7

Анонимен

преди 9 години

Виждам, че има доста некомпетентни изказвания, затаова да отговоря на човека от номер 6. Когато си категориен работник, задължение на работодателя е да ти внася осигуровки за професионален пенсионен фонд /7 % за втора категория/ и /12% за първа категория/ и парите се трупат по твоята партида във фонда. Когато обаче решиш да ползваш ранно пенсиониране, натрупаните пари във фонда се прехвърлят в НОИ, защото все още не си придобил право на пенсия по нормалния ред. Разбра ли ме?

6

МЛАД МЕРИНДЖЕЙ

преди 9 години

до 7 То пък тез, дето държат фондовете са света вода ненапита,слезли от иконите.Никой случаен не можеше ей тъй да си основе фонд, както и да си спретне КТБ...

5

просто минаваща

преди 9 години

До БПФа ти нямаш ли усещането, че може и да не видя фонд, например след 25 години, какъвто ще е моят случай. Някакви гаранции?? Поне една? Да нахраним друг, без значение кой, само да не е от сегашните, а? За 3-4 години в тази държава станаха куп неочаквани отпреди 20 години неща, та чак онемяхме, а аз ще чакам на сигурност след 25 или 28 години- това е несериозно, колкото и да ми се иска обратното.

4

Анонимен

преди 9 години

НОИ, и с частен фонд.--------Фонда няма значение, пенсионната система е нещото, е което не вярвам

3

Анонимен

преди 9 години

Истината е, че аз не вярвам, че ще взема някога пенсия. Затова осигуровките ги плащам с мисълта, че помагам на пенсионерите. По принцип не бих ги плащал, защото не съм заможен, но законът ме задължава!Това е рекет

2

Анонимен

преди 9 години

а истината е много проста: Никой не знае и не може да ти каже къде ще е по-добре. Тази година така, след 30-40 години нещата може да са на 3 пъти по 180 градуса превъртени и пак да си с пръст в г43.

1

Анонимен

преди 9 години

Най-накрая някой ще обясни ли,какво точно да се прави?Трябва ли изрично да се заяви и къде да се направи това,ако някой не желае да си прехвърли вноските в НОИ?