16

Анонимен

преди 9 години

Пише се работна сила - а не работна ръка!!!!!

15

Анонимен

преди 9 години

Не вярвайте и на дума, от написаното тук. Познавам много хора от различни държави в Европа и много от тях казват лоши неща за Испания, Португалия, Гърция, южна Италия дори за Великобритания. В България парите не са чак толкова малко и не сме чак толкова бедни, колкото искаме да се изкараме.

14

статистика

преди 9 години

До АнонименВсъщност доста от образованите и работливи хора в столицата получават такива заплати. Проблема е, че България не е само София и че в производствата заплатите са смешни.

13

:)

преди 9 години

ama v BG oshte li plashtat za trud ???

12

slan

преди 9 години

350 лв ти е само наема в София. Храна и пътен транспорт още толкова

11

slan

преди 9 години

До Анонимен"...1166,88 лева месечно! Колко хора в България получават такава заплата за 22 дена по 8 часа труд?"Би трябвало всички, работещи към синдиката КНСБ.Те искат минимално заплащане от 350 лв. на месец.Аз го виждам ниско.Значи те получават много повече и не са на такова заплащане.Трябва да са 1166 лв на месец при 168 часа на месец.И тази заплата си е ниска.В Германия е била през средата на 50-те години.

10

Анонимен

преди 9 години

3,40?*8 часа*22работни дни=598,4?598,4*1,95 лева за евро=1166,88 лева месечно!Колко хора в България получават такава заплата за 22 дена по 8 часа труд?

9

Ceko

преди 9 години

1.5млн бедни...много повече сме ножицата е голяма милионерите много, заради дивия evreiski капитализъм без солидарност....продължавайте намалявайте населението

8

Анонимен

преди 9 години

Лъжа! В БАН млад специалист започваше с 290 лв месечна заплата преди няколко години, сега не вярвам това положение да е кой знае колко подобрено, а може и да е същото.Връзкарче започва там като редовен докторант със стипендия 600 лв месечно. Който е без връзки, може да си остане до пенсия с 350 лв основна заплата - познавам такива, макар да са с научна продукция, до последно ги лъжат и разтакават и пак не ги допускат до научна длъжност.Свободна докторантура не се прави лесно, и на това пречат.

7

slan

преди 9 години

Разликата в цените между Кауфланд България и Кауфланд Германия е минимална,при немските стоки са с 10% по-скъпи.Сумите,които плащат клиентите на касата,са равнозначни

6

slan

преди 9 години

Добавката на час все я забравям,но то в Германия винаги се подразбира. Не съм работил 8 часа за 10?,не плащат толкова,колкото В България.

5

slan

преди 9 години

"Накарайте Кауфланд"Работил съм два пъти в Кауфланда в Германия преди 2 години,така се запознах с една касиерка там.Тя получаваше 12,50?/час/бруто за 80 часа на месец.Моята заплата за интервентиризация беше 10? нето

4

СОЦИАЛНИ ГРИЖИ

преди 9 години

Накарайте Кауфланд и другите търговски терористи да плащат в колонията колкото в Германия и всичко ще е ok! Ще се оправим за 7 месеца!

3

slan

преди 9 години

Българите са най-евтината работна ръка в ЕС,което не довежда заради това до по-голяма конкурентноспособност на българските продукти.Мисля,че все още българите мислят за месечна заплата,вместо за часова ставка,когато кандидатсват за ново работно място,за разлика от датчаните.Високите доходи водят и до по-скъпи наеми и допълнителни разходи,хранителните стоки са почти или дори по-скъпи от тези в Германия.Но си има плюс:китайците инвестират в България,макар не много.Те харесват държави с "китайски"

2

Анонимен

преди 9 години

Абсолютна манипулация! Колко са тарикатите, които получават 6,80 на час?!

1

Анонимен

преди 9 години

И докога българинът ще се работи за жълти (евро)монети? Емигрирането от години ни обезлюдява, но това не повишава цената на труда. Докога?