139

край

преди 9 години

25 г. по-късно Чехльото се бори с комунизма. Много лошо било то щото сега е екстра. Самия факт че с тази тенденция до 30 г. тука няма да има българи е показателен.

138

анонимен

преди 9 години

ами този геноцид на който сме подложени сега дядовите къщи на село разбити и ограбениа плащам данък за тях избити старци по селата с резачки в големия град обири по къщи мазета на улицата в гр транспорт къде го има нещо по света вече 25 години хиляди избягалипо света тези които са останали са неграмотни и необразовани територията се напълни сислямисти защо не говорите за днешните жертви а се връщате назад българия кой я намеси на страната на германия кой печ

137

До 178

преди 9 години

Как така нямаш спомен?Нямаш ли по-възрастни роднини да ти разкажат какво са вършили в периода 1944-1962г. овластените полуграмотни бандити? И по домовете са нахлували, и са ограбвали,заплашвали, убивали.Не е казано, че всички комунисти са вършили това, но все пак е имало достатъчно на брой разпасани ***,които са вилнеели безнаказано.През втората половина на социализма пак са вършени много безобразия, но не така нагло и открито.А после овластените *** разграбиха и съсипаха и държавното.

136

Анонимен

преди 9 години

До Sunny rainА за престъпленията на демокрацията някой ще бъде ли съден?

135

Sunny rain

преди 9 години

Комунизмът.тоталитаризмът,сталинизма, болшевизма,както и фашизма и терроризма не само трябва да останат само в историята и музеите, но всички комунисти, фашисти,сталинисти, терористи трябва да бъдат доведени на съд за престъпленията си срещу човечеството и осъдени именно в името на народите си,срещу които са извършили най-много и големи престъпления, което всъщност това е единствената разлика на комунизма и фашизма,че престъпленията на комунизма са най-вече срещу своя народ,а на фашизма-срещу др

134

Анонимен

преди 9 години

Във Франция много от сътрудничещите на Хитлер французи, след 1944 г не само не стигат до съд, ами направо са убивани на улицата от пострадалото население. Има стотици и хиляди убити при саморазпорава, на която английската армия слага край. Това е прогерманската администрация на маршал Петен (герой от Първата световна). Да припомням ли и какво се случи със словашкото прогерманско "правителство" след войната? С Видкун Куислинг в Норвегия? С управниците на Унгария, Румъния (маршал Антонеску) и Ита

133

Анонимен

преди 9 години

До историяУбиха поручика от Балканските и Първата световна, поета Гео Милев. Който загубва по фронтовете на Първата световна едното си око и дори част от черепа,заменен в Германия с метална пластина. Милев изчезва безследно без съд и присъда, след като е арестуван от полицията. По същото време управлява узурпаторът Александър Цанков, който през войните се укрива от военна служба и не отива на фронта, а се присламчва на тиха службица в някво министерство. Страхливите хора са и най-жестоки!

132

Анонимен

преди 9 години

А много ми е интересно каква присъда се полага на депутати, министри, политици и даже цар, които правят съюз с Адолф Хитлер? Какво се полага на тези, които обвързаха България с Нацистка Германия вместо да се сражават с нея както Югославия или Гърция, или поне да капитулират както Норвегия или Дания? Любезно не се отговаря на този въпрос.

131

до история

преди 9 години

Същите тези хора незаконно заграбиха в 1923 г властта с кървав държавен преврат, заляха цялата страна и целия народ с кървави убийства. За да нбе лежат заслужено в Шуменския пандиз извършиха държавен преврат и сложиха нмачалото на кървава гражданска война., Узурпаторите от 9 юни 1923 сами си организираха в следващите десетилетия фалшиви "избори" и управляваха нонстоп до 9.09.1944 г като убиваха без съд и присъда всеки, който ги критикуваше дори най-малко. Убиха поручика от Балканските и Първата

130

Анонимен

преди 9 години

До историяИ не само тях осъди Народният съд! Той осъди едни хора, които са дошли с военен преврат на 9 юни 1923 г и след жестоки изтезания са убили законния министър-председател на страната Стамболийски. Същите тези хора бяха съдени по времето на Стамболийски за двете национални катастрофи от 1913 и 1918 г и бяха вкарани от СЪДА в Шуменския затвор, където излежаваха заслужените си присъди. Обаче те не искаха да лежат в пандиза. Спретнаха ПРЕВРАТ и още на 9 юни бяха освободени от затвора.

