32

Анонимен

преди 9 години

E vreme e togava i v Bulgaria da se sloji taksa na kolite s nemska registrazia.Ste go otnesat turzite kato trugnat na pochivka s koli s nemski nomera.

31

До 34

преди 9 години

А ДДС от продадените гориво и стоки къде влиза?

30

do 15

преди 9 години

От всичко изброено, само акциза влиза в хазната. Другото е частен бизнес. В държавите с винетки също има заведения и бензиностанции, така че логиката ти не важи

29

do 9

преди 9 години

Немците си плащат отдавна тези такси чрез данъците си. За това беше и спорът в Германия, че е изключително нагло да се въведе допълнителна такса (винетка) за немците, които ще плащат тогава двойно. Компромисният вариант е да плащат само чужденците. Което вече е справедливо! И без това немците плащат всевъзможни данъци и простотии, че вече е нормално всеки да пише данъчни декларации и да му връщат част от данъците обратно, понеже всеки плаща прекалено много данъци. Бюрокрация та дрънка!

28

Анонимен

преди 9 години

Аз живея от 16 години в Германия и пътувам редовно по магистралите. Пътищата на Германия са изключително натоварени. Цяла Европа минава от тук. И като казвам цяла Европа изобщо не преувеличавам. И за поддръжката им плащаме данъкоплатците. И въпреки това пътищата в Германия са 100 пъти по-хубави от страни, които имат от години винетки! Просто е абсолютно справедливо Германия да въведе пътни такси за чужденци. Брюксел може да си завре дискриминацията в бюрократичните си, космати задни части!

27

Анонимен

преди 9 години

И на мен ми беше страннйо как пускат секва чуждестранна *** да им съсипва пътищата безплатно. Так атрябва. Нема Германия вечно да ви носи на гръб бе смешници. С тия постъпления смееетай какво ще стане в тази страна - Ще направят магистрали и във въздуха. Добре че не са българи иначе немаше да стигнат тези 3 милиарда и половина от крадене да боядисат 3 бордюра!

26

DreamTheater

преди 9 години

Заглавия като това:"Германия удря чуждите шофьори с нов данък" могат да бъдат само израз на полуграмотността на журналиста написал статията.Германската пътна инфраструктура е най-развитата и най- качествената е Европа.Средствата ,които са необходими за подръжката и са колосални.Нормално е да има такси за чужденците ползващи германската пътна мрежа.Такива такси отдавна се плащат в други европейски държави.

25

Свинетко

преди 9 години

Как така ще плащате с регистиране ве? Какво е това безобразие? Трябва да се лепне винетка, да се носи талонче, договор, протокол, бележка за платен данък и голям талон!

24

Hahaha

преди 9 години

Abe..pravi mi vpechatlenie formata na novinite, malko e stil: Strashniq zapad, golemite taksi, neponosimata skupotiq.. A horata na zapad si jiveqt suvsem spokoino, nikoi ne se e zatormozil za otoplenie, tok, kamo li puk hrana. Samo vie moje da opukate cql den za svetovni analizi bez da se poglednete vas si! Pleme! S kopiq!

23

До 28

преди 9 години

Както вече някой по-рано писа, немците ще плащат 130 евро целогодишно с данък "кола". Това първо, второ - ако искат да го въведът САМО за чужденци, ЩО да не го направят бе?! Тяхни си пътища, те ше си избират кой да плаща!!!Преди 5 години въведоха винетни такси само за тежкотоварните транзитни, дето наистина трошат магитата. Пак голем вой и от франсета, и от австрийци и т.н., дето това е отдвна платено! Лицемерието край няма ...

22

Berlin

преди 9 години

Очевидно снимките от Германия са вече изчерпани от Интернет и на екипа на Днес.бг се е наложило да илюстрира статия за немските магистрали със снимка от Пекин... хахаха. И вашата не е лесна. :)Иначе, да - напълно прави са хората да въведат такса за магистралите.

21

дедо Ташунко

преди 9 години

И в Италия г-н Попов, защо забравяте Италия? Щвейцарската целогодишна такса от 37 евро е нищо, в сравнение с дрането в Австрия и Италия. В Италия те друсат с около 10 цента такса на километър, там живеят най-големите мошенници на света. в Австрия виньетката за 10 дни гони 10 евро вече. Статията е актуална, но въпросът все още не е решен. Не само от Брюксел, самите германци все още не са регулирали този въпрос. Яснота няма да има скоро.

20

Анонимен

преди 9 години

Винетна такса плащали швабите във всички съседни страни, не било справедливо.. Ами, нали и самите австрийци, поляци, чехи и холандци си плащат винетките (както и ние), швабите искат да въведат винетки САМО за чужденци, което е в разрез със законодателството на ЕС. Така не става, фрицове...

19

Joko

преди 9 години

Snimkata s arabskite polizeski koli kyrti mivki i ne se seshtam Kakvo ide da ni podskaze

18

do 27

преди 9 години

КАКВО СА 5 евро за винетка ....за Гастърбаитерите към Турция трябва 20 евро + 10 евро вредни на ден .

17

-10

преди 9 години

До tuzarya-----Гастърбахтерите си плащат. Да ти напомня за винетките!

16

tuzarya

преди 9 години

Ами и ние да им наложим данък тогава! Газтарбайтерите от Турция, които всяка година пътуват по 4-5 пъти от и към Турция са напаст за нашите пътища! Предложението ми за размера на таксата е по 100 евро на ден.

15

Анонимен

преди 9 години

Крайно време беше,дори малко ще вземат..... ,като се има в предвид че цървулите Унгарци , Чехи и Словаци взимат по 15 евро за тяхните разбити "магистрали" и по 2 евро и нагоре за 1 л. бензин.

14

Анонимен

преди 9 години

Нищо лошо не виждам в този данък. Германия беше една от малкото държави без пътни такси и с едни от най-добрите пътища. Нормално е да искат да ги поддържат. Освен това 130 евро годишно за жителите там не е страшна сума.

13

любопитен

преди 9 години

До Анонимен...той "Новия свят" да си информиран, че е старият свят - да си виждал кенгуру на друго място на Земята...