50

Ен

преди 9 години

Електронните учебници ще трябва да навлязат ,но след пилотно проучване,а не така на юруш.Най-голямата опасност за образованието,братя българи,е разчленяването на гимназията на две степени.Така създават два типа училища-за богаташите-до 12 клас,а за бедните-до 7 и най-много до 10 клас.По този начин затварят пътя на бедните деца-на бедни българи,***,турци ..до висшето образование.Последните ще бъдат зидари, мазачи,кравари,трактористи,а онези-лекари,юристи,финансисти ...Това е престъпление!?

49

до 58

преди 9 години

Иво, 54 не е ***, а ти!

48

Lan

преди 9 години

Децата до 3 клас се учат да пишат. Как точно ще се научат да пишат в електронният учебник?

47

Анонимен

преди 9 години

90% от УЖ новите неща, които се цитират в статията, са част от обучението в училищата отпреди няколко години. Електронните учебници също са налични и се използват, АКО има необходимата техника в класната стая. А тъй като такава техника има в малко училища, си използваме добрата стара хартия. Е някои колеги си носят личните лаптопи в училище, ама чак пък и мултимедия да си купят...ТЦ. Ако някой мисли, че с 550 лв. заплата могат да го направят..., пък и защо?!?!

46

катил

преди 9 години

Детето ми учи в роския цетър "Ю.Гагарин"в Камчия .Там всичко е на елекронни учебници,начина на преподаване няма нищо общо от този в масовите училища.

45

Анонимен

преди 9 години

Изедници, издателство Просвета от 2 години има електронните учебници и лобира за тяхното повсеместно въвеждане...

44

Иво

преди 9 години

До 54Ти си червен ***. Всичките си правите изводи на база нищо и после била недоизмислена история.

43

Джони

преди 9 години

Най напред ще се учи книгата "Винету " като задължително четиво ,защото е първата /и единствена/,която е прочел великият ни вожд .

42

t-t

преди 9 години

1. За лаптопи съм твърдо против.. Но за рийдърите които много хора предпочитат пред купуването на книги.. по-става... и ако са с технологиа инк, екрана не издава никаква светлина което е идеално за да не се носят 15 учебника които тежат по 10 кг в чантата... Но това за големи ученици2. Малките хлапета как ще се научат да подчертават, четат и пишат, без книги? Особено като учебниците имат упражнения вътре... Недоизмислена история...

41

Анонимен

преди 9 години

Става въпрос за десетки хиляди таблети и милиони печелаба.Интересно е коя ли е фирмата доставчик този път ?

40

кали

преди 9 години

НИМА !!! КАК ЛИ ПЪК НЕ !!! *** !!!

39

Анонимен

преди 9 години

за 47 чичовото , лапешник тролът си ти, също си и необразован папагал,а в онази корея проблемът е че wifi и технологии има но хората седят бедни заради партията, точно както тук.Партията там си има име, тук има много именца - тикви,колчовци, нпошким, стани да седна аз-шефци, местанци, царе и всякакви агенти.

38

Маркс

преди 9 години

Опростачените трябва да бъдат спрени!

37

Анонимен

преди 9 години

Българина става все по-беден и много семейства няма да могат да си позволят този разход. Тези горе нали нямат финансови проблеми и им е лесно. Я да си помислят колко хора живеят с доход по малък от минималната работна заплата, която също е смешна. Има приказка, сития на гладния не вярва.

36

Маркс

преди 9 години

Нека да се поучим от по- умните и богати от нас, теглят файл, слагат хартия в принтера, принтират и четат от хартията!

35

Анонимен

преди 9 години

В хартиен учебник написаното е константно и след 50 години.В електронен формат написното може да бъде манипулирано и след 5 минути.Най-потърпевши са история и литература. Но и точните науки също могат да бъдат под камшика във вариант качество.Ясно е че някои желаят опростачването на нацията да продължи на още по-високи обороти!

34

Маркс

преди 9 години

Повече от пет държави са забранили използването на wifi в детски заведения и училища и броят им се увеличава.Образователната ни система бълва скъпо платен брак и неграмотност и на хартиени носители, при положение, че те са незаменими, разберете ме добре, това е много вредно, даже особено вредно за децата и трябва да бъде спряно незабавно!!!!!

33

Анонимен

преди 9 години

до 40 CRTтата доста увреждат особено на ниски честоти като 60hz. Все още част от администрацията ги ползва за съжаление.

32

Анонимен

преди 9 години

Представям си сега- Хасанчо от СтолИпеново с таблет отива на школо...........

31

свобода на избора

преди 9 години

ОК е да се въведат, да, ама и да се дублират с хартиени, така всеки ще може да си избира, какво и как да ползва. светът се променя и върви напред, променя се и действителността около нас. нещата около нас също трябва да са в "крак с времето" ... лично аз от години чета почти всичко от електронни устройства - пълна гама, според зависи от това къде съм и кое е подходящо за случая, апропо нямам очила и съм над 40 :), с което искам да кажа, че различните екрани на увреждат зрението по дефолт ...