129

Анонимен

преди 9 години

Нямам спомен при комунизма да е имало толкова дръзки престъпници, които влизат през ноюта в дома на стари хора, бият ги жестоко и заплашват с моторна резачка за да им дадат малките си пенсии. Нямам спомен по времето на комунизма да убиват от бой собственик на бензиностанция и освен това да се разхождат безнаказано до дне днешен. Нямам спомен за отвлечени хора (и деца) за откуп и МВР да е безсилно да издири престъпниците, а Темида да ги пуска да бягат през границата. Нямаше решетки и

128

чист Българин

преди 9 години

Вечна слава на горяните загинали в борбата срещу крадците на кашкавал натрапени ни от червената армия !

127

Анонимен

преди 9 години

има ли бройка колко неосъдени са изчезнали и убити от 20 до 44 г, за осъдените отделно, дайте да знаем

126

история

преди 9 години

До циника Народният съд осъди на смърт всички предатели на България, които я вкараха във война, всички регенти на царското семейство виновни за безчинствата в България , всички главорези на партизани и мирно население.Четете повече ,за да знаете и да отделите плявата от зърното.

125

Анонимен

преди 9 години

До стар комунистНе не разсъждавам елементарно а обективно,спор няма че независима от други държави България ще бъде по силна от всичко останало и също така без външни дългове и задължения,но не е в това въпроса,въпроса е в мъчението на народа през този режим,много хора са мъчени,много права са потъпкани,много забрани е имало,това не е живот,това е била една клетка в която е имало МНОГО ред и няколко задължения които да се правят. Малко ли руски агенти са давали нареждания на Живков,ясно е !

124

циника

преди 9 години

Какви са тези "велики" интелектуалци, които са осъдени от Народния съд? Има ли сред тях поне един от ранга на Гео Милев или Вапцаров?

123

681

преди 9 години

До men А ти какъв си -ескимоср китаецр индиец?

122

Анонимен

преди 9 години

До до 160Да работя за достатъчно пари и съм доволен,и искам да ви кажа че който иска и който му стиска а не е мързелив и да чака някой да го вика да работи,винаги ще има работа за него ! Колкото и да сме бедна нация колкото и да сме затънали,всички трябва да разберем че само с мрънкане и с жалване няма да стане ! Всичко е в нашите ръце. Всичко друго са думи думи думи и пак думи !!!!

121

стар комунист

преди 9 години

До Млад българин Ти млади човече разсъждаваш съвсем елементарно и повърхностно и ще ти обясня защо.Защото когато има силна и независима от чужди фирми държава тя може да осигури и защити народа си а не той да се пилее по света немил недраг и за робува на чужденци за единия хляб!Не знам на кой край на света си но едва ли си се вписал в живота на народа ,но той е достатъчно толерантен да позволява да ползваш соц му придобивки,но ти там продаваш труда си,ако нямаш работа си вън от играта !Сега проя

120

Анонимен

преди 9 години

До До 160Де да имаше истина в твоите думи ! За всичките забрани на гражданите на България,за всичките мъчения,ти може да си млад като мен но аз ти говоря думите на човек който през целия си съзнателен живот е мразел този режим защото много добре знае какво е станало ! Защото на времето моя пря дядо е бил заможен земеделец и производител на зеленчуци и също така богат и заради това нещо на времето тази партия му е зачеркнала всичките спестявания и този човек се поболял и починал,да си знаеш !!!