6

me

преди 9 години

Все пак по всяко време на един от пилотите може да му прилошее, да получи инсулт/инфаркт или да се задави с кифла ако щете. Докато е в такова безпомощно състояние, той няма как да отвори вратата дори и да иска. А може и вратата да дефектира и да се самозаключи. Според видео което гледах, бутона за заключно/нормално е на таблото при пилотите, т.е. заключването е електронно и може да стане фал. Така че съвсем не е сигурно какво точно се е случило.

5

me

преди 9 години

Съвсем нормално е работодателят ти да няма достъп до медицинското ти досие! Иначе това би значело да знае за всичките ти депресии, венерически болести, аборти, пиянски изцепки и натравяния и т.н. А по-съществено, също така ще знае за тежки заболявания, които не се отразяват на работоспособността ти, но които са си лична драма.Така че тази информация трябва да бъде неприкосновена. Това което не е нормално, е че европ. агенция не е въвела да има задължително 2ма човека в кабината по всяко време!

4

от 3

преди 9 години

... минава поне веднъж през живота през депресия. Но това направи ли се пулично и този човек бива ли маркиран като неспособвен, неговият живот приключва до там и никой няма да иска да го наеме на работа, освен чистене на тоалетни. Прителите му и семейството му ще го гледат с резерви! За това има и лекарска тайна. Проблемът е доста комплексен и аз лично няма да критикувам ситуацията, защото нямам решение. А форумните разбирачи като вас също трябва да се замислят преди да псуват наред.

3

do 1 i 2

преди 9 години

Мисля, че нито един от вас не осъзнава какво означава непрекосновенност на личността и лекарска тайна. Тези неща ги има с приина. Причина, която нито един живеещ в България не може да разбере, защото българското общество е все още толкова примитивно, че грижите му са купуването на кола и ядене, а не човешки права! В днешният стресиран свят депресията е масово явление и лекарите все още не знаят какво точно представлява и как може човек да се излекува 100% от нея. Факт е, че всеки човек ...

2

dp

преди 9 години

1, да, факт е, че нямат достъп - никой работодател няма.Не знам това ли е проблемът или е нещо по-дълбоко - все пак бая десетилетия нищоподобно не се е случвало и без такъв достъп, тамошното общество е свикнало нанесравнимо по-малко лъжа в живота си отколкото тук примерно (ако и да вървим в правилнатапосока сме далеч от някакво приемливо положение).Но фактът си остава, полуслепи откачалки пилотират пътнически самолети - това еочевидното резюме на тая катастрофа. Имат какво да оправят.

1

Наблюдател

преди 9 години

Авиопревозвачите в Германия нямали право по закон на достъп до медицинските досиета на пилотите!! Това меко казано малоумие спретнато от законодателя на практика се оказа престъпление с масов характер! Жесток пример как непремерени права на 1 човек водят до масовo убииствo.