13

анонимен

преди 9 години

До хахаСамо да уточним ,Петърнейчев никога не е бил министър на транспорта,беше заместник министър,за сметка на това обаче беше кмет доста време и при него града цъфтеше,не само не пропадаше пътя но и дупки нямахме

12

Анонимен

преди 9 години

AAAA A PARLAMENTA KOGA

11

До 11

преди 9 години

Иречек пише, че в края на 19-и век "в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства".През соца ги събират там от други места и това е целенасочено. Разпределени са в две махали - в едната са "българските ц..." (християни), а в другата - "турските ц..." (мюсюлмани).За проблемите, които са създавали и за опитите да ги култивират може да се направи сериал, в който ще има и възмутителни, и комични сцени.След промените не знам как са се развивали нещата, близките ми, които живееха в този град, починаха.

10

До 10

преди 9 години

Уточнителен въпрос:тъй като не познавам региона, сигурен ли си, че двете ромски махали са от периода на Соц-а?Тогава имаше уседналост, милицията често проверяваше и изпровождаше по местоживеене, кога по живо и здраво с влака или автобуса, кога и с малце кютек.Експанзията към по-големите градове и "илекторалният" интерес датират от началото на прехода.

9

До Лесничей (8)

преди 9 години

Пещера винаги е имала градски облик - още отпреди 2400 г. та до наши дни. Хората там са се занимавали основно със занаяти и търговия. Прави впечатление големият брой на юристи и лекари в този град след Освобождението. Видни държавници от царско време и много професори са родени там. Хората с леви идеи отпреди 9 септ., в повечето случаи са интелигентни и са от заможни семейства. Баш чукундурестите комунисти са от периода на социализма,на когото дължим и двете ромски махали - те са важен електорат

8

Анонимен

преди 9 години

Ееее краино време е земята да се отвори и да погълне тази страна на крадци и мафиоти Да уточня МВР и ВОЕННИ ТЕ са мафиотите на България

7

лесничей

преди 9 години

Спокойно другари от комунистическия град Пещера , сега ще останете без пътища , а после и без къщи . За това продължавайте да сечете , ако има още дървета . Хвалете се колко сте спечелили и как се отоплявате без пари . След това на улицата и ще викате как държавата не ви е помогнала .

6

до 3

преди 9 години

не си коректен, даваш селективна извадка от контекста:Свлачището е подкопало два водопровода, които захранват два квартала и кабели на водоснабдяванеясно е, че става дума за ел.захранването на съоръжение(я)

5

еколог

преди 9 години

Другарите и депесарите изсякоха горите и зарибиха язовирите и сега олеле майко боли . Тепърва ще ни чака само наводнения и свлачища при всеки дъжд . Интересно като , че ли на хората не им е ясно какво причиниха на себе си и природата . Скоро гледах по телевизията цяла гора изсечена до едно Пернишко село и продължават . Будала човек и вързано куче го хапе .

4

Частично

преди 9 години

бдствено положение?! Звучи ми както частично бременна!

3

анонимен

преди 9 години

И КАБЕЛИ ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕ----Е НЕМА ТАКИВА КАБЕЛИ БРЕ

2

Цветанка

преди 9 години

Сечете горите,сечете....***!.... И стройте там където Природата не позволява!....

1

Анонимен

преди 9 години

Проклятието на асфалта.