33

Анонимен

преди 9 години

Вече и заглавията в българските вестници не ги разбирам. Някой може ли да ми го преведе. Какво да правя в тази *** държава като и езика вече не разбирам

32

rada

преди 9 години

Изключително ТЪПО заглавие... ясно, че се гонят рейтинги на публикациите, ама чак пък толкова! не ставате за четене, вече само капитал и уебкафе....

31

Veko

преди 9 години

На авторката на заглавието: да ти го набият във всичките дупки едновременно истанбулските майстори и от Африка да викнат по надарени такива! *** такъв продажен, как ги измисляте тия провокации със заглавията та Пловдив си е яка комплексирана провинция кви туристи!!!!!

30

Анонимен

преди 9 години

Това, е чудесна реклама за Пловдив,все пак брошката "Културна столица на Европа"работи за Пловдив,ние пловдивчани се радваме и надяваме тя да помогне в развитието на градът и той да стане по удобен,чист,красив с по-добра инфраструктура.А също, така да промени имиджа на България и всички ние да се гордеем повече с родината си, макар да е толкова окаяна сега.Айляк е живея спокойно,гот ми е и тн.

29

До 35

преди 9 години

Навремето, хората, които са работили като ратаи, са се "цанили" при работодател за периода от Гергьовден до Димитровден. След Димитровден ратаят е вече свободен, изтекъл му е трудовият договор - ако употребим днешна терминология. През зимния сезон такъв човек казва за себе си "айляк съм", тоест не е нает да работи за другиго.Като изхождам от това, което описах по-горе, си правя извода, че в случая "бичим айляк" е обозначение на човек, който с удоволствие консумира свободното си време.

28

Анонимен

преди 9 години

Прочетох една напълно непозната дума - айляк и се зачетох в статията, за да разбера какво означава, Уви, не разбрах. днес . бг май съвсем го удари през просото.

27

qwerty

преди 9 години

Предвид свободните интерпретации на Гай ***, трябва да уточня. През 20-те в кв. "Кючук париж" е построен цех са производство на сачми (използвам тази "гадна" турска дума понеже на се сещам за българска такава) с висока кула, каквато е изисквала технологията за производство. Жителите на квартала я оприличили на Айфеловта кула.

26

Гай Баньо

преди 9 години

До qwertyТочно така-заради многото *** които са обслужвали клиентите си в онези типични малки тесни къщурки ала стария Париж от трийсетте и заради гангстерската престъпност която е виреела на воля в този квартал включително и по време на избори когато са хвърчали глави и са валяли трупове на политически опоненти.И турците на път за Европа са се отбивали при жриците и от там Кючук Париж.

25

qwerty

преди 9 години

Комплекси, комплекси, комплекси .... с малки изключения!Името на квартала "Кючук париж" датира от 20-те години на 20-ти век. Почти половин век след "иго"-то

24

Анонимен

преди 9 години

Мария Нестерова, да ти го набичим и ние, а после и тези от анадола. Само се страхувам, че ще ти хареса.

23

Бичим айляк!

преди 9 години

Когато имам достатъчно свободно време, си ми е добре и в София, но и в Пловдив си изкарвам много хубаво, когато ми се случи да съм там.Пловдив е един чудесен град, когато бях дете, ми изглеждаше като излязъл от някоя приказка. Мисля, че има места, които принадлежат на целия народ - ако не ги чувстваш като част от сърцето си, ти просто не си от тази нация.

22

Анонимен

преди 9 години

до неграмотника номер 23 които се изходи по темата когато пишеш първо си погледни цървулите да неса отвързани ида не ти паднат защото ще изгубиш ителиктуалната си индентичност а България се нуждае от такива умове като теб добре че беше ти скоментара си че Пловдив еедно незначително градче сдве стари къщи иполовина ,а аз досега съм се заблуждавал че пловдив е един от наи старите градове всвета смногопластова култура мислех че еградът е меката нахудожниците поетите иписателите ,благодаря ти.

21

Иди Амин

преди 9 години

С това заглавие почвам да се чудя дали Мария Нестерова преди не е работила в "Блиц" или 7 дни спорт.

20

Анонимен

преди 9 години

Главния рИдактор да не е южен комшия, та допуска такива думички, ммммм?

19

?!?

преди 9 години

До авторката на статията- Защо вместо книжовен български в заглавието е употребен турски жаргон? Вярно е, че имаме много турцизми в езика си, но това не е оправдание за просташкото заглавие.

18

Анонимен

преди 9 години

Има ли поне един квартал в Пловдив с българско име освен Столипиново?

17

123

преди 9 години

оффф еати статията честно- бича айляк , и сега как ще се справите с туристическият поток не знам

16

Анонимен

преди 9 години

то хубаво, ама ... какво толкова има в Пловдив да си го кажем честно ? Че и в който и да е български град, за да бъде в топ10 в света ?!? Един музей, две къщи на кръст ? и неясно колко много история все още закопана под града .../май извода е просто да не вярваме на такива класации, които всяка година трябва да покажат нещо ново/

15

Анонимен

преди 9 години

Това препоръка от Майкъл Палин ли е?

14

надали

преди 9 години

Това заглавие намя смисъл нито на български, нито на турски, нито на майненски диалект. Чудя се как такива завършват ВИШО в някой от хилядите университети в България. Дали си взимат изпитите с "бичене", дали с "айлячане" ..