28

Анонимен

преди 9 години

Абе тия да не са българи, че се правят, все едно Леонардо ди Каприо не съществува. То човешката злоба край няма............

27

Анонимен

преди 9 години

А брат му на Нолан пък прави Person of Interest (българският превод май беше Под Наблюдение). В тоя сериял колко много информация ни се дава на готово.Епизодът преди Коледа предвещаваше пазарен колапс, който няма да е много далеч във времето. Отлагат го, но е неизбежен.

26

Анонимен

преди 9 години

"Нолън не прави толкова добри филми"Нолън има дупки в сюжета, осовено в трилогията за Батман.Нолън обаче е известен с друго: че намеква за реални събития във филмите си преди да се случат. Още 2008ма в The Dark Knight показваше как може да се използва технология за масово подслушване на телефони, дори на цели градове. Всички се смееха и казваха, че филма е глупост, ама през 2012та Сноудън предупреди за същото.В The Dark Knight Rises Нолан показа граждански войни и атомни бомби.Случайност?

25

+++

преди 9 години

Фокскетчър и Камшичен удар това са филмите другите ме успаха в киното..

24

Реалист

преди 9 години

Никой няма зъб на никого, просто Нолън не прави толкова добри филми, колкото масово се смята. Победителят Иняриту е на съвсем друго ниво примерно. Бих се съгласил обаче, че Интерстелар бе доста по-добър от наградени като Теорията на всичко и Игра на кодове.

23

асфасф

преди 9 години

академията явно има зъб на Нолан, няма друго логично обяснение за начина, по който игнорираха Интерстелар - всеки който поне малко разбира от кино и е чел за методиките на Нолан знае защо този филм е много по-значим и важен от хипстър помии като Гранд Будапещ Хотел

22

Анонимен

преди 9 години

Интерстелар беше филм на годината!Един от най-добрите научно-фантастични филми за всички времена.

21

Шано

преди 9 години

Определено Интерстелар заслужаваше повече, а Бърдмен като, че ли покрай театралната идея намаза филията, аз очаквах нещо марвелско, като си го пуснах преди време, също така беше изключитено незавършен, типично оставен с отворен край за втора част...

20

Анонимен

преди 9 години

Да,изключително слаби Оскари ,а за капак най - голямата глупост беше,че не номинираха Джейк Джиленхол за Лешояда. Двата най - *** филма взеха най - много отличия..Гранд Хотел Будапеща е изключително плосък и изкуствен филм,не знам ,защо толкова го величаят.

19

Snorky

преди 9 години

Шокиран съм от слабата оценка за Инстерстелар.

18

До Циника

преди 9 години

Съгласна съм. Уди Алън си е голям и без да му връчват Оскари. Не знам дали трябва да е успокояващо за нас, че посредствеността шества навсякъде, но на мен ми се струва очевиден факт. Вече сериозно ми се губят критериите, по които се оценява дали нещо е качествено. Но явно трябва да се задоволява вкуса на масата, а той няма как да е особен добър. Тазгодишните Оскари бяха изключително слаби, а като прибавим и *** коментари по сутрешните блокове, става съвсем трагично.

17

888888

преди 9 години

Значи помията Гравитация получи сумати и оскари миналата година,а 10 пьти по-добрия Интерстелар само 1. Баси оценяването,баси чудото,за другите помии номинирани и спечелили даже няма да подхващам темата,много,много слаби тази година.

16

ХА-ХА-ХА !

преди 9 години

В събота вечер една телевизия се престраши да пусне "Изкуплението Шоушенк" ...Такива филми вече не се правят !Такива филми не се пускат !Те са забранени от Новия световен ред или най-малкото неудобни за него.Защо са неудобни ?Защото показват несъвършенството на Системата на така наречената "правова държава".Показват корупцията сред онези, които са призвани да пазят законите.Показва, че няма нищо по-силно от човешкият порив към СВОБОДАТА !Страхотен филм !И с хубав край ... :)

15

до 18

преди 9 години

Ако соц. филмите ни не бяха добри според теб, сигурно сегашните "демократични" ти харесват ?! Никога сигурно няма да имаме такова кино, каквото имахме тогава. Щом и младите го гледат с удоволствие.

14

циника

преди 9 години

Да не говорим, че за пореден път Академията се направи на приятно разсеяна по отношение на Уди Алън. Дори и този негов последен филм - "Магия в полунощ", който е със средно качество спрямо личните стандарти на Уди, далеч надхвърля стойностите на номинираните. Но нали Уди Алън не е политкоректен, безцеремонен е към Холивуд и за капак някакви *** постоянно го обвиняват в педофилия, та и затова се правят, че го няма. Ние пък знаем, че го има!

13

Калоян

преди 9 години

Не съм гледал нито един от тези филми. Има ли за какво да съжаявам ?

12

циника

преди 9 години

23, аз не съм отрекъл постиженията на Джон Неш, нито пък наличието на неговата болест. Аз твърдя, че филмът Красив ум е сведен до мелодрама, а начинът по който е изобразена болестта е крайно нереалистичен - дилетантски, с някакви смешни образни инвенции. Авторите на този филм дори не са се доближили до динамичното разбиране за болестта.

11

До Циника

преди 9 години

Изобщо не може да се прави сравнение с "Красив ум", най-малкото защото "Красив ум" е за действителен човек. Не знам дали му е "маниеризирана" болестта, но Джон Нш е нобелов лауерат за икономика и наистина е страдал от шизофрения. А най-култовите реплики във филма са наистина негови.

10

циника

преди 9 години

В Бърдмен основният персонаж не се разви в закономерна посока, а краят беше отвратително инфантилен - някаква алегория на лекотата, с която едва ли не трябва да надраснем битието. Тъпо! Иначе не може да се отрече, че монтажът е на висота и там личи добрия режисьорски подход.Любимият ми филм сред всички номинирани беше Фокскечър. Режисьорът и сценаристът определено знаят какво е параноидна налудност и как да я пресъздадат на екрана - не като героизиращата и силно маниеризирана болест в Красив ум

9

Анонимен

преди 9 години

Много набгради бре...То като през комунизъма на Златния Орфей...Всички си тръгват с по няколко наградки...Дано ви се е изяснило, че разлики няма...само дето тогава можеше да се оплачеш и да има резултат, а сега - Бог високо, Цар далеко...Честито!