115

петроф

преди 9 години

Що толкова хора си мислят, че като хейтят изглеждат по-готини и по-умни? Вчера специално ходих до летището и след всичко, което бях прочел, очаквах нещо ужасно. Е, метро като метро! Кофи с *** се изляха - пък за статуята, пък че 30 метра имало да ходиш като излезеш от спирката за терминала, пък че ако вали - вир вода ще станеш, пък колко време отнемало ако пътуваш от Красно село... Тъпизми!

114

знайко

преди 9 години

Личи си, че е писано от човек, който не се е возил на метро никъде другаде, а само в София. Ами Ако живея в Люлин/Обеля/Надежда и работя в Бизнеспарка? Пак ли съм прецакан?

113

Бистра

преди 9 години

Метрото не е създадено специално за работещите в офис сградите до летището. Винаги можеш да си хванеш някаква точка в града и да кажеш, че до там метрото не стига, следователно не върши никаква работа. Факт е, че това е удобен и бърз начин за транспорт. Нямам как да покрива абсолютно целия град и да е приложимо за всеки маршрут от т.А до т.Б. Има още много алтернативи с градски транспорт.

112

Селена

преди 9 години

След като не ви харесват местата на метростанциите, защо не оспорвахте генералната схема и местоположението им, а сега след като всичко е факт сте недоволни!

111

Анонимен

преди 9 години

Метрото е нещо прекрасно, но много неща не съобразиха като местоположението на метростнациите, това, че във Връбница има повече метростнации, отколкото в Люлин, където живеят два пъти повече хора отколкото във Връбница. Също и метростанцията в Дружба насред нищото, калта...

110

реалност

преди 9 години

Пробвах метрото от летището. В мотриста имаше гвардия от 6 кондуктора и 3 пътника. Пътува се точно толкова, колкото и с 84, влака се влачи като свинско черво. Особено впечетление прави статуята на Робокоп на първата станция.

109

Анонимен

преди 9 години

като се изключи, че няма задръствания, метрото не е особено бързо, определено

108

Анонимен

преди 9 години

HORATA OT PROVINZIATA SA NEGRAMOTNI I PROSTI,KOGATO IDVAT V STOLIZATA NOSIAT MIRIZMATA NA VKISNALO,ZASHTOTO PAK SA ZABRAVILI DA SE IZKAPIAT SAS SVINSKIAT SAPUN.DA SE OBGRADI SOFIA S PROPUSKVATELNI PUNKTOVE I DA PLASHTAT SELIANITE PO100LV. VHODNA TAKSA NA DEN.

107

Анонимен

преди 9 години

Метрото е направено за да облекчи хората, които живеят близо до негова станция... именно тогава се усеща разликата, а тя не е малка.. вие какво очаквате? Аз съм много доволен и благодарен, нашето метро е едно от най-хубавите. Много е приветливо, станциите са много хубави.

106

неще ганчо пушка

преди 9 години

Чета,и за пореден път се убеждавам колко лош е материала!

105

123

преди 9 години

До wwwА данък сгради и такса смет къде плащат бре умник? Аз плащам такса смет по данъчна оценка към 200 лв. годишно, жителя на долно нанагорнище плаща 2 лева, в неговата си община, а цапа тук....

104

www

преди 9 години

И ако ми позволите да се отклоня малко от темата, защото в по-раншен коментар има също силно негативно и манипулативно твърдение. Провинциалистите ни били дошли на гости и си плащали данъците в провинцията....Това са пълни глупости. ДДС върху храната къде плащат? Или си носят от родните места? Ако са дошли в града, нали трябва да увеличат и ползването на метрото? Пак питам за финансовите показатели според СО. Дайте цифри за миналото, не ползвайте думички като "очаква се еди-какъв си ефект"!

103

www

преди 9 години

До АзТова е чудесно и никой не спори за това. Спорът е относно това:КАКВА Е ЦЕНАТА за нещото отсреща и КОЙ Я ПЛАЩА?Затова питам сигурно за трети път адептите на СО къде са разходите за метрото по години? Къде са приходите от продажба на услугата на частни лица п огодини?Едва когато разполагаме с тази информация, ще можем да отговорим на въпроса ефективно ли се е изграждало метрото през последния четвърт век? Кога е било така? Кога е било инак? А отговор на въпроса за паркингите още няма?

102

www

преди 9 години

До Анонимен 119Първо, има данни на Евростат и те се различават от Вашите. Минималната работна заплата нарасна два пъти, не бъркайте нещата. И - Европа все още се пише с главна буква.Второ, каква е пряката връзка между работната заплата и разходите? Само от работна заплата ли се определят разходите?Трето, започвам да се повтарям, дори и да приемем Вашата версия за вярна, то как това обяснява нарастването на разходите за пътник много повече от два пъти? Измислете нещо друго :)

101

Аз

преди 9 години

Леле, какво значение има бързо или бавно стигаш с метрото, не смятам, че идеята му е да е стрела. На мен пък страшно приятно ми става, когато свърша поне една задачка, придвижвайки се с метрото (почти никога не слизам от колата). Страшно ме радва идеята, поне веднъж да стигна до някъде и да не ми трепери сърцето, че няма къде да паркирам, тук удачно ли е, тук да не преча и да ми надраскат колата...Ако щете вярвайте, ама ме кара да чувствам свобода и неангажираност, пък когато стигна :) Д

100

11

преди 9 години

Ако на някой му липсва чакането на автобусна спирка на открито, да плаче срещу метрото. То не е само скорост на пътуването, но и комфорт.

99

alo

преди 9 години

До wwwАма колега, какво като на "Хан Кубрат" ползват трамвай ? Ти ползваш трамвай, аз ползвам метро, трети тролей, четвърти автобус. Нали това е идеята ? Да имаш избор и според нуждите да ползваш най-удачния обществен транспорт. Ама вие искате метрото пред входа да ви чака ... не става така

98

Анонимен

преди 9 години

До wwwКак защо да проверявате , затова защото само преди 2 коментара ми казахте че лъжа ...150 евро 2004 а сега е около 440 евро по официални данни А относно бюджета , на София ми кажи какво ще остане , ако се махнат парите предвидени по програми от европа.Да не говорим , че голяма част от хората които дойдоха в София продължават да си плащат данъците в провинцията , не случайно и всяка 3-та кола е с номер различен от С , СА или СВ

97

До мрънкалото

преди 9 години

Мрънкането-национална черта на българина. Като не ви харесва метрото, карайте си по стария начин И СИ БРОЙТЕ МИНУТИТЕ. На мен метрото ми харесва и ми е все едно дали са 5 мин. повечеили по-малко.

96

www

преди 9 години

До ПРОВЕРИЗащо да проверявам "според една от най-големите европейски банки"? Защо? Айде да го направим по-простичко, като например:Вие да ми дадете линк към материал на Столична община, в който детайлно ни се обяснява колко са приходите в общината по години от столичното метро. В лева.Същото и за... разходите.След това, пак данни от общината за това колко е капацитета на паркингите и колко са уплътнени? Какви приходи са получени от таксите там? В лева! В лева на година.Става ли така :)