53

Българин

преди 8 години

Срам, срам!Цял Патриарх на Българската Православна Църква да дойде при теб, а ти да се държиш като власт имаш. Власт, ама каква, земна .... Срам ме е от такъв министър. Животът не е само материя, а и Дух. Разбра ли прости министре, макар и професор.... Нищо не знаеш за Бога и за духовното, но защо спираш другите по този начин? Чувал ли си, че кой каквото прави, за себе си го прави? После в живота си какво очакваш, като отказваш на цял Патриарх дошъл при теб. Тежко ти!

52

+++

преди 9 години

"Аз съм добрият Пастир; добрият пастир дава живота си за овцете."И това наистина се случи! Богочовекът даде живота си за Вас. Кръвта му е още там,под кръста на Голгота.Никой не може да я доближи.Тя е там в недрата на Земята.Капки от Неговата кръв осветиха и КОВЧЕГА НА ЗАВЕТА.В деня на Неговата смърт имаше трус.Отвори цепнатина в скалата на Голгота.През нея влезе кръвта от кръста.И така се озова върху ковчега.Скоро от Земята ще излезе ИСТИНАТА(КОВЧЕГА), но първо трябва да дойде АНТИХРИСТ.

51

+++

преди 9 години

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот.Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мен, никога няма да огладнее, и който вярва в Мен, никога няма да ожаднее.Аз съм светлината на света;който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, а ще има светлината на животаАз съм вратата; ако някой влезе през Мен, ще бъде спасен и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира.Аз съм възкресението и животът.

50

+++

преди 9 години

Насила нещата не стават.Щом не приемате Иисус и Той ще отвърне поглед от Вас.Пак ще се върнем там от където всичко започна. Онези 5 века ще Ви се сторят като година в сравнение с това, което вече е тук. Истината боли.Аз съм пътят и истината и животът; никой не идва при Отца, освен чрез Мен.

49

+++

преди 9 години

Не хора,а евроатлантическа плантация.Като чу,римският стотник каза:"Наистина,Божии Син е!"Дрехата и се вееше от полъха на вятъра.Овчарче я докосна и усети твърдост,все едно е от стомана.Идва ЖЪТВАТА, но преди това е необходимо да се завъртите в "дългова спирала от милиарди".Накрая ще бъдете гладни и уморени от борба.На колене ще застанете и сълзи ще пролеете.Предизвикате ли Бог,няма връщане назад.Не сте видели още война.Когато ЗВЯРЪТ дойде ще се пукат човешки кости.Когато бомбите избухнат..

48

+++

преди 9 години

Много АТЕИСТИ И НЕОСЪЗНАТИ САТАНИСТ имало в тази страна.На колко е равно едно на куб?Един е моя Бог,но на куб(три).Троичен е по лица.Едно на куб, пак си е едно!Когато повикам моя Отец,Той ме чува.Тридесет години го виках и никога не се отказах.ДНЕС, Бог видя сърцето ми и показа своята любов към мен.В ЕДНАТА СИ РЪКА ДЪРЖА СЪРЦЕ, А В ДРУГАТА КОРОНА.КОГАТО СЕ ОБЪРНА ВИЖДАМ ВЕКОВЕ.КРАЧКАТА МИ Е СТОЛЕТИЕ.ИМЕТО МИ Е ЛЮБОВ.ВСИЧКО ИМАМ,ЗАЩОТО ЧУКАМ И ВСЯКА ВРАТА МИ СЕ ОТВАРЯ.ИСКАМ И ВСИЧКО ПОЛУЧАВАМ

47

ЗОРО

преди 9 години

ТАНЕВ СКОРО ЩЕ СИ ХОДИ............

46

Анонимен

преди 9 години

Религията е за тези, които нямат сила в себе си да се опознаят и да използват своя капацитет, за да вярват в собствените си сили. "Бог е в нас" - в нас е всичко, което трябва. Религията наистина е опиум за народа, защото внушава, че "който е господар, винаги ще бъде господар" и "който е слуга, винаги ще е слуга" - разбирай- примирявай се!Има заплахи и правила, които унижават достойнството.Не съм сигурен, че търговците са вън от храма.За гейовете - сащо.Лицемерието-също.

45

Анонимен

преди 9 години

..."намаляват учениците, изучаващи този предмет, защото няма създадени подходящи условия за него в българското училищен"-това не е мястото, където това да става. Че и задължително.Религиозното възпитание е в семейството.Родителите ми не бяха религиозни, учили са задължително вероучение.Да се наливат насила внушения на невинни деца!Като пораснат, да четат и сами да избират.Училището учи на основните науки.Моралът също се учи в семейството.Познавам добре Библията.

44

Анонимен

преди 9 години

До 47 АнонименЩом е моята религия няма лошо. Що не попиташ тези дето не са вярващи или изповядват друга религия няма ли лошо. Сигурен съм, че в Ислямска държава разсъждават така - щом е исляма, няма лошо.

43

Анонимен

преди 9 години

ако е само за християнска религия няма лошо.

42

Анонимен

преди 9 години

Това е проблемът с религиите - религиозните хора не искат просто да практикуват религията си, искат да я наложат на другите - в случая чрез училищата.

41

Анонимен

преди 9 години

само в нашата страна няма такъв предмет в 21 век поне да го направят по избор

40

chesnov lik

преди 9 години

samo sled obstonaroden refendum ste znaem iska li dnes bg narod da uchi religia v bg narodnata zadaljitelna gymnasia :)))))))))))))a v chastnite gynasii i sega ne e nikakav problem da si uchat bulgarite kakvito si iskat religii :))))) kef ti islam, kef ti katolik, kef ti evangelist, kef ti buda, kef ti mormon...

39

dp

преди 9 години

Задължителна религия насред 21-и век, мале мила.Бе толкова ли отъпяха всички та може въобще да става дума за такива глупости.

38

Анонимен

преди 9 години

Хе хе ! тук многоо "религиозни" баби Гусита брееее ! Перат минуси като за световно !!!Къде ви отиде ВЯРАТА ????? Нали знаете че " ако имахте вяра колкото синапено зърно ще речете на тази планина "помести се !" и тя ще ви послуша

37

Анонимен

преди 9 години

Не бъркайте ВЯРАТА с религията ! Няма нищо по силно от ВЯРАТА . А всички религии са създадени за да държат хората под контрол ! Нека някой опита да ме опровергае !

36

съвет

преди 9 години

Като гледам в коментарите доста хора поддържат религиозната идея - тогава да не се чудите защо сте бедни и нещастни!? Религиите правят хората бедни, разумът и науката обогатяват и духовно и финансово!

35

Анонимен

преди 9 години

Религиите са като светулките, за да блестят им трябва мрак. (Артур Шопенхауер)Мрак и невежество в душите на децата, това иска БПЦ.

34

Анонимен

преди 9 години

Няма такъв народ да си бяга от миналото,вярата и да мени историята.Е има явно