23

ivanka

преди 8 години

А знаете ли,че в другия дом за лишени от родителски грижи деца разни частни лица си мият колите,перат си дрехите и изнасят храна постоянно....Велинград социалните са банда, навързани здраво и никой нищо не може да им направи....местната "Закрила на детето" и Цоп-а не са констатирали никакви проблеми,всичко е идеално,прикриват какво ли не...,иначе заплати взимат,наконтени и нагли...дано всичко да им се върне и да ги махнат всичките,които са сега там...

22

Анонимен

преди 9 години

Какъв беше смисъла от тази реформа, да се закрият 25 социални дома в България и се пострят с евроипейски средства 149 къщички за14 деца, наречени Центрове за настаняване от семеен тип? Както е видно от материяла, не само във Велинград но и другите градове на страната децата живеят зле, те не са щастливи, както обещаваха от министерства и агенции. Този тип услуга е подходящ за децата лишени от родителски грижи, но не и за деца с умствена изостаналост,тежко болни и лежащи деца.

21

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 1 значи това е "антибългарска пропаганда"??? мда.......

20

...

преди 9 години

Тия експлоататори на деца не струват и храчка. Не хора, не животни, а *** ***. Атеист съм ама в такива случаи ми се щеше да има Бог, който да ги цапне с ток в *** кратуни.

19

14:09

преди 9 години

Колко още шамари от съдбата трябва да понесат тези невинни душици? Първо - родени с увреждане, второ - изоставени, захвърлени като непотребна вещ от родителите си и трето - отглеждани в глад и студ. Що за садизъм е това??

18

8

преди 9 години

АЛООООУ,ДРУГАРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ КЪДЕ СТЕ,БРЕЕЕЕЕ?! АААА ДА ,ВИЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НАЙ -ВАЖНИЯ ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРИЯ-МОЖЕ ЛИ БЕБЕТАТА ДА ЦИЦАТ В МОЛА ИЛИ НЕ МОЖЕ. Е,АКО ВИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ,ПОМВИСЛЕТЕ И ЗА НЕЩАСТНИТЕ ДЕЧИЦА В ДОМОВЕТЕ!

17

Анонимен

преди 9 години

Добре дошли в България. Страната на най зомбиран,алчен и безкрупулен народ. Крадат от децата и си тъпчат джобовете. Това е нещо отвратително. И не е от сега. Едно време по детските градини крадяха от кухните за да мъкнат в къщи. На децата даваха по една намазана филия. ***. До там стигна българина. Нямаме вече мярка на алчността си, и на наглоста,на дебелоочието. Нещастен умиращ народ

16

мале

преди 9 години

Кво става бе хора? Нямате ли страх? Тези деца растат,живеят и умират. После отиват право пред НЕБЕСНИЯ ПРЕСТОЛ. Живяли са нещастно, но Бог ги обича повече и от нас. Когато нашия Отец поиска да кажат мнението си за българите,що ще правим? Не само,че отнехме храната на тези деца,но ги държим затворени без да са извършели престъпление.БОКО,НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ С ТИЯ МИЛЯРДИ. ТИ СИ ВИНОВЕН!!!

15

Мирослав

преди 9 години

За такива, които крадат от хляба, грижите и топлината на тези деца затвор до края на живота им! Как не ги е срам? И оная тиква и групата шайка *** около него дрънкат само за Шенген, европейски съюз и незнам си кво... Тая държава трябва да де срине и да се изгради на нови от честни и достойни хора!!!

14

Анонимен

преди 9 години

а къде са другите институции -напр. условията в които живеят децата подлежат на периодични проверки от РЗИ ,храната която им готвят - от Агенция по храните и т.н. значи когато трябва да се унищожи работеща фирма /заведение/производство се дигат всички институции а кога трябва реално да си гледат работата -няма никой !

13

Анонимен

преди 9 години

НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ ЩЕ САНИРАМЕ! АЙДЕ НА САНИРАНЕТО! АМА ДА НЕ СТАНЕ НАСИРАНЕ !

12

Анонимен

преди 9 години

АМАН...Колко репортажи и разследвания имаше за такива домове за деца, деца с увреждания и възрастни хора...

11

онемял

преди 9 години

Къса ми се сърцето като чета, това не е пропаднала държава!!! това е сбирщина от *** и корумпирани ***!!! Единствено и само смъртно наказание за мършите, крадящи от храната и топлината на дечицата!!! Само така ще има някакъв страх в другите крадливи ***!!!

10

Луд с Мотика

преди 9 години

До Анонимен13Веднага социалните да се самосезират и да изведат всички деца от там и да бъдат настанени в приемни семейства. Домът да бъде закрит веднага и работещите там уволнени дисциплинарно. Стига са гледали на тези деца като на касички, това са ДЕЦА...

9

Боже опази

преди 9 години

Няма ли бездетни семейства да отидат и да вземат двете дечица, които са нормални? Няма ли организация която да се активира и да прави редовно проверки на този дом 2 - 3 пъти седмично докато свят им се завие (без предупреждение разбира се)? Няма ли някой да понабие тая директорка/директор който го позволява това ? Пръстче да им поизвие, да ги попредупреди че се наблюдават и ако продължи, може и капачка на колянце да ги заболи.. На "животното" в нас с "тояга" му се привлича вниманието..

8

lqlq

преди 9 години

Силно се надявам наистина да има възмездие в тая вселена!!!

7

Анонимен

преди 9 години

***

6

Луд с мотика

преди 9 години

Значи, ако римлянчетата живеят по този начин вкъщи, веднага идват социални работници, вземат ги и ги раздават по разни места да ги отглеждат. Защо за българчетата не се процедира по този начин. Само римлянчета ли ще бъдат отглеждани в домашна и хубава обстановка от приемни родители и след това предоставени за осиновяване, предимно в чужбина. Защо с българчетата не се процедира по този начин, питам аз? ЗАЩО?

5

Анонимен

преди 9 години

Цялата държава е за съд.

4

Анонимен

преди 9 години

И къде са националистите да протестират когато малтретират български деца? Или алхохолизирано ритане по огради на стадиони е по-важна дейност?