9

Анонимен

преди 9 години

Имам наблюдения за Дагестан, там също са мюсюлмани. Родителите или по-големите братя избират бъдещия съпруг на момичето. При сватбата тя получава от мъжа си апартамент на нейно име, а от семейството му много злато във вид на бижута. В повечето случаи това не са желани бракове от страна на жената. След известно време тя се развежда и вече живее живот на свободна жена, никой няма право да й заповядва и да й налага нежелан партньор. Може би и в Иран причината е подобна, не съм запозната с тях.

8

Анонимен

преди 9 години

До окобягай с тоз вип брадър още ли има толкова *** хора да ги гледат??

7

Анонимен

преди 9 години

До 12Бъркаш Иран с Пакистан.

6

Анонимен

преди 9 години

"не подобава на ислямската система"Да бе ислямската система повелява жената да бъде мачкана както на мъжа му харесва. Нали законите в религиите са правени от мъже в тяхна угода. Защо в християнстово няма "не пожелавай мъжа на ближната си?" защото не са ги писали жени.

5

супер

преди 9 години

кефят ме

4

Анонимен

преди 9 години

"Някои от делата за разводи, както е в много други страни, включват икономически проблеми, прелюбодеяния"Чакайте сега, какъв развод за прелюбоденяние. Нали там ги убиват с камъни за прелюбодеяния, така са ни учили нас евроатлантиците.

3

Анонимен

преди 9 години

"Не е вярно че става трудно развода в Иран. Има ирански филм спечелил Оскар преди година две за чуждестранен филм, така се казва и филма - Развод, "A Separation", има го в ютюб."Кой казва, че става трудно. Даже много лесно става. Само жената да каже развод и мъжа потъва. Условие за развода може да е, ако мъжа не може да осигури достатъчно (според виждането на жената) охолен живот.Прочети материала в Уикипедиа за иранският закон по въпроса. Страницата е :Iran's Family Protection Law

2

Анонимен

преди 9 години

"шиитите са много по напрефничавото крило на исляма" - това е известно от край време, ако има няква надежда исляма да стане цивилизована религия, тя е при шиитите, сунитите имат място само в каменната епоха, освен ако не са по-умерени както са много от тях в Сирия.

1

Анонимен

преди 9 години

Госпожо *** Василева,ао се запознаете по сериозно с финансовата страна на брака и развода в Иран, ще разберете причината за празнуване на жените.На кратко при развод жената получава огромни парични суми, земя и права над наследствено имущество.Нивата на бракосъчетания в Иран спадат драстично, защото мъжете не искат да участват в тази корумпирана институция.В иранското семейство жената държи ПЪЛНАТА власт. При развод тя може да смаже мъжа финансово и да го вкара в затвора.