106

Аз съм си

преди 9 години

До Подавайте оплакванеДа бе, обръщат внимание, ама друг път. На два пъти им писах, и то не заради дребни проблеми. Редовно минават трамвайте на кръстовището до нас на червен за тях(респективно зелен за пешеходците) светофар. Дори и отговор не получиш. Третият път се свързах директно със шефа на релсов транспорт- да ще вземем отношение, бля, бля, пуснете ми мейл и ще отговоря. Е още го чакам този пуст мейл 7 месец, а ватманите продължават да минават. Така, че това е глас в пустиня, като всичко.

105

ggg

преди 9 години

Аз живея в Канада, и когато се качиш в автобуса шоьора задължително ти казва здравей, когато слизаш ти пожелава приятен ден (без значение дали има лични проблеми или не).Същото е и отношението на пътниците към него.Ако стане така ,че нямаш пари за билет или ти е изтекло времето на този който имаш ,той на 90% ще те пусне да пътуваш с разбиране.Манталитет е това, и точно това ще ни изяде главата в малката държавица.

104

6

преди 9 години

До 55Не съм съгласна

103

оцеляваща

преди 9 години

КОГАТО КУПУВАШ БИЛЕТ ОТ АВТОМАТ НА СПИРКАТА(НЕ НА ВСЯКА ИМА ТАКИВА) В АВСТРИЯ БИЛЕТЪТ Е ПО- ЕВТИН,НО СИ ДЛЪЖЕН ДА ГО ПЕРФОРИРАШ В АВТОБУСА(Т.Е.ПИШЕ ДАТАТА И ЧАСА)

102

оцеляваща

преди 9 години

ТОВА С КОНДУКТОРИТЕ НЕ СТАВА ЗА СОФИЯ,А И Е МНОГО ДОПОТОПНО...ПРИ ДНЕШНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ...В ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ВСЕКИ ШОФЙОР ПРОДАВА БИЛЕТИ.НА СПИРКАТА ПЪРВО СЛИЗАТ,ЗАТВАРЯТ СЕ ВСИЧКИ ВРАТИ И САМО ПРЕЗ ПЪРВАТА ДО ВОДАЧА СЕ КАЧВАТ.ПЪТНИЦИТЕ ИЛИ СИ ПОКАЗВАТ КАРТИТЕ ИЛИ СИ ЗАКУПУВАТ БИЛЕТ.АВТОБУСЪТ ТРЪГВА КОГАТО ВОДАЧЪТ Е СВЪРШИЛ.ДО НЕГО ИМА КАТО МАЛЪК КОМПЮТЪР,КАЗВА ТИ ЦЕНАТА,ТИ ДАВАШ ПАРИТЕ И МАШИНАТА ВАДИ БИЛЕТА И ИЗСИПВА АВТОМАТИЧНО РЕСТОТО ТИ.ВОДАЧЪТ САМО БРОИ ДАДЕНИТЕ ПАРИ.КОГАТО КУПУВАШ БИЛЕТ

101

Анонимен

преди 9 години

До Белла Като ти харесва заплатата в градския транспорт защо не станеш един ватман или автобусен шофьор , отстрани ви е много лесно , интересно ми е какво работите вие

100

Peter

преди 9 години

Нямам думи. В Бургас кондукторите вземат всякакви пари. И 10 лв и 20 развалят.. никога някой от тях не правил проблем за вида на парите

99

Анонимен

преди 9 години

Защо изтрихте продължението на "Ще дочакаме ли"?В него описвах, как някакво "йекащо" и "мьекащо" момиче отказа да ми продаде билет за градския транспорт, защото част от стотинките, които дадох, били жълти. Те - в официален павилион на Градския транспорт", работели само с бели монети според това момиче.Питах се, на какво основание то иззе функциите на БНБ - да обявява кои платежни средства са недействителни?!

98

Белла

преди 9 години

За всички, които твърдят, че шофьорите на СКГТ взимат ниски заплати- имам достъп до информация и мога да кажа, че заплатите започват от 800 лв нагоре, средно над 1000 лв., което не е никак малко. Др. ? Е дали си заслужават тези заплати с арогантното си поведение и без никакви обноски.

97

Черньо

преди 9 години

Съгласен съм с Белла.И на мен ми се е случвало. Подавам 50+(4х10)+(2х5) и шофера ми вика троснато "Да спирам ли да ги броя и да те свалям от рейса ако не са точно?!"Викам спирай бе! Ама ако са точно да ти строша ли зурлата?!И да видиш как настъпва неловко мълчание в автобуса и замирисва на лай*а откъм гащите на шофера...

96

Белла

преди 9 години

На мен също са ми правили проблем - дадох 2 по 5 ст. Шофьора като се разкрещя и почна да ме обижда, първо почна с това, че тяхната счетоводителка не искала да ги отчита. Пълен ***.Също така жената на свещите в църквата Св. Седмочисленици ми е правила забележка, че и давам дребни.Понеже всички се оплакват, че са бедни, защо искат от нас едри пари, каквито имам това и давам, пари са все пак, някои хора събират хартия която струва стотинки килограма. Няма срамна работа!

95

Ще дочакаме ли,

преди 9 години

когато има подобни сигнали, да се публикува номерът на автобуса и името на водача?!Софийският градски транспорт понякога наистина дава възможност на калпави хора не само да заработват заплати, но и да избиват комплекси и да вършат простотии колкото щеш!Преди около 15 г. направих опит да си купя билетче от павилиона за такива билети, който се намира на спирката при Нотариата - на няколко крачки от паметника на патриарх Евтимий. Дадох точно пари, но част от тях бяха в монети от жълти стотинки.

94

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен(103) Не бъркай баби и жаби! Ако в някоя банка имат такова правило то това си е техен проблем.В случая подобно правило няма в наредбите на СКГТ и следователно шофьора е длъжен да продава билет и срещу стотинки а не само за монети от един лев.Но никой не се пита защо в трамваите и тролеите има автомати за билети които приемат и стотинки а в автобусите няма. И както вече написах щом човек си плаща за билет има право на качествена услуга.Да не забравим че ГТ се финансира и чрез данъците

93

ГЕБЕРЕГЕР

преди 9 години

До гост: АХАААААА! Е ЩОМ Е ГЕБЕРЕГЕР МОЖЕ!

92

Пътуващ

преди 9 години

А контрольорите дето налитат на бой на жени и деца? За тях една статийка и някоя преписка по полицейскит не заслужават ли?

91

партиен член

преди 9 години

Най ме радва края.Пътували и чужденци и не трябвало да се излагаме.Значи ако няма чужденци може??? Във всяка професия има хора които не трябва да я вършат и така излагат съвестните си колеги.И спрете с тия чужденци те са по лоши от нас казвам го от опит.Качете се в международен автобус и вижте чужденците каква мръсотия оставят след себе си.В тоалетните ходят боси после слагат крака по седалките.Спят на пода ядът и плюят по пода.Ние сме по добри от тези " чужденци"

90

Анонимен

преди 9 години

Добре спорите. Но на някой случвало ли се е да ходи в банка? Ако внесете повече от 5 монети имате такса от 5 лева. Защо не спорите за това?

89

Наблюдател

преди 9 години

Да му платят заплатата в стотинки по 10 и 20 и ако иска да ги вземе този шофьор.

88

Коментатор

преди 9 години

Явно шофьорът отдаван не е смазвал каваля...

87

Вероника

преди 9 години

Толкова ли е трудно в тая наша столица да стане като в Бургас? Във всеки автобус има контрольор, шофьора не се занимава с продажба на билети. По-ефективно е така, а и събираемостта е по-голяма.