16

anonimen

преди 9 години

pitam jurnalistite: ZASHTO SAMO ZA UCHITELI I DOKTORI SE PISHE I RAZISKVA PO FORUMITE?Zashto ne povdignete vaprosa i za drugite profesii.zashto ne se uvajava truda na shivachkite,chistachkite,magazinerkite,i mn.dr.obiknovenni profesii.Anima te vzemat golemi pensii?Ne,istinata e che ne vzemat pensia dori i kolkoto edin uchitel,i to pri 40g.staj.I ne se pensionirat na 45g. kato balerinite.Mogat-ne mogat,rabotiat do60g.

15

Анонимен

преди 9 години

Лекарската грешка проличава бьрзо,но грешката на един учител след много години,,,и двете професии са важни,но са низкоплатени,,,ако един лекар може да си отвори джоба и да си прибере парите за преглед,то учител ,,,

14

Анонимен

преди 9 години

До Янка Т. 11.Янче аман от такива "перли" като теб.Но хубаво е че ви има иначе никой няма да се сети че учителската професия в скоро време ще я впишем като изчезващ вид!Младите не са луди да общуват с родители като теб.

13

Анонимен

преди 9 години

До Я.Такева.Учителите са професионалисти,но не се пенсионират защото получават пенсия около 320 лв.след като са си дали живота и здравето си за изучат децата,които стават лекари,инжинери,депутати,министри и президенти,но никой от тях не се досеща че тези които са им дали старт в живота бедстват и са образованите просяци на обществото то ни която е хулена и подритвана от всички.Учителите са тази част от общество,която е хулена и подритвана от всички.Е, как тогава да има млади учители?От къде?

12

Елена

преди 9 години

До Янка 11:Учителите трябва да са професионалисти и да обичат децата и работата си. Много директори умишлено не пенсионират колеги,за да обучат младите(ако има ).Налага се,защото не идвали от институтите достатъчно подготвени,не можели да овладеят учениците(особено ромите).Аз не приемам,че това важи за всички,но е факт,че по- младите колеги не владеят методиката по предмета,чакат учениците да получат знания от частни уроци.Аз съм на 48 години,начална учителка,повечето ми състуденти са успешни.

11

edin

преди 9 години

Янке,ко Каза?Че то пенсионери в училище няма.Кой ще издьржи 45г.сред мамини синчета и щерки,КОЙ?

10

янка

преди 9 години

задължително учителите трябва да са млади ,с естетичен външен вид и нахъсани за работа , а не както сега в пенсионна възраст ,без никакъв хъс за работа и разговори с учениците ... вън на пенсионерите от образованието

9

ICo

преди 9 години

Заплатите на лекари и на учители трябва да се увеличат двойно! Съкратете на половина най-многоброийното МВР в европа и ето ги парите.

8

64084

преди 9 години

Има изход.1. Вдигнете заплатите с минимум 50%.2. Дайте повече права на учителя да оценява поведението на ученика.3. Въведете оценка за поведението на ученика.4. Въведете обществено полезен труд за ученици с намалено поведение.5. Онази част от делегирания бюджет, която дава пари за брой ученици.

7

Анонимен

преди 9 години

Ми, така е! Направихте професията непривлекателна, да не кажа отблъскваща, за младите и сега ще има да се чудите кой ще учи децата и ще се радвате ако се намери някоя женица пред пенсия, защото кой млад човек ще си съсипва нервите с тия лигльовци са смешни пари?

6

anonimen

преди 9 години

abe ai stiga be edno vreme nas da ne ni u4exa samo mladi u4iteli,ne moga da razbera viziqta li e po vajna ili opita ,iskat mladi daskalki da gi u4at na kakvo oba4e

5

Разлика

преди 9 години

Друга разлика между учители и ученици е, че учениците са началниците, а учителите са подчинени. Освен това, най-важно е на 18 години ученикът да е станал на човек, а не на работник. В дебелите книги е писано, че има много високоучени, но тайните се откриват на смирените. Или в "новите" времена това не важи?

4

Гери

преди 9 години

Безумие е човек на 60-65г да преподава и да бъде адекватен, пъноценен и да отговори на енергията на децата... Нито физически, нито естетически е приемливо!!!Балетист на 65...БЕЗУМИЯ!!!

3

балетист

преди 9 години

и лекари

2

Стефан Стамболов

преди 9 години

"На мен интелигенти не ми трябват!".

1

Анонимен

преди 9 години

ее няма страшно, до 12 години синчето ще е изкласило за емигрант