35

Сандо

преди 9 години

Честито на печелившите!

34

Mirko

преди 9 години

Ето поредният пример за това как банка си прехвърля отговорността на съвсем непознат човек. В случая са няколко. Когато е разрешила и отпуснала крадита, фирмата е ипотекирала н на брои имоти. Когато са започнали да се продават, защо банката не си е погасявала кредита ? В смисъл вървят сделки и банката е трябвало да прибира част от парите. Но нашите банки не искат да си свършат сами работата. Те искат само да прибират и лихви и такси. За да държиш здраво един кредит, трябват и познания и ресурси.

33

Анонимен

преди 9 години

На може да се впише сделкав Службата по вписвания,ако е налице това,което се твърди в пишман статийката!Няма как да стане,защототам се проверява имота,обектна сделката ЧИЯ собственост еи ИМА ЛИ ТЕЖЕСТИ,т.е. дали е ипотекиран!При наличие на несъответствие,НЕ СЕ ВПИСВАТ НОВИТЕ обстоятелствав регистъра на службата исделката Е НЕВАЛИДНА!т

32

Кукувица

преди 9 години

Трябва да се разбере кога точно е ипотекиран този блок. Ако е ипотекиран от фирмата след като го е продала и са били издадени нотариални, тогава банката е виновна, защото не е проверила кой е действителния собственик на имота. Чужд имот не може да се ипотекира от трето лице.Ако имота е ипотекиран преди продажбата са си виновни купувачите. Трябва винаги при покупка да се провери дали имота не е ипотекиран. Това, обаче, е работа на нотариата.

31

богат чужденец

преди 9 години

горя от желание да инвестирам в България

30

4epa

преди 9 години

SHEMA V KOITO U4ASTVAT -NOTARIOSI,-KAK MOJE6 DA IZVADI6 NOTARIALEN AKT NA 4UJD IMOT!!!

29

Анонимен

преди 9 години

Ако договорите за покупка "на зелено" предхождат датата на ипотекиране на имота и са пред нотариус, виновни са банката и собственика, щот са сключили ипотека за имот, който вече е бил договорен за получаване от друг и платен - тоест и двете страни - и банката и Митко 2000 са за кауша!

28

Кога

преди 9 години

Кога собствениците са закупили имота и кога точно строителната фирма го е заложила в банката срещу кредит. Ако залагането е станало след продажбата на апартаментите, няма как банката да ги гони. Понякога чрез измама се залагат построени и закупени имоти за да се осигурят средства за строеж на нови. Точно това възможно да е станало, за да не знае нотариуса. Всеки купувач е осъществявал отделна сделка с фирмата пред този нотариус. поне веднъж, някой ще заподозре. Иначе, нотариуса е измамник.

27

Анонимен

преди 9 години

Вьпроса е че на банките е позволено да развиват контролиран фалит и иземване на имот тях не ги интересува ,,клиента им '' строителя как по свой си начин *** и пак и пак сами срещу тая мафия не е вьзможно да се изправи банките имат армия от адвокати включително и действащи депутати шефове на партии притежатели на адвокатски кьщи за тях обикновения народ е сирене на тепсия.

26

в Израел

преди 9 години

Бях определено време строител там. Един ден навивам техническия да отвори фирма за довьршителни работи , отговора ме довьрши Ако законо искаме този вид дейност то аз трябва да внасям на дьрзавата като гарант на моята дейност половин милион долара Дьржавата гарантира обема и качеството и законоста на всяка сделка преди всичко човека.

25

Пешко

преди 9 години

Егати гнусната измама. Възможно ли е да се издаде нотариален акт за собственост над ипотекиран имот като ипотеката се скрие или не се спомене?

24

Анонимен

преди 9 години

ВСИЧКИ КОИТО СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ В ЗАТВОРА , А НЕ ХОРАТА СА ТЕГЛИЛИ КРЕДИТИ ДА ПЛАЩАТ И СЕГА ВЪН , В КОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ГО ИМА ТОВА , СРАМОТА

23

Анонимен

преди 9 години

Всеки има определена професия учи се ,развива се. Не е задьлжително да знам а и не вьзможно схемите да хванеш на мафията и на мошениците Днес прочетох от някьде че ни обвиняват че само искаме от дьржавата ами да искам АЗ АЗ ТИ ТОЙ ТЕ плащат не полу пари а пари определени за да сьществува реде в дьржавата ако в името на народа да я праскат тоя народ то тоя народ трябва да е обратен АЗ НЕ СЬМ СЬГЛАСЕН ДА МИ ВМЕНЯТ ТОВА

22

Анонимен

преди 9 години

НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ СОЦИАЛИЗМА , И МНОГО ХОРА ЩЕ ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ , НЕ ОСТАНАХ ЧЕСТЕН ЧОВЕК НЕ УПОТРЕБЕН ВСЯКАКСИ

21

Анонимен

преди 9 години

Хора,изваждайте си УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ТЕЖЕСТИ преди да сключите договор за продажба на имот,много ясно,че умишлено продавачът би ви спестил тази подробност!

20

Анонимен

преди 9 години

Санкциите за банките които водят скрита тьрговска дейност конфискация банките наемат адвокатски кьщи и през цялото време тьрсят честния отруден бьлгарин да ги вкарат в някаква схема за да ги оберат и това е за какво ли се именуваме дьржава

19

Анонимен

преди 9 години

ТУКА НАРОДА НЕ ТРЯБВА ДАСЕ МЪЛЧИ , ЯВНО ЧЕ ШЕПА ХОРА СИ ИГРАЯТ С ЗДРАВЕТО И ПЪРИТЕ НА ХОРАТА

18

Анонимен

преди 9 години

Такива казуси ги решава само товарищ Макаров

17

Анонимен

преди 9 години

КОЙТО Е НАПРАВИЛ ЗДЕЛКАТА ЗА ПРОДАЖБИ НА ИПОТЕКИПАНИ ЖИЛИЩА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН , И ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ДА НОСИ , НЕМОЖЕ ХОРАТА ДАСЕ ДОВЕРЯВАТ НА НОТАРИУС А ТОЙ С ПОМОЩА НА ДЪРЖАВАТ А МОШЕНИК,

16

Анонимен

преди 9 години

Ако купувачите си бяха направили надлежната проверка преди покупката, щяха да установят, че недвижимото имущество е ипотекирано преди продажбата, която в случая се явява незаконна и отговорен е нотариуса (който или е неграмотен, или е получил тлъста сума за измамата).