32

Избирател

преди 9 години

До :-)Няма да отстъпят,Гърция ще трябва да приеме условията на ЕС или ще фалира.Тази държава ще бъде за показно на останалите,които имат подобни желания,да не си плащат дълговете и да искат опрощаване на вече взетите милиарди.

31

анонимен

преди 9 години

Браво на гърците горд народ

30

Дженъри

преди 9 години

Банкрутът на гръцката държава с всичките му последствия, вече *** на вратата!!!

29

niki

преди 9 години

Ще останат с еврото, ако им разрешат, тоест ако продължат програмата по спасителния план. Демек големи думи ама само на приказки големи...

28

Анонимен

преди 9 години

Орешарски и Гечев отиват да подкрепят преговорите на Цириза.Имали ноу-хау за фалит на държава!

27

:-)

преди 9 години

До 35: Съгласен съм, но западните банкери не искат загубят това, което са инвестирали, а да си го избият по един или друг начин. Ако искаха да се отписват задължения и да спрат да кредитират, отдавна Гърция да е извън еврозоната.

26

Тъпомер

преди 9 години

до 36Това го кажи на баба Меркел, да се посмее малко на глупостта ти!

25

:-)

преди 9 години

Това, което правят гърците е изключително полезно и показателно за някои *** народи, които от скоро са граждани на ЕС и си мислят, че западните ни приятели ще им помогнат, само защото сме в един клуб. За 7 години членство в ЕС овчите народи, са по-зле от там където бяха когато ги приеха за членове. Вижте им енергетиката, банките, външния дълг, приръста, здравето, образованието, емиграцията. ЕС е бизнес клуб, не бюро за социални помощи. 7 години и още не го проумяхме. Гърците правят бизнес сега

24

Тъпомер

преди 9 години

до 31Какво значи имат повече за губене, те ако продължат да ги кредитират ще имат още повече за губене. По-добре да загубят каквото има а не повече. Да не говорим че след това всички от експортноориентирани икономики от еврозоната ще спечелят от евтиното евро.

23

:-)

преди 9 години

Защо западните банки са наливали тези безумни кредити в Гърция? Това са големи банки с огромен опит и всевъзможна информация. Нима не са виждали, че Гърция след определен момент няма да може да си връща кредитите, нима тези банки нямат отдели за преценяване на риска, нямат финансово разузнаване и са разчитали на информацията на гръцките правителства за състоянието на икономиката на Гърция? Просто западните банкери обичат друг да плаща за грешките им, а гърците не искат да са този друг.

22

Дженъри

преди 9 години

На теория няма ПРОЦЕДУРА эа напускане на евроэоната:-)))!!! Апропо, евентуалното връщане на Гърция към драхмата ще струва МИЛИАРДИ ЕВРО на европейските данъкоплатци!!!

21

:-)

преди 9 години

ЕС имат повече за губене от Гърция. Ако Гърция излезе от еврозоната и се върне към драхмата, банките-кредиторки от Германия, Франция, Испания, Италия и др. ще трябва да отписват милиардните дългове. Какво означава това за финансовите системи на тези държави? За това Гърция си прави каквото си иска, защото и да искат не могат да я изкарат от еврозоната. ЕС както винаги блъфира, а балъци като българите се хващат на всеки блъф, но не и гърците. Накрая най-вероятно ще отстъпят на Ципрас......

20

Стършел

преди 9 години

Ха, сега да видиме, как ще спазите предизборните си обещания г-да Ципрас и Варуфакис? Или си мислехте, че ще можете да шантажирате цяла Европа. Вярно, правихте го, до 2010, но всичко си има край. И сега ако пък Европа Ви изкара от Еврозоната, какво ще правите?...да не си мислите, че Путин е примрял за Вас? Той и без друго си има доста проблеми....или ще продавате чушки и домати на руснаците с европейски супсидии, да ама не! Икономиите тепърва предстоят.

19

Кожиния меч

преди 9 години

Ше духат супата гърчолята ама дано да е само супата че за другото се иска майсторлък и срама е голям.

18

Берлин

преди 9 години

"Не можете да ги накарат да излязат ако те не са съгласни."--------------------------------------------------------------------------------------Прав си. Аз прочетох грешно, че имали план да излизат. Уви!

17

вън от Европа

преди 9 години

Брееее, ама големи *** са гърците!

16

До Берлин

преди 9 години

И снощи ти го написах!Ах,Берлин,струва ми се,че още не може да преживеете битката за Крит,където духът на гръцката съпротива забави нахлуването в Русия в продължение на повече от 6 месеца,а последиците всички ги знаят.Днес,като че ли е същата сцена.Едно икономическо джудже като Гърция заплашва да взриви немската икономическа империя.

15

Анонимен

преди 9 години

До do 8Научи се да смяташ. 16 милиарда за 20-30 години и лихва от 8-10%. За период от 20 години и 7% лихва - общо към 7 милиарда. А при 10% за 30 години - смятай колко ще ни струва заема.

14

Мадафакис

преди 9 години

*** ще подари 1 трилион рубли на Гърция заради черните им очи. А един мармот завива шоколада в станиол...

13

Анонимен

преди 9 години

***,що си се запенил,все едно,че парите си ги дал ти!?"Спасителната"програма е грешна,това показват резултатите-180 на сто от БВП,28%безработица,над 55%безработица при младите...Това е все едно да идеш на доктор,да ти е написал рецепта за лекарства,от тях да ти става по-зле и доктора да те убеждава,че трябва да продължиш лечението точно с тия л-ва...Ципрас внася утре закон за гласуване за защита на първо жилище,да не могат банките да продават заемите на чужди фондове,100 вноски за дължащите