84

123

преди 9 години

Абе, хора, дали е реално видеото ?!? Баси ужаса, ако е такова! Трябва навсякъде - във всички родилни отделения (а и не само в тях, предполагам), да има системи за нон-стоп видеонаблюдение. Представяте ли си, ако това НЕ Е единичен случай и то НЕ само в тази болница.. и не само в София ???

83

АНОНИМНА

преди 9 години

До кога ще обвиняват сестри ,акушерки и санитари?! А къде са лекарите , които точат здравната каса- предимно частните здравни заведения.Господа управляващи, прогледнете най- после. стига с тези предимства от страна на частните здравни заведения?!Не всички от тях отговарят на изискванията при атестацията.Не настройвайте колеги, колежки едни срещу други.Всички сме равни под слънцето.

82

Анонимен

преди 9 години

Хубаво ПР заглавие, на което подхожда:"Софиямед сама иска да се откаже от финансиране по здравна каса и всякакво друго държавно финансиране"

81

Анонимен

преди 9 години

на тези от София мед хич не им е чиста работата. Вчера сами си казаха, че майката първа е сигнализирала за влошеното здр. съст. на бебето. Питам се аз: на сутрешната визитация лекарите нищо ли не са видели? Излиза, че визитацията е минала, нищо не са видели и са го връчили на майката- е, страхотни са лекарите там! Пребито бебе, което просто дават на майката за кърмене, и чакат тя да им каже че нещо не е наред. И кого заблуждават- то е ясно, че сега ще кажат, че тази акушерка била много стабилна

80

Анонимен

преди 9 години

Реформа в здравеопазването веднага! Положението е нетърпимо - и да плащаш на частно, и по каса няма лечение за народа- грубост,безхаберие,алчност. Ужасна жестокост към децата - в болниците ги връзват , новородени ги бият - *** гадни !

79

Анонимен

преди 9 години

"Когато работиш с нея нощем, знаеш, че всичко ще бъде наред", "била е обладана", да се зачуди човек какво се случва в тия болници

78

nina

преди 9 години

До 64Защо не изгледаш 1-2 минути от видеото с престъплението й?Интересно ми е пак ли ще имаш същия призив?

77

nina

преди 9 години

До 64Емилия Ковачева трябва да бъде осъдена за престъплението си и да прекара дълги години в затвора,където ще може да обмисли действията си.След като престъплението й,записано на видеото стана масово достояние,за нея е по-безопасно там отколкото на свобода,не мислиш ли?

76

Анонимен

преди 9 години

96 като имаш опит от Канада защо коментираш България.Влез в болница , не дай на ръка пари на чичо доктор и тогава коментирай.

75

Анонимен

преди 9 години

До АнонименДа, факт, на запад (аз имам опит само в Канада) сестрите вършат всичко, от санитарската работа до доста голяма част от лекарската, викат лекарите само в краен случай. Но тук сестрите не вършат НИЩО, и не носят отговорност за нищо, а държанието им към пациянтите е просто отвратително

74

Анонимен

преди 9 години

Стига системата корумпирана -акушерката виновна.Софиямед безобразия -акушерката виновна.Здравната каса се точи -акушерката виновна. Каквото и да стане -акушерката виновна.

73

1

преди 9 години

Е, глупости, сама! А работодателят дори не знаел...

72

roba

преди 9 години

Къде са КНСБ и КТ Подкрепа-заспалите синдикати в БГ

71

Още кой виновен

преди 9 години

Към ръководството на болницата: Айде стига лъжи. Акушерката си е виновна. Но дали вие господа администратори, не сте прекалили с тормоз над сестрите, акушерки и санитарки, принуждавайки ги да работят извънредно, а сега излизата с пунта "ни лук ял, ни лук мирисал". ЗАКОННО - дори тя да е поискала, ВИЕ нямате право да нарушавате Закона за извънредния труд. Откъдето и да го погледнеш, вие сте съпричастни към "лудоста" на вашата служителка. Стига сте се крили, съпричастни сте, господа работодатели

70

Сър Пичук

преди 9 години

Сънливостта води при шофьорите до заспиване зад волана което е пряко следствие от недоспиването.Къде пребиването на лице е пряко следствие на недоспиването.За болницата има глоба и тн. това не уневинява извършителят.Нарушаването на един закон не оправдава нарушаването на дру.

69

без вина?

преди 9 години

Виновността да я опредили съдаОбаче за работното време да се вземат мерки,защото сънлив човек допуска грешки и това е фактИма страни в които на това се държи(страните са европейски)Откъде накъде ще слагат тахометри на автомобилите,за да не шофират хората сънливи,а медиците ще работят сънливиНали пак стават грешкиСега набили бебе и се вижда бидата,ама ако не се отреагира бързо -пак е лошоСпешни проверки трабват,но.... Май контролните органи са за контролНяма да го направят

68

Сър Пичук

преди 9 години

Кодекса на труда не я уневинява.Има си глоба за това но е недоказуемо че двете смени са довели до извършеното деяние.Та кодексан на труда е за болницата но не уневинява извършителят.

67

Анонимен

преди 9 години

Сега какво казват от болницата пак не разбраРутинна практика ли е в разрез със закона да се работи 24 часа или неИнспекцията по труда узаконава беззаконието в МутроБългарияЩом в столицата ни шефа на Спешната помощ вече 10 години тъпче с червените си ботушки кодекса на труда,какво остава за частните болници?В Спешната помощ трябва да се работи на 7 часов работен ден ,но Гелев прибира парите,а задължава хората да работят на 8-часов. Всеки работи 48 часа месечно безплатно за дебилото пианде

66

Сър Пичук

преди 9 години

Виновна ли е виновна е тя е пряк извършител и единствено невменяемост може да я извини.Но не може пряк извършител да го освобождават.Че то по тая логика за чии са ми тия закони съд и тн.

65

Сър Пичук

преди 9 години

Знам какво е писал съм на защитниците на престъпниците а не на престъпниците.Законите са единствено да защитават статукството в държавата а не гражданите.А моментното статукство не е справедливо.А то се променя с преврат и военно положение.