Москов си е абсолютно прав, но вие му се надсмивайте. Чудеса няма да видиме. Нещата са ясни - оптимизиране броя на болниците, бързи и качествени екипи за спешна помощ, силна материална база - плащана от обществото. това е. и рационално мислене и акъл. друго няма. достъпното здравеопазване си зависи от самото общество.

7

Анонимен

преди 9 години

Москов, твоето е ПСЕВДОРЕФОРМА !Иначе, всички подкрепяме истинска реформа с ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ НА ЗДРАВНАТА КАЦА !И реално ОСТОЙНОСТЯВАНЕ ТРУДА на медиците !Обаче за ТОВА ти Москов, МЪЛЧИШ !

6

анонимен

преди 9 години

ДА ПАЦИЕНТА НЕ ТРЯБВА ДА Е ФУТБОЛНА ТОПКА ---ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ Е ВЕЧЕ ,ОПРАВИЛ,,ЗА ОНЯ СВЯТ И ДОКТОРА САМО ТРЯБВА ДА МУ НАПИШЕ СМЬРТНИЯ АКТ ОСТАВКА ОСТАВКА

5

анонимен

преди 9 години

не мога да разбера що за реформа се провежда да излезе москов и с думипрости да обясни на целокупния бълг народ какво се предвижда как ще станекак ще се подобри здравето на най болния народ в света

4

Болен

преди 9 години

Всички пари са в болниците, а какво стана с профилактиката и извънболничното лечение,човек за да си направи един нормален преглед или изследване трябва да постъпи в болница ?!!!! ,че иначе нямало пътека=(далавера за повече пари).

3

ни съ знай

преди 9 години

А защо тогава се натискаш да бъдеш министър в здравното министерство?Колаборант на прочутия футболист от Банкя си и нищо повече, г-не Москов!

2

Анонимен

преди 9 години

Каква оставка, помпат му рейтинг за следващ премиер. Поредното сороско изкопаемо, което ще ни "оправя".