19

AKO четет

преди 9 години

До primerna shema- Не гледат Израел - не им изнася, а гледат Германия...Ако се види как е в Русия- жените на 55г. са в пенсия. Унижават българката, а даже и да се плаща висшето образование, повечето българки няма да имат пенсии...

18

primerna shema

преди 9 години

Jiveia v Israel. Tuk vseki s pensionna vazrast poluchava starcheska pensia. Koito sa rabotili nad 10 godini imat pravo na rabotnicheska pensia 2% na godina Ako poslednata zaplata e 1000, rabotil 25 godini po 2% sa 50% ot poslednata zaplata koeto e 500.Kam tezi 500 se pribavia i starcheskata koiato e minimalno da kajem 160 kam koiato se pribaviat oshte 2% na godina za proslujeno rabotno vreme. 160+80= 220+500rabotnicheska= 720Koito si e pravil i chastna pensionna poluchava i ot tam dopalniteln

17

топала

преди 9 години

що за социален министър изненадан от решението на правителството за пенсионната реформа смях

16

search????

преди 9 години

Търся името на един от десетте частни пенсионни фонда в България с нисък процент на притежавани държавни ценни книжа. Кой разбира и гледа напред ще разбере за какво иде реч.Още преди три месеца имаше коментари в днес.бг за следващата голяма машинация след КТБ. Става дума за пенсиите. Предупреждавах от много време насам. Скоро държавните ценни книжа ще се обезценят, така, че от сега Ви казвам. Търсет частен пенсионен фонд с минимално количество на притежавани ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА.

15

Архимед

преди 9 години

Да се твърди че в НОИ парите са ти на сигурно е просто смехотворно. Те дори стажа за пенсия могат да ти объркат. Като Бочко е такъв демократ да направят така че цялата осигуровка да можеш да си прехвърляш ако искаш в пенсионнен фонд, а не само 5%.

14

Числа

преди 9 години

Истината се казва чрез сметки и числа .За получаващите малки и средни заплати , осигуряването в частните фондове е радикално губещо . За тези с високи заплати пък е печелившо.Защо.Не може да формирате достатъчна сума , дори доходността да е висока , при участие с нищожни пари.Такива като Калфин и Слави Трифон ще останат в частните фондове защото печелят и печалбата им е толкова по голяма , колкото повече са балъците с ниски доходи , дали си парите в тези фондове.

13

има ли дилема ?

преди 9 години

значи да отидеш в някой фонд и да видиш по личната си сметка колко пари са се натрупали през годините и да имаш възможност да си ги изтеглиш е по-лошо от колкото да отидеш в НОИ и да ти дадат справка че осигуровките ти се внасят, ама не знаят колко пенсия ще ти дават, защото след 15- 20 години когато ромите са мнозинство и трябва те да заработват пенсиите, никой няма да знае колко ще е тя ?!

12

балък

преди 9 години

До 11Има как, ако има желание от страна на 240 депутатини, които сме "избрали", но надали имат такова, защото са "бизнесмени" или пряко и неразривно свързани с такива!!!

11

Анонимен

преди 9 години

до "балък" - няма как да принудиш "бизнесмените", да, точно тези дето слагаш в кавички, защото тях ги закрилят институциите. Точно тези, които трябва да събират задълженията им, защото тези "бизнесмени" са свързани със задкулисието. Всичко е объркано в тази държава.

10

балък

преди 9 години

Престанете с глупостите! Просто принудете "бизнесмените" да не крият данъци, да плащат пълни осигуровки, да внасят акцизи и други подобни неща, с цел значително намаляване на загубите от "сивата" икономика!!! Ама, едва ли е изгодно за Вас, защото сте част от "хранителната" верига!

9

Анонимен

преди 9 години

По голям слънчоглед от тоя-здраве!Пълен отврат!

8

Анонимен

преди 9 години

Не разбрахте ли бе хора, Тиквата ще краде бе! Какво стана след посещението в Германия? Изяде един голям шут. Пресата и дума ни обели. С такова отвращение го изпрати този който разсипва България. Сега се е огледал в частнити фондове а крайната му цел са тези 42милиарда спестявания. Този царвул грабва да се изрита защото националната катастрофа е на прага ни.

7

Анонимен

преди 9 години

Вадете мотиките и айде на нивата, аз ли да дойда да ви работя ?

6

задкулисието продълж

преди 9 години

Vesko02, тези вноски са задължителни, защото са част от общия процент осигуровка за ДОО. Със сигурност има нещо гнило както с КТБ. Но както и при банките , така и при фондовете има и читави, които наистина капитализират и сега прокрай сухото ще изгори и мокрото. Показателно е че това решение се взе задкулисно, с единствената подкрепа на ДПС ! Само това е достатъчно условие всеки трезвомислещ да се усъмни в "добрите" намерения на това начинание.

5

Анонимен

преди 9 години

По-добре доброволно осигуряване както е здравното и който може или иска да си внася, който не може или не иска, да не внася. Има и банки и застрахователни корпорации с по-евтини застраховки.

4

vesko02

преди 9 години

И каква е драмата ?В момента едни хора рабтят с парите на работещите и живеят от техните вноски.С парите основно се купуват ДЦК .Ако НОИ прибере тези пари ,те моментално ще се похарчат,а държавата ще си търси други източници като види зор.Интересно е кои лица се крият зад тези фондове ,дето пълненето в момента е задължително.

3

шок и ужас

преди 9 години

Не очаквах толкова много хорица да вярват в НОИ. Чудно защо тогава масово се съгласяват да се осигуряват на минимална заплата, като същите не вярват че ще получават някаква пенсия от същата този НОИ ?! Средния булгаристанец винаги си е бил пролетарий. Изобщо не съзнава че това което искат да направят е все едно да ти вземат личния спестовен влог от една банка и да ти го преместят в друга като КТБ, за да попълнят дупката, която се разширява все повече, защото няма достатъчно работещи.

2

Анонимен

преди 9 години

Хората не могат да получат първа пенсия и измират тоя говори за втора,

1

кали

преди 9 години

Този човек ще си изяде боя !!!!