8

Анонимен

преди 9 години

Диваци. Ако не им даваха великите сили знания и технологии, още щяха да се избиват заради религ.... О.Хмм.

7

Анонимен

преди 9 години

По добрия вариант за съществуването на света е е двуполюсния. На времето когато имаше т.н. социалистически лагер и противостоене войните бяха доста по малко

6

Той е

преди 9 години

До до той е 4Ти си зле,не аз!При исляма етническия признак се заключава в религията,а не обратното!Мюсюлманина ще враждува със своя етнос,ако е от от друго течение,и е единоверец с чужди народи,изповядващи неговия вид религия!Перси и араби не враждуват,враждуват клоновете на религията им!А колкото до това,че Ал Кайда,и ИД са сунитски групировки,четете внимателно,те и в тези статии го споменават!

5

Анонимен

преди 9 години

Tezi sa bolni mozaci .... eto zashto taka lesno se manipulirat ot the US.Jalko obache che zagivat hiliadi nevinni hora.No staroto rimsko pravilo "razdeliay i vladey" e v sila ot kray vreme.

4

до той е 4

преди 9 години

Батка,много си зле с исляма.Арабите враждуват с Персите/Иран от векове.При арабите мнозинството изповядва сунизъм,шиитите са малцинство,Иран е центъра на шиитите и поощрява сепаратизъм сред шиитските малцинства на Арабския полуостров.Друг път ни пиши неподготвен.

3

Той е

преди 9 години

Горе-долу,картинката е следната - има две основни течения в исляма,сунизъм и шиизъм.Те враждуват от векове,подобно и на християнските течения - православие и католицизъм.Като цяло,шиитите са мнозинство,но в повечето страни властта е в сунитите.Шиитите са по-светски настроените мюсюлмани,докато сунитите изповядват ортодоксален,шериатски ислям.САЩ са съюзници на сунитите,между които са и ИД и АлКайда,сами съдете,чии съюзници сме и ние!

2

анонимен

преди 9 години

Какъв аналог на НАТО ако това стане ще бъде ново НАТО командвано от САЩ Саудитска арабия прави това което и кажат американците.Не е далеч времето когато сегашнотоНАТО няма да го има.ЕС трябва да има свой военен съюз само от страни членки на ЕС защото сега САЩ започнат някъде война и европейските държави се включват по задължения в нея без да имат полза от това. Правилното е да е само от държави членки на ЕС

1

1

преди 9 години

Замисъла е много по дълбок...... Целта на това арабско НАТО е Израел....