8

Бунтовникъ

преди 9 години

Факт е че Винету и приятели им трябват едни свежи пари в кеш и то днес ... явно че чрез разбиването на пенсионната система те си оправят финансите за една година.А после ? Винету и приятели в затвора ... дам !

7

Search...???

преди 9 години

Търся името на един от десетте частни пенсионни фонда в България с нисък процент на притежавани държавни ценни книжа. Кой разбира и гледа напред ще разбере за какво иде реч.Още преди три месеца имаше коментари в днес.бг за следващата голяма машинация след КТБ. Става дума за пенсиите. Предупреждавах от много време насам. Скоро държавните ценни книжа ще се обезценят, така, че от сега Ви казвам. Търсет частен пенсионен фонд с минимално количество на притежавани ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА.

6

Анонимен

преди 9 години

До Дръндер Ти вярваш ли на тези отчети които ти дават?Вярваш ли ,че частника ще върши нещо ако няма полза от това?Каква гаранция имаш ,че накрая няма да имаш и за да пиеш една студена вода.

5

Дръндер

преди 9 години

До Истината 4Преди да говориш наизуст поинтересува ли се? Всяка година от частния пенсионен фонд ти изпращат отчет колко имаш в твоята партида. Докато НОИ е изцяло бедънна яма. За останалото си прав!

4

Дръндер

преди 9 години

До Анонимен 2Ти изобщо мислиш ли бе? Нека те светна нещо за частните фондове. Първо там ти тече лихва и партидата си е само твоя. Второ ако внезапно починеш, остатъка от парите ти се изплаща на живите ти роднини-всичките пари. В НОИ като ти отидат парите още същата година плащат с тях пенсиите на действащите пенсионери, там ти нямаш лична партида също така като починещ роднините ти ще видят крив макарон от твоята пенсия освен вдовиците, но тя е мизерна. Е? Нещо да кажеш сега?

3

Истината

преди 9 години

Ясно е, че частните пенсионни фондове са една бездънна дупка, в която парите ни се губят. Лошото е, че и в НОИ част от парите се губят, но поне остава малко повече в сравнение с частните фондове.Принципно би трябвало всеки човек по всяко време и колкото пъти си иска, да сменя фонда, в който се осигурява дипълнително, вкл. и това да е НОИ. Иначе всеки от нас може да пие една студена вода след време, когато фонда му вземе та позачезне заедно с парите му за пенсия.

2

Х

преди 9 години

Работодателите вместо да създават нови частни пирамиди,да осигорявят работниците си на реално работно време и реална заплата.Не е тайна за никого ,че 80% от работодателите са в така наречения полу-сив сектор.Да се инвестира в държавни печеливши предприятия-къде са те.Аз поне не виждам такива

1

Анонимен

преди 9 години

ХА!!То пък частните са голямо цвете!Преди време искаха да продават частен фонд на банките"