39

Анонимен

преди 9 години

До чичо пичКолегата 77 ти е отговорил много добре! Има закони,лоши или хубави но са закони!

38

Анонимен

преди 9 години

До ОЭЭЭЭИма и бонус-кирка и лопата 8-ми номер,за еднократна употреба!

37

ОЭЭЭЭ

преди 9 години

Разбивка на бъдещите пакети за здравна помощ: основният пакет включва дупка, допълнителният пакет дава право на ковчег.

36

осигурената

преди 9 години

познавам млади хора които не са плащали здравни осигуровки ,но не са ползвали и услугите ви,защо да ви плащат.а имам позната която всеки месец взема направление за някъде без да има причина.

35

titi

преди 9 години

Москов, Борисов, ако ще ми взимате пари за услуги който не съм ползвал, и от назад във времето, след време ще ви пиша от чужбина ;)

34

ОЭЭЭЭ

преди 9 години

Държавата не е платила и не плаща реално вноските за собствените си/държавни служители, та щяла да плаща за социално слабите. Има ли вЕрващи?

33

Анонимен

преди 9 години

Ами да сте плащали, бе хора , както ние сме плащали, не защото сме богати, а защото трябва - има закон! Трябва да се научим да изпълняваме законите , да спазваме правила , а не само да грякаме и недоволничим ! Значи ние ще плащаме редовно, а други без да плащат ще ползват - е , няма такъв филм! Не плюйте ,а си изпълнявайте задълженията към държавата, стига само сте искали - комунизмът свърши !

32

данъкоплатец

преди 9 години

Аз не знам някой да не си е платил данъка на колата,апартамента или къщата.Но затова си има данъчни власти,защо здравният министър трябва да се занимава със събиране на здравни вноски.Нали НАП се замнимава с това.За неплатени данъци сигурно има санкции.Да се прилагат тогава.И каква е тая амнистия едни да плащат само за 3 години,а другите за 15!За да има равни права трябва да има и равни задължения.На хората които работят тези пари са им удържани още преди да си вземат заплатите.

31

Още един малоумник

преди 9 години

Този да не си мисли че ще плащаме 2-3 хиляди за да влезем в системата /От която най-често няма никиква полза/ в която ако не ПЛАЩАШ ПАК ДОПЪЛНИТЕЛНО - няма кой да те погледне!!!Така че вместо да им давам пари за бюрократи и джипита - ако не дай-боже се наложи - плащам на този който ме лекува... Този закон аз го виждам така: АКО МИНЕ НОМЕРА...А този москов - да пита Путин дали при нужда ще го прибере в Москва - като Янукович!!!

30

sha stane

преди 9 години

meteo rit:-)

29

ССС

преди 9 години

ПЕТРЕ ПЕТРЕ НЯМА ДА СИ ДОЖИВОТ МИНИСТЪР.КАКВИ ГИ ДРОБИШ 15години НАЗАД..СЪС ЗАДНА ДАТА ДА ПЛАЩАМ.ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ..ТОВА СИ Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР.

28

rumen72

преди 9 години

До до циника 64и да си записан в бюрото по труда след като ти изте4е правото за обещетение за безработица ТИ си длъжен сам да си плащаш здравните осигуровки, нищо 4е си безработен и си регистриран в БТ, такъв е тъпия закон в България. и друго в АСП ако си бял няма да ти обърнат внимания направо деликатно ще ти кажат 4е нямаш право на социално подпомагане.

27

циника

преди 9 години

64, Бюро по труда ли? Това е едно от най-нефункционалните звена в нефункционалната ни държава. Това е всичко друго, само не и борса на труда. Затова и хората, които РЕАЛНО си търсят работа не губят време да се записват в бюрото и да ходят по разни подписи. Агенцията по социално подпомагане ли? Хората търсят работа, достоен живот, а не някой да ги подпомага с обидно ниски помощи. И най-важното - откъде-накъде държавата ще краде вноските,които някой е платил преди да стане безработен?

26

до циника

преди 9 години

А защо този беден не е записан в бюро по труда или агенция за социално подпомагане? Защото не е беден, защото го мързи, защото така му е по-изгодно, кое е? Държавата има начини за подпомагане на бедните, да се възползват от тях!!! Държавата е система, като се ос*@еш на едно място, излиза кафяво на другите. ***... ;) Колкото и да се пънете, няма как да спечелите този спор. Плащайте, ако нямате - записвайте се, и няма да имате проблем. Продължавам да се забавлявам, да знаете! ;)

25

ахмак

преди 9 години

Защо държавният служетел е освободен да плаща той лично здравна осигоровка .Тези големи кравопийци само дето ни рекитират нищо не плащат а ползват най добрите услуги.а другите пратия защо мълчат.Както се казва в една песенБоят настана тупкат ни сърцаето ги идат нащи душмани - реформаторския блокДружина зговорна .......всички на оръжие да пометем таси *** реформаторскаами от от държавата вече нищо не устанаПрезидента затова ли ни приспиваше в народната събрание

24

Боко Днес бг

преди 9 години

Триеме и ще триеме ,това е волята на Боко.

23

циника

преди 9 години

Иначе е много смешно това - откажи се от нета, откажи се от ризата, откаже се от книгите /защо да купуваш като си беден/, откажи се от всичко. Бъди единствено потребител на Здравната каса. Бъди биологична единица, която да пълни поредния фонд, каса, да плаща поредния скрит данък. И разбира се, остани си беден завинаги. Нямаш нужда от познание, нямаш нужда от развиттие.

22

циника

преди 9 години

51, ***, ами тя ризата на бедния е една, а вноската е периодична.Ще плати с ризата една вноска, ще плати с гащите си втора вноска, а третата, четвъртата?И накрая след време ще му кажат,че трябва да плати отново за първата и втората.То не е въпроса само да възпроизвеждаш клишета от типа "демокрацията не е само свободи", а поне малко да помислиш.Съвсем отделен е въпросът доколко има свободи в демокрацията и доколко тези т. нар. "свободи" са само отдушник на социално напрежение и са без покрити

21

нагъл ку ку

преди 9 години

И този нeглец не е в ред и се самозабрави , я го вижте как се ококорил като излязал от лудницата .Оставка да си подава .

20

до 44

преди 9 години

Ами като имаш риза на гърба си, ще намериш и 15лв да си платиш здравните. Като нямаш - в агенцията, за да ти ги платят те. Колко е нета - към 15лв на месец - ето ти едно перо, от което директно си покриваш този разход. Демокрацията не е само свободи, дами и господа, тя е и задължения на всеки от нас, за общото благо. :) P.S. Много ми харесва да споря с ***, защото нямате аргументи, приятелчета - бълвате едно и също, само дето хората ви виждат и ви се смеят. А въпроса за достойнството...