17

Тодор

преди 9 години

есента на 2009 купих 4 нови зимни Gislaved. Карани се целогодишно през годините 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. Никакъв проблем - нито през лятото, нито през зимата. Държат уверено зададената треактория, на магистрала - 160, не свирят, не ги сменям всяка есен/пролет, просто ги карам и не се занимавам. Гледам и грайферите - ще изкарат още една зима. А журналята нека си пишат, изкарват си заплатките. Но ние сме длъжни да знаем, че пишат ГЛУПОСТИ а повечето тях са невежи, неграмотни хора без свян

16

Rhapsody of fire

преди 9 години

До Чудя сеАз пък на теб се чудя. Едно време беше проблем да си намвериш каквито и да било гуми, дори и Видинки. Дефицит. А пък това за летни и зимни беше непостижим лукс. Затова ставаха и доста катастрофи поради лоши гуми, но тогава много по-малко хора имаха коли и като цяло караха и по-малко. Затова не се чуди.

15

Анонимен

преди 9 години

Зимата ще вървим пеша. А*го да слага ли нови зимни гуми на каруцата или коня е 4х4.

14

Загрижен катаджия

преди 9 години

Вие майтап си мислите, ама от догодина въвеждаме пролетни и есенни гуми!

13

Анонимен

преди 9 години

Няма да се учудя на съвет, да се сменя и въздуха на гумите всеки месец. Защото ние сме нация от овени, които само изпълняват глупостите, хрумнали в някоя проста европейска глава!

12

kalin72

преди 9 години

До 18,Добре де, Нокиан :)

11

Анонимен

преди 9 години

Ха ха ! Те за това във Формула 1 като карат бързо, карат с мек каучик / зимни гуми / !!!

10

kalin72

преди 9 години

Аз карам с Нокиа WR D3, които са зимни, но могат да се карат целогодишно.

9

martony

преди 9 години

"Не ползвайте зимни гуми при температура на въздуха по-висока от +5 градуса по Целзий, препоръча Петър. Грайферът им ще се изтърка по-бързо и така вместо да карате 2 или 3 сезона с тези гуми, ще трябва да сменяте по-често..."Какво да кажем за летните при температури 5-10 градуса? Те не се ли търкат? Вдървения от студ каучук не намалява ли сцеплението и от там разхода на гориво?!Аматьор....

8

Анонимен

преди 9 години

Добре, че са журналистите да кажат кога да слагаме зимните гуми, щото ние сме *** и не знаем кога се слагат. Нямате ли с какво друго да си запълвате сайтовете?

7

Почистване

преди 9 години

На лед.....и танк се парзаля!

6

Анонимен

преди 9 години

Каквито и гуми да слагат пак ще са опасни,внимавайте с регистрация В

5

Един Българин

преди 9 години

До Чудя сеЗа да могат да печелят производители, търговци и гумаджии. Тре'а да връви икономиката некак си нали? Т.е. исках да кажа за вашата сигурност :))). Аз лично се старая до голяма степен да си познавам колата, гумите и пътните условия. Зор е да се кара на киша с летни гуми определено, но и да караш зимни гуми при +15 е много лошо.

4

Анонимен

преди 9 години

От кои магазини да си купим гумите моля посочете,коя е вашата верига

3

Анонимен

преди 9 години

Във Варна зимни гуми се слагат само когато камбаната удари три пъти така

2

Чудя се

преди 9 години

Абе защо едно време нямаше зимни-летни и колите си вървяха целогодишно с едни и същи?

1

Анонимен

преди 9 години

Демек и през зимата трябва да сменим гумите всяка седмица от летни до зимни и обратно понеже има периоди с постоянни температури над 5-7 градуса.