52

аз

преди 9 години

Интересно как ще се установи -този е здрав този болен Този който работи той дава пари за осигоровки В случая пенсионерите ще трябва да се носят от гърба на работещия десет пъти повече Всеки трябва да има карта с парите които той е внесъл и с тях да се лекува а не друг да му взима парите както е сега принципа на СОЛИДАРНОСТ -изключително несправедливо и неправилно

51

до 53

преди 9 години

Не ! Системата не е сбъркана! Големия недостатък е една криворазбирана хуманност ,която дава твърде много права на пациента до степен ,че те минават на самоуправлениеТова създава хаоса и добър съвет даваш - Да се види как е на запад- ами за специалист се чака с месеци и въпреки това удовлетвореността от здравни грижи е далече по- голяма,защото хората не търсят" под вола теле"!!! и просто спазват Дис-цип-лина

50

Анонимен

преди 9 години

То хубаво ще имаш определен брой посещения при специалист според възрастта и здравословното състояние, но понякога дори на един млад и здрав човек му се струпват здравословни проблеми изведнъж и се налагат по-чести посещения при специалисти. Трябва да се помисли и върху подобни казуси!

49

K.Коцев

преди 9 години

Чудесно! Най-после нещо смислено и полезно за всички ! Браво ! Дано наистина се сбъдне това начинание,защото ще е изключително добре - няма да се чака,да се хабят нерви,а и всичко ще е от ясно ,по-ясно,дори и за невярващите и плюещите по-долу! Успех!

48

Анонимен

преди 9 години

Не мога да разбера средно статистическия български форумен ***. Тези електронни карти отдавна трябваше да ги има и ще улеснят много хора. Но нашите *** са все недоволни. До вчера мрънкаха, че не могат да си вземат направление, а сега ще мрънкат че не им е това първата грижа. Решението е много добро, но не е голямо умствено постижение. Говорим си за е-Правителство от 4 години. На тези избори реформаторите го дъвкаха и го дъвкаха това е-Правителство, а сега имам чувството, че ще замазват.

47

Анонимен

преди 9 години

Ochte mnoooogooo ima da duhate na dji-pitata chepa....To sega zapochvate....

46

Александър

преди 9 години

Абе каква електронна карта бе какви пет лева... не се излагайте. Човек като отиде в 90% от лечебните ни заведения и има чувството че се е върнал времето 100 години назад. То няма врати, то няма осветление, то мръсно. Направо могат да започнат снимките на убийствен пъзел Н-ти. ... те за електронни карти ще ми говорят...айде с идеите и дома.

45

До справедлив 49

преди 9 години

Тоя министър изобщо не е наясно със здравеопазването. Каквато и да е карта не може да реши проблема с направленията. Като цяло системата е сбъркана, всяко посещение при специалист следва да се подпомага от касата. Нека първо да види как е на запад и тогава да обяснява какво ще стане.

44

да да

преди 9 години

До 50 тиОоо не, той не е станал министър за да си изкара насъщния и да припечели някой лев, той е отишъл там, за да ти оправи живота на теб :)) Сега с електронната карта ще получиш много повече прегледи при специалист, нищо че парите в касата са същите и в статията пише, че броя на прегледите пак ще е лимитиран :)) По-добро здравеопазване се прави с повече пари, но вдигането на вноските не е мярка, която ще има обществена подкрепа и никой няма да му стиска да я приеме.

43

50 ти

преди 9 години

Не съди по себе си!!!

42

това му е играта

преди 9 години

Това ще му е далаверката на човека :) Сега обществена поръчка за проекта и наша фирма, чрез която да приберем паричките :)

41

справедлив

преди 9 години

Този министър е прав и наясно със здравеопазването .Желая му успех !!

40

Анонимен

преди 9 години

Този министър..вече са му го...сещате се

39

Анонимен

преди 9 години

Оооо,неееТова ще екраят на продаване на направления,на надписвания на птегледи от специалисти,особено от педиатри и клинични лаборатории...лечлееееВсички го знаеха....АМИ СЕГА....

38

krajno wreme

преди 9 години

Крайно време е да се промени изцяло тази опорочена система. Да ми дадат здравна карта и да си ходя при специалист по мой избор. А не да вися със силен кръвоизлив пред кабинета на джипито, после пред ендокринолог и най-накрая да им тегля майните и да се прибера в къщи в напреднал стадий на аборт, полужива. Спасих положението с билки и хомеопатия, но оттогава що неща изчетох чух и видях. Едно разбрах от лекар далече , близо до природата, билките и Господ. Травмата тогава още не мога да преживея.

37

Ala_Bala

преди 9 години

Когато основната философия на системата е печалбата, тези карти много бързо ще ги изфалшифицират. Може и вече да са го направили. До сега за информационната система на НЗОК са похарчени за 10 години 800 000 000 лева. Резултата е - лекарите всеки месец тичат да си носят отчетите на флашки и пишат ръчни фактури, все едно, че касата не е чувала за електрони фактури и крептирана връзка. Какво са още 200 000 000 лв, тъкмо ще се закръглят на 1 000 000 000. Повод за нов заем и нови комисиони!

36

Анонимен

преди 9 години

" В момента се финансира услуга, а ще се финансира резултат, обобщи Москов." Това е нонсенс и само това стига, за да разбера какви ще ги върши Москов. Този не разбра ли, че говори за здравеопазване, не за цех за капачки?

35

Анонимен

преди 9 години

Дофтурската мафия пак ще намаже, а нешего брата ще обеднее още повече.

34

истини

преди 9 години

В момента има непрестанно искане за талони,най- лошото е ,че в 90 % са без медицински нужната целесъобразност.Първо - от страх , второ - от недобросъвестност .Никой не прави сметка ,че недостига е реален и че превижаването на липитите се заплаща от Джипитата или пък ,че за някой по - нуждаещ се няма да има.Егоизъм и разхищение в най- чист вид!С личните лимити нещата коренно ще се променят!

33

до 35

преди 9 години

А ти да не мислиш че ще е безплатно. Комунизмът свърши отдавна. В Холандия, където живея от 4 години годишната ми здравна осигуровка е 1 800 евра, като при това не получавам пълен достъп услуги, защото това е най-ниската такса в скалата.