142

Аз

преди 9 години

Многото учебници значи пълен тюрлю гювеч!

141

кали

преди 9 години

Българските учители никога няма да изгубят своят авторитет като висококвалифицирани кадри . Въпросът е че страдат от сегашните държавни политики. А какво трябва да е тяхното реално заплащане според истинският закон ??? Доста високо нали !!! А защо не е такова в момента ???

140

кали

преди 9 години

Образованието в страната ни е водещ и основен национален приоритет . Това е важен казус и отговорност на цялото българско общество . Културата на българите трябва да е в противовес с държавните национални стандарти . Нивото трябва да е твърде високо за да има качествени промени и резултати . Образованието ни е преди всичко българско , а не измислено . Имаме си изконни държавни порядки и норми .

139

Karabadjakov

преди 9 години

kato nyama pari nauchnoto ministerstvo za daskalski zaplati, moje da im plasta v natura - stokova razmyana :))): da im kupuvate hranata, napitkite, drehite, obuvkite, shapkite, vratovrazkite, chorapite, molivite, gumite, hartiata, komputarite, tilefonite, proektorite, ekranite, toka, vodata, sapuna, benzina...daskalite moji da si napravyat razmenen cenorazpis- urok N1 struva 1 maratonka i edin pamukchorap naprimer; urok N2 struva 1 maratonka, 1 chorap i vrazki za 2 maratonki....i taka natatik :)

138

Анонимен

преди 9 години

Аз бих вдигнал заплатите веднага двойно, бих въвел два срока (семестъра) изпитателен срок за всички, и бих съкратил броя на преподавателите поне с 30-40 процента. Своевременно процентът за образование трябва да бъде поне 6 процента от нац. бюджет. На тази основа - приоритетен закон за образованието като стратегия за следващите 20 години, като то покрие и други възрастови групи - образование за цял живот.

137

Анонимен

преди 9 години

да не ни заблуждават ..заплатите им са близо 750 - 800 лв ,а на по младите учители е 550 лв защото са без стаж,така че и не работят пълна година.

136

глупав

преди 9 години

Стига сте писали глупости....530 лева базова заплата....да но за училища с по 200-250 ученика.Училищата са със делигиран бюджет и всеки ученик носи пари.Отделно се заплащат пари по програми и извънкласни дейности....та учителка в голямо училище си докарва заплата и над 1000 лева - без часни уроци......това е факт.....530 лева може да взема новоназначена без стаж даскалица и то в у-ще с 200 ученика.

135

жмулю

преди 9 години

Теб кой те направи професор бе,шушон!?И не стига това,ами на всичкото отгоре си и министър!?Ако случайно можеш да си служиш с компютър,прочети какво казват хората,и престани да плещиш глупости!Не е чак толкова трудно!

134

Анонимен

преди 9 години

Образоваието и културата - над всичко. Икономиката е само следствие, защото качеството на човешкият фактор е определящ. Когато се осъзнае нещо толкова елементарно, България ще се оправи. Ако не, просто ще изчезне.

133

*

преди 9 години

Сега един стар виц : Повишили заплатите на френските , албанските и българските учители и ги попитали какво ще си купят : Французина - Ситроен , Албанеца - колело , българина - Маратонки (ако тате помогне с малко пари)

132

*

преди 9 години

Авторитета на учителите страда и от лоша трудова дисциплина и от това , че делят децата на "наши и ваши" и от това , че са станали учители за да не си цапат ръчичките , а не по призвание ... и т.н. Но за това не се пише в СМИ , защото дегенератите обичат да четат за три работи ПАРИ ,ПАРИ и ПАРИ . А свестни учители вси още има колкото и да им е мъчно на някои ...

131

Анонимен

преди 9 години

Авторитета на държавните служители идва не от заплатите, а от държавата. (било то учители, полицаи, чиновници...)Добрите заплатите са само следствие.

130

хела

преди 9 години

авторитета на учителите страда в немалки случаи от тяхната неграмотност, от неспособността им да направят скучните уроци интересни и да привлекат вниманието на учениците и не на последно място, голяма част от тях не обичат децата, не могат да го скрият и това ги прави нежелани от учениците

129

Хм...

преди 9 години

Ти не работиш в БГ и на теб ти е все тая кой дава парите! А това са данакопладците! Танев раздава чужди пари!

128

Хм...

преди 9 години

Само парите не могат да решат проблема------------------------------Да така е! Тук поведението на Танев е като на родител който за да се отърве от отговорността си на родител дава пари, а внимание и отношение към децата никакво! Танев е безотговорен ***, а ние вместо него няма да решим проблемите в образователната система в БГ! Тоя не само че неможе да мисли, но и нежелае да мисли и разреши проблемите за които е назначен!

127

Хм...

преди 9 години

До kretiСпоред Танев като и вдигнат възнаграждението тя ще спре да плаче и проблемите и на работната и място ще се разрешат! :)))

126

Хм...

преди 9 години

До kretiТо и правилата на училището позволяват наркоман /болно дете да ходи заедно с другите на училище! пп. Пиян и дрогиран може вероятно да се ходи на работа единствено в парламента в БГ! На други места се съмнявам! В училище управата на училището го допуска!!!

125

Хм...

преди 9 години

До Крети до ХМпродължение:Има си техники за овладяване на залата!

124

Хм...

преди 9 години

До Крети до ХМкупуватсе дипломи и оценки------------------------по правилното е да се напише/каже: продават се дипломи! И така се върнахме в изходната точка за лакомииката! Второто шамарът е първична реакция има други по рафинирани методи на поведение за да се овладее публиката/класът в случая!!!!

123

Хм...

преди 9 години

До kretiИнтересно какъв модел на поведение трябва и ще следват децата?