87

Венелин

преди 9 години

Син поток има ли? Факт. Получава ли Турция по него газ? Факт. По-ниска ли е цената отколкото за България? Факт.Къде са сега ***, които тогава със същия патос ни обясняваха, че този проект няма как да стане? И че ще докарат газ от не знам си кой стан по набуко или накуку. Няма ли сега, когато фактите са яснинякой от тях да коментира дали България загуби и колко. Но тогава бяха много сигурни, че ще спечелим или най-малкото, че няма как да загубим. Е, загубихме. Факт. И пак така ще стане.

86

?????????????

преди 9 години

Вие май не рабирате ?До Одрин - Турция, ще се съберат няколко потока :1. ТАНАП - Турция-Грузия-Азарбейджан(и Тюркменистан+Узбекистан +Казакистан) - строи се.2.Турски поток - Турция -Русия( и "Син Поток" - функционира).3. Газопровод с Ирак - договорен е - проектира се.4. Газопровод с Иран - ИТЕ ( в момента существува газопровод и функционира, но се планира увеличаване на капацитета )5. За в бъдеще е планира връзка с Египет и Израел!Всичко това се събира до Одрин и от там за Европа!

85

Анонимен

преди 9 години

GARZIA-PROSIAKAT NA EVROPA,VIGDA SAMO MIRAGI,MIRAGI.

84

Анонимен

преди 9 години

Турски паток ще има кога цъфнат налъмите :)

83

Турчин_13

преди 9 години

СПОКОЙНО, и през България ше минава тръба :)Едната тръба ще се разклони към Гърция, другата за България :)Ще има газ за целия Европейски народ :)Ще има газ от Русия - Турски поток, от Азарбейджан и Тюркменистан,Узбекистан -***, от Ирак,и от ИРАН - ИТЕ :)

82

Анонимен

преди 9 години

До Пешкоедна чудесна фантазия от Пешко

81

Пешко

преди 9 години

"Разликата между Северен и Южен поток е много съществена. За Северен поток беше поискана и получена дерогация, която позволява Газпром да запълва 70 % от тръбата за определен период, в съответствие със срока, необходим за възстановяване на направените инвестиции. За Южен поток Русия не желае да получи дерогация, защото тогава винаги се оставя част от капацитета на тръбата за други доставчици (30 процента при Северен поток), докато за Южен поток Газпром държи да има сто процента

80

Анонимен

преди 9 години

Абе да недава господ руснак да ти помага финансово :) е Украйна щеше да взима по 130 млн$ наем за базата в Севастопол, така ги взеха,че си навлякоха окупация в Крим и война на изток....така че аз лично се радвам че няма да взимаме нищо от руснаците, щото току виж ни спретнат някоя "народна" република по морето, а гърчулята не са си научили уроците на историята, не друг, а точно руснаците им разпалиха гражданската война след ВСВ

79

Анонимен

преди 9 години

До ПешкоЛЪЖА

78

П.Петров

преди 9 години

Мечешка услуга за византийски номера, каква ирония.Политиката на Путин е ясна - енергийна зависимост, разделяй и владей.Гърците е крайно време да разберат, че нямат ресурс да си позволят социализъм, а Европа няма намерение да им го плаща. Колкото повече се отлага във времето, толкова по-болезнена е цената.

77

Пешко

преди 9 години

До Анонимен 84,"За тези които не знаят Северен поток е изграден съобразно европейските правила по Третия либерализационен пакет, като за морската част от проекта(до брега на Германия) е предоставена дерогация за 100 % от капацитета, а за сухоземната част - за 50% от капацитета. Е, за проекта Южен поток Газпром иска пълно освобождаване от задължения да спазва българското и европейскато законодателство във всичките му аспекти, не само по отношение на капацитета на газопровода."

76

RUSSIA

преди 9 години

До Анонимен 86Има универсална формула по всички вътрешни проблеми - е виновен Путин.

75

Анонимен

преди 9 години

Какво ще кажете г-да Орешарски, Станишев, Плевнелиев, Борисов? Който защитава собствените си държавни интереси го уважават.

74

RUSSIA

преди 9 години

До Анизащо в България всичко е за пари,а където гражданска отговорност? Отново Путин е виновен?

73

Анонимен

преди 9 години

Какво спечелиха Украйна, Грузия и Молдова от транзита на руски газ, освен война и "народни" републики, това ги чака и гърчулята

72

Ани

преди 9 години

Както занете, аз съм радетел за увеличение ставката на троленето. Сега е момента! Путин е развързал кесията. Сега е момента да се постави въпроса за достойно заплащане на троленето. Призовавам всички *** да се обединят като един и да поискат увеличение на ставката! Так ще е добре и в личен и национален мащаб. Ще добавите по някой и друг сребърник към мизерните си надници и към България ще дойдат допълнително инфлационни рубли. Така и агнето ще бъде сито и вълка ще остане цял!

71

Анонимен

преди 9 години

"Северен потоК" може, "Южен поток"-не. Кой лицемер или платен *** ще ми обясни защо е така?

70

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 81евтина реклама

69

Анонимен

преди 9 години

Манете ги гърците, те не са нация на която трябва да подръжаавме, ние трябва да се учим от добите примери, погледнете Румъния тихо мълком си проучва находищата, увеличава добива си и от следващата година започват износ

68

Анонимен

преди 9 години

До Таня"халява" е свършило