62

н

преди 9 години

няма как у нас някой да бъде осъден на смърт грешно...защото тези,които ще бъдат ликвидирани са с километрични досиета за грабежи,убийства,изнасилвания и 15 - 20 години в пандиза лежане до тогава..такъв *** ли е невинен

61

ази

преди 9 години

Ние сме общество недозряло за демокрация и като такова не разполагаме със свободата , която имаме.Свободата е за разумните, които спазват законите и реда в държавата. НЕ МОЖЕ !! да се отнема човешки живот за"удоволствие" или за 5 лв., и извършителя да е на свобода след 3-4г.Обществото е с нагласа за връщане на смъртната присъда.

60

Анонимен

преди 9 години

някои хора си мислят, че ако се въведе смъртното наказание, едвали не ще започнат масово да избиват хора за щяло и нещяло....смъртното наказание принципно се използва само в редки случай, когато няма шанс за даден човек да се промени или е направил мега изродско убииство...такива глупости с коли и прегазени хора..в кой свят живеете??!?

59

Анонимен

преди 9 години

ЕМ - това е нужно на България. Който знае какво е да вдигне ръка.

58

*

преди 9 години

Сгрешилият присъдата също ще бъде осъден на смърт.Ха-ха!

57

Анонимен

преди 9 години

trqbva pochvame s horata ot DPS....

56

БПФ

преди 9 години

Споровете за и против винаги ще ги има, затова да се реши демократично - чрез РЕФЕРЕНДУМ... но на тоя референдум да нямат право да гласуват лица с присъди, криминални "регистрации4 и т.н. Ясно е нормалните хора какво ще изберат - и то не от кръвожадност, а защото са изтормозени и гневни .Възможно е и смъртно наказание по избор на осъдения, като другата алтернатива да е доживотна каторга в урановите мини !!!

55

paj

преди 9 години

pitaite bg naroda s referendum, nali e demokratichna republikata Bulgaria?! zasto da reshavat sami prevazhoditelstvata ot parlaa menta?!

54

Анонимен

преди 9 години

Това,което ме изуми и накара да се замисля за национализма е високият рейтинг на Петър Москов.Активен представител на ДСБ .Недолюбвана партия от масовия избирател,който се кланя на Борисов.И изведнъж Москов го прескочи.Защо?.Поради една проста причина.Ето така в България се печелят избиратели.

53

7

преди 9 години

До Анонимен 79ти от коя еврогейска централа получаваш грантове, че много се нароихте

52

До 83

преди 9 години

Не национализмът "става страшничък", а нетърпимостта спрямо вилнеещи престъпници, които знаят, че, в повечето случаи, наказание няма да има. Това създава настроения спрямо един етнос. Прибави и склонността на този етнос да паразитира на гърба на останалите му сънародници, които пък са с мизерни заплати - и ето ти благодатната почва за появата на фюрер. Това няма общо с национализма.Ти си прав, че подобни крайни настроения не бива да има, но само си престави, че примитив посегне на твои близки.

51

Анонимен

преди 9 години

69,Какви точно реакции очакваш, след като животът на близките ти ежедневно зависи от това дали няма случайно да се изпречат на пътя на първосигнален примитив? Примитивът знае, че калпавите закони му гарантират не много тежка присъда плюс начини за измъкване.Като пиша "първосигнален примитив", имат предвид не само неграмотните нещастници от гетата, а и мамините синчета със скъпите автомобили, на които още от пелени им е внушено, че кефът и капризите им са над всичко, а също и че са недосегаеми

50

Анонимен

преди 9 години

Национализмът в България става страшничък.Яхнали тази вълна доста шмекери се издигнаха, манипулирайки съзнанието на българина,а то в повечето случаи хич го няма.Припомням си едни от най-страшните събития-смъртта на доста хора край Ямбол поради слабости и грешки,смъртта на изгорелите във влака,загиналите в Елхово на Йордановден поради срутен мост.А скоро и ужаса край Горни Лом.На българите етнически войни не ни трябват.Сами се унищожаваме.Смъртното наказание не е решение при тази съдебна система

49

Анонимен

преди 9 години

Путин - тумор за изрязване!

48

баче кико

преди 9 години

*** THE EU !

47

Анонимен

преди 9 години

В България незнам как със нашият корумпиран съд, и връзкари, ще се осъществи идеята със смъртното наказание. Направо ще стане законно, премахването на неудобни хора с изфабрикувани доказателства.

46

Анонимен

преди 9 години

Zvetanov koga schte e v Satvora a ne v Parlamenta Tova e nahalstvo a i se iskasvane v nc toja r sa Satvora 6 Apartamenti ot kade pari ne zezo

45

Анонимен

преди 9 години

Ba4varova da se Maha ot vatreschno Ministerstvo ba4varova ne e da tasi Rabota tja ne e profisionaliska soziolog reformatorite sa bikluzi

44

Tolkova e lesno

преди 9 години

Какво има да се мисли толкова:чл.1: За умишлено (съзнателно, преумишелно) причиняване на смърт = Смъртчл.2: За неумишлено (по невнимание, непредумишлено) причиняване на смърт = 15гчл3: вж чл.1 и чл.2 = невъзможност да се тълкува и преиначава закона!

43

666

преди 9 години

Друг вариант е да се премахнат границите на присъдите. За убийство законът предвиждал от 5 до 15 год., примерно?!?!? Признаване на вина, споразумение, добро поведение и рецидивът след 3 г. си вее... на свобода. Няколко доживотни без право на замяна и каторга, с прангите на краката по цял ден на кариерата, в мините, може и уранови мини да си открием. Да бачкат до последно, за да върнат обезщетение на жертвите.Утопия звучи в гейския ЕС, но...???!