39

limonti

преди 9 години

Три години ходя да карам ски в тази област.7 дни излизат около 650 - 700 евро (път, винетки, хотел, храна, карта за ски 6 дневна).10 дни излизат 1100 евро.

38

Анонимен

преди 9 години

***, давате си парите, други да богатеят и да са добре :) . Сигурно бабите ви и дядовците ви все по ски курортие са били !

37

стъпил на земята

преди 9 години

До ИванКолко да са безплатни автобуса и паркинга? "Безплатни" са когато си платил 50-60 Евро карта.Виж в Банско всеки хотел предлага безплатна совалка до кабинковата и картата е 58, ама лева, ако си с кола добави 12, пак лева. Това отговаря на нивото на ски зоната. Кажи сега къде излиза по-евтино?Проблемите на нашите курорти са инфраструктура и качество на обслужването. Може би и други, но в общи линии цените отговарят на качеството. Вдигне ли се нивото, ще се вдигнат и цените.

36

nik

преди 9 години

До Иван42 европейски центъра за ски сезон 2014/2015 г вкл наем на оборудване, карта, настаняване, храна и напиткиБанско-274 е човек/седмицаКранска гора - 326 еЛивиньо - 351 еСен Шевалие Франция - 461 еВенген Швейцария - 639 еПроучването е на английски туроператори.На кой да вярваме?

35

Анонимен

преди 9 години

Нищо общо с наща смрад тука осбенно Банско(Курорта!). Бил съм във френските алпи и няма такъв кеф ни опашки ни простотии със сметки нищо!

34

Иван

преди 9 години

@nikТи да не би да си паркирал в центъра на Париж, като си ходил във френските Алпи? Тогава може и да ти е излязло 30 евро. Иначе в австрийските курорти паркирането до пистите е БЕЗПЛАТНО, осигуряват и безплатен автобус до долната станция на лифта, ако си в крайните точки на паркинга. Това лесно можеш да го провериш от сайтовете на курортите. За 7 нощувки платих 300 лв. в идеални условия. Естествено ако си тузар може да намериш хотел и за 1000 веро/вечер.

33

nik

преди 9 години

Разликата между България и чужбина е 1:2 минимум. Г-жата написала статията никога не е ходила в Австрия, Италия или Франция. 2-3 пъти е по-скъпо във всичко. Паркинг 10 лв на ден в Бг е 25-30 е навън и тн. 4* хотел в Бг със закуска и вечеря е 120-150 лв на вечер, а в Алпите 4* стартира от 200 е в сезона. Кой Ви плаща да ги пишете тия глупости и да рекламирате Алпите? Единственото място в Европа за ски при равни условия за настаняване със само 20-30% по-скъпо от Бг е Андора.

32

Ицо

преди 9 години

Какво представлява Банско - разбити улици, мръсно с търкалящи е *** по пътя, кални ниви огради, като паркинг, селяндрурско отношение в хотели и ресторанти... Изобщо лифта им е най-малкия проблем там.Трябва да си мазохист за да отидеш на едноседмична почивка в Банско вместо на Алпите при положение, че излиза същите пари.

31

тук не става

преди 9 години

Последните няколко зими ходя за по седмица в алпите. Пътуваме гоялма група с коли, запазваме си къщичка с обзаведена кухня и си готвим, условията са страхотни и карането е на ниво. цените в Банско и Боровец са си направо същите а качеството е отврат, като ски писти и като обслужвне. не си заслужава ядовете да се буташ по БГ курортите. излиза ми под 700 евро всичко, с карта за 6 дни каране и карането си е каране, няма опашки. Тук понякога нощно на витоша и толкоз, колкото да начеша крастата.

30

MM

преди 9 години

Аз ходя на Боровец за вечерно каране- 22 лв, няма много хора пиститите са ок и си прекарвам супер аи не плащам за паркинг. не ми трябва да ходя на почивка и да дам 1000 лв. Разбира се в Алпите бих отишъл :) дори за 1200 лв и планирам да го направя скоро.

29

Анонимен

преди 9 години

ратрак, рактрак, ракрак хм....

28

Анонимен

преди 9 години

Доста мнения. Само не съм съгласен с необреботените писти. Токова не ми се е случвало. Ако вали цяла нощ сняг е естествено сутринта на пистите да има неотъпкан/необработен сняг. И при положение, че зимата е мека, няма студове, е нормално той да е тежичък и да се отъпква на бабуни барзо. Но това не значи, че пистата не е била обработена през нощта.Последния път бях в хотел до пистата. Супер, ама ртракът бръмча цяла нощ...

27

Бела Жига

преди 9 години

Англичаните идват, защото им правят супер изгодни пакетни цени, каквито за българи няма. Освен това има евтин алкохол и евтини жени. И не се заблуждавайте, че идват да карат. Англичанин скиор е като нег***р скиор - такова животно нема.

26

Шенгенчо

преди 9 години

Не дай си Боже някой ден да приемем еврото. Тогава всички Балкански туристи и Руснаците ще се насочат към Алпите, а родните зимни и летни курорти напълно ще запустеят..

25

Нуни

преди 9 години

Много точна и добре написана статия. Тази зима за последен път карам ски в България. Искам да коментирам и нощното каране на Витошко Лале, лифт на около 30 години, необработена писта, километрични опашки за карта, като цялото това удоволствие ти струва 44 лв. Много жалка и тъжна история за пари, а такава природа и условия имаме за ски туризъм!!!

24

скиор

преди 9 години

Не разбирам англичание, които идват в България. Трябва или да са големи мизерници или да идват заради алкохолен туризъм.Но въпреки това в Алпите има 10 *** повече англичани и всякакви други националности отколкото в България.Истината е Алпите.Забравете за Банско и Пампорово.Това е раят на Земята.

23

До 23

преди 9 години

До До 18 ... Бе те англичани и по морето идват, ама какво правят? Ми Балконинг! Като тръгнеш от това то сам можеш да си направиш заклучение защо точно аджеба идат тия англичани баш тука!

22

Анонимен

преди 9 години

Напоследък по ски-курортите ни чужденците са основно турци, румънци и руснаци, на които се предлагат пакетни цени и им излиза евтино. Предполагам, че точно затова идват тук, а не другаде.

21

До 18 ...

преди 9 години

"Тук отношението Цена на почивка към километри писти е в десетки пъти по-зле отколкото в Алпите!"Тогава защо има толкова много англичани, които отсядат в България? Български планини за тях са 3 пъти по-далече от Алпите, съответно пътят им до България е 3 пъти по-скъп. Защо ще идват тук, а не предпочетат Алпите тогава? Просто е по-евтино тук, много по-евтино.

20

Анонимен

преди 9 години

Стига сте рекламирали чуждите курорти .Нощувка с включена ски карта и ол инклузив + безплатен трансфер до пистите в хотел Орловец Пампорово излиза 120лв на ден