11

gost

преди 9 години

Нормално е реформаторите да не подкрепят предложението на герб щото е ***.Със тези промени в пенсионната реформа герб целят да ограбят парите на пенсионерите и на хората със увреждание за да се нагушат със тях.Никой не ти гарантира ,че и НОИ някой ден няма да фалира ако това се случи парите на хората със увреждание и на пенсионерите отиват на кино.Но това оная *** Менда Стоянова и компания не са го помислили щото мозък им е много кух.Скоро май пак герберуги ще бъдат изгонени със камъни.

10

God

преди 9 години

До АнонименЗа съжаление, имам представа какви шашми правят УПФ, но имам представа и за шашмите на НОИ. Всичко опира до контролът в/у пенсионните фондове, защото по закон те имат доста рестрикции къде и колко да инвестират - повече от банките дори. Проблемът е, че след КТБ никой не вярва на контролните органи във финансовата сфера - нито на КФН, нито на БНБ. За мен идеалният вариант е всеки да е с лична пенсионна сметка и ако иска да я дава на УПФ, ако иска да я управлява сам.

9

Народна поговорка

преди 9 години

НЕ СЛАГАЙ всички яйца в една кошница.

8

sante_dog

преди 9 години

До GodДа парите там са твой, но бъркаш, че друг няма да ти ги ползва. Ситуация КТБ е напълно възможна - финансиране на свързани фирми, източване и прочие. После можем да си пуснем "Пирамиди Фараони" и да пием по една студена вода. При пенсионните фондове няма гарантирани влогове. Но така е в БГ единственото сигурно е пропадането все по-надолу.

7

Анонимен

преди 9 години

Частните фондове са на БСП, ДПС и прочие ***. 25% от спестяванията на хората отиват за издръжката на рояк тюфлеци и секретарките им. Би трябвало там да има 8 млрд, но я има 0.8 мрд, я не. Боко ще прилапа и тези парички, а ахмаците ооколо Станиш бей и Догана ще духат супата.

6

God

преди 9 години

До АнонименИ като е празна хазната на НОИ дай приберем и заделените от хората пари, за да я напълним и изпразним веднага, така ли? Ако не съм доволен от доходността на УПФ мога да го сменям всяка година. И най-важното - парите там са мои и ако нещо стане с мен ще бъдат получени от моите наследници. Парите ми в НОИ са общи. Единственото, което НОИ може да гарантира е мизерия до гроб. За разлика от НОИ, УПФ все пак носи някаква доходност и гарантира, че друг няма да ползва вноските ти.

5

Анонимен

преди 9 години

Abe, deformatorite neshto pokazvat harakter! Ostava i referendim ili doptvane do shirokitew grazjdanski sloeve da poiskat i shte vikame: "Moskov - prezident!", "Kanev - premier", " Rumen Petkov - vutreshen ministur", "Voken Siderov - vunshen minister", "Simeonov - sotsialen minister"... Che se okaza tija hora imat grubnak!!!

4

sante_dog

преди 9 години

На всеки се дава право на избор - да храни ромите (НОИ) или да храни мутрите/олигарсите (частните фондове). Какво да избера, какво да избера?

3

цецо-мецо

преди 9 години

Много,ама много неприятен човек....

2

Анонимен

преди 9 години

реформагорите и те се правят на много важни.....не че имат сериозни аргументи против ,а защото не били консултирани.....След като е празна хазната на НОИ , а доходността на частните фондове е съмнителна и наподобяваща КТБ,не виждам защо това да не се случи...а може и пак да става въпрос за интереси политически и икономически,а именно политиците да обслужват шепа гешефтари ,на които бизнеса им може да се обърка с отлива на пари към пенсионните фондове

1

Анонимен

преди 9 години

Истински интелигент - хем гледа телевизия, хем разбира новините. Ех, ако и книги четеше...