26

готин

преди 9 години

и тия няма да си умрат на спокоиствие,знам го понеже имам братовчед същия такъв като тия

25

Анонимен

преди 9 години

Еверест никога не е бил безопасно място, всеки отива там на собствен риск.

24

ген.Луков

преди 9 години

И какво са търсили там?Златце.а?Експедиций-грънци........

23

do 26

преди 9 години

До 26 АнонименЗа да знаят нещо родните служби, някой трябва да им се е обадил и да е казал какви са му намеренията за пътуване. При такива експедиции и пътувания доста честа практика е при пристигането в дадена страна да се уведоми от пътуващият посолството на съответната държава. Само тогава ще има яснота кой къде се намира. При соца доколкото съм чувал такова нещо е било задължително за пътуващите а сега е доброволно.

22

Анонимен

преди 9 години

естествено родните държавни служби нищо не знаят за българите в района, били на частна експедиция... по-голямо безхаберие едва ли има, но това не е изненада за никой. изненада щеше да бъде да кажат, да има българи, предполагаме че са еди колко си, това е спешна телефонна линия да сигнализирате ако имате информация за други и това правим за да ги подпомогнем в този кризисен момент. но дай на Боко да реже лентички и да си хили глупаво сред дръвчета по анцунг. там му е силата!

21

Анонимен

преди 9 години

Природата няма разум, че да отмъщава. Прости физични закони в действие - взаимното преместване на тектонични плочи предизвиква натрупване на напрежение, което в даден момент се освобождава. В случая се освобождава в Хималаите (ВСИЧКИ младонагънати планини са белег за силно земетръсна зона!) - висока планинска верига, с бая сняг, който се откъсва във вида на лавина и допомита каквото има пред него ... Лошото е, че от конкретното действие има хиляди души загинали.

20

Анонимен

преди 9 години

Абе страшичко си е. В такъв момент се замисляш дали в следващите секунди от живота ще можеш да си поемеш и една глътка въздух и дали тази не ти е последната, преди да бъдеш затиснат от тонове сняг. За щастие не са били по към средата на лавината, че щеше да е страшно.

19

Бобката

преди 9 години

Риска на професията...

18

slackware

преди 9 години

До Анонимен 15Сега ако ми кажеш, че не намираш разлика в това да живееш на 10тия етаж в панелка в град на 2000 м. надмостска височина и в това да си в палатка на 6000 м. надморска височина при земетресение направо евалата ще ти кажа. Магнитуда е един и същ силата е една и съща, независимо къде си, така, че аз тук на 11 етаж усетих земетресението в перник доста по-силно, от колкото те са усетили това. Четете малко бе хора, четете.. ама не жълти вестници, а нещо от което може да научите нещо..

17

Анонимен

преди 9 години

нищо им няма.късмет.

16

-10

преди 9 години

Друго си е смело, смело да пишеш коментари. Ти имаш ли идея какво е да преживееш такова нещо?!!---------Това, което са преживели конкретните снимащи е един по-силен снеговалеж!

15

-10

преди 9 години

Имам чувството , че вече природата почва да си отмъщава на хората .--------Аууу, тя природата за първи път се зeметръсва. Брях, брях! Вземи малко се образовай и понаучи какви земетресения е имало преди още хора да има!

14

химик

преди 9 години

до 8В обобщен вид C9H13NO3

13

Анонимен

преди 9 години

жертвите са в Катманду. Издирват Александър-дано го открият. В една панелка на 10-ти етаж с толкова силен трус може да се приземиш в другата стая. Алпинистите са били на 6000 и отгоре би трябвало да са се люляли яко

12

?

преди 9 години

До Анонимен 1А ти на кое "викаш" така?Случилото се- земетресение и лавина, са ад с много жертви. Да ги прости Господ.

11

еколог

преди 9 години

Имам чувството , че вече природата почва да си отмъщава на хората . Навсякъде са плъзнали и тровят майката природа . Това ще спре по един или друг начин . Вече го виждате начина .

10

Анонимен

преди 9 години

Това явно е заснето някъде по краищата на лавината. Иначе нямаше да останат живи.

9

Анонимен

преди 9 години

Ами планина е - къде да падат лавини? По поречието на някоя река ли?Дрискането по склоновете на Еверест не е безопасно!

8

да та в драскача

преди 9 години

отворко над 100 души са загинали от това "нищото". И всичките цял живот са били по планините и снеговете и знаят какво е лавина и как да се спасят/оцелеят от нея

7

макето

преди 9 години

некой ке ми обясни ли що за адреналин е това да одиш по хималайските баири и да рискуваш да паднеш у некоя 500 метрова пропаст я най ного да паднем от столо ама не е токо опасно