17

Анонимен

преди 9 години

Не са написали Куба, но според СЗО там детската смъртност е по-ниска от Австралия. Ама не им изнася.

16

простотия

преди 9 години

оффф ми то където има много неграмотно население там най-зле със здравето на родилки и бебенца. В Англия, Франция и САЩ е пълно с неграмотни и нищо неразбиращи емигранти.Пример - нашите турчиля във Франция хабер нямат от език не могат да се разберат ни с акушерка, ни с лекар, ужас е...

15

DreamTheater

преди 9 години

В Русия е най сигурно раждането.Там смъртността е 0%.Защото имат много танкове,подводници,самолети и ракети.

14

Ranchita

преди 9 години

Според мен статията не отговаря на истината, защото ако погледнем показател брой население спрямо медицинската грижа, нещата много ще се променят. В Норвегия са добре, но за какво население става дума. Колкото по-малко е населението, толкова по-лесно е да се регулира каквото и да било. САЩ са огромно население в сравнение с Норвегия, нормално е статистиката да показва това. Само се чудя защо ние българите, които сме малко население не можем да се оправим, а живеем на такова добро място.

13

Анонимен

преди 9 години

а ние /Русия/ на кое място сме?

12

Анонимен

преди 9 години

До 13: Авторът на този "виц" е една от най-големите неправителствени организации, защитаващи децата

11

Анонимен

преди 9 години

Както се каза по-долу - факторите са много, от адекватната лекарска помощ до начина на живот и отношението на родителите към бременността. Ние може много да си се плюем и сами да се подценяваме, но отговорните родители у нас са много повече от тези във Великобратния.

10

TS

преди 9 години

"На Острова е по-опасно за бъдещите майки от България" Тава е един от най-кратките вицове които съм чел до сега. Ако ли вица претендира за истина, автора и е човек в "неравностойно положение", демек, инвалид.... умственно който е ходил на запад най-много до гр. Трън (без да обиждам хората от Трън).

9

Анонимен

преди 9 години

В САЩ смъртността е 10 пъти по-висока , щото едно раждане струва 12-15 хиляди долара- ако нямаш здравни застраховки или пари, си раждаш като едно време без лекар, ако оживееш, добре, ако пукнеш един или два *** по-малко.Това е пазарна икономика и либерална демокрация в чист вид :Бедните да го дух*т!Но пък тези, които коментират колко са добри, велики и пр. американците, предполагам, че са умни, красиви, интелигентни, успели, богатиСамо ми е чудно, що тогава разчитат на чичко Сорос

8

факт

преди 9 години

Англия и САЩ отдавна не са в групата на белите държави!

7

Галина Янакиева

преди 9 години

В Норвегия отнемат деца от родители и ги предават в приемни семейства чиито съпрузи са хомосексуалисти и всичко това е с ЦЕЛ. Поразровете се в интернет и ще откриете много случаи и именно в Норвегия.

6

онбашията

преди 9 години

сега ще нацъкате много минуси, но една от причините за добрия показател на българия спрямо англия и щатите е липсата на "справедливост" и уреденост. в българия лекарите рядко ги съдят, затова НЕ избягват съвсем да лекуват бременни. не че съвсем не избягват, миналата година жена ми я заболя мъдрец, тя имаше неблагоразумието да каже че е бременна и всички се дърпат. аз и викам "идвам с тебе и аз ще говоря". още същия ден мъдреца беше изваден. в англия това нямаше да мине, и можеше да умре.

5

Седераст

преди 9 години

Платена комунистическа статия, това не може да е вярно! Във белия свят всичко е по-добро от комунистически ***!

4

радио Ереван

преди 9 години

Изводът - англосаксонците са ***, но нагли и богати ***!

3

Сп???нс

преди 9 години

Друго си е да прочетеш една платена статия в британски вестник 2 ДЕНА ПРЕДИ ИЗБОРИ и да се възгордееш ,че си българин . Те затова искат да излязат от ЕС - така ще се сравняват с държяви като Бангладеш , индонезия и други от клуба

2

opa

преди 9 години

Лелее, сега Сиднито ще ореве форума, че статистиката е подменена и Австралия е на първо място а не 9та.

1

Анонимен

преди 9 години

Ох,горките! друго си е в БГ- лукс,лукс,лукс !, па и малко кютек