46

Анонимен

преди 9 години

Това е македонска ебола и няма страшно!

45

До 11

преди 9 години

Ами ако от световното население след пандемията останат само 500 000 000 в Индия кво правим ?

44

rere

преди 9 години

За съжаление вируса пуснат за да изчистят населението :-( Много жалко за хората! Всичко е контролируемо уж днешно време! Пренаселването на света е ясно! И по някакъв начин трябва да го намалят :-( А и Политиката е над човечеството за съжаление :-( Света е станал като канибал :-( Дано да не стигне България! Че каквито сме "адекватни,и бързи в всичко"......

43

26

преди 9 години

Защо поне идващите от Африка не остават по някакъв начин изолирани и под наблюдение за тези 3 седмици ли колкото е инкубационният период на този вирус?!Колко хора трябва да умрат,за да се вземат някакви превантивни мерки,след като няма ваксина и никакво лечение!?

42

Анонимен

преди 9 години

Лудост някаква. Ей, това нещо да ни удари ще забравил политика, социален живот, всичко. Дано ни се размине.

41

Петърчо

преди 9 години

Всички мерки които се взети в столицата на Македония заради случая не могат да се взимат като доказателства че има ебола. Още няма как и да се докаже какво всъщност е причинило смъртта на човека. След два дни ще има резултати. А тези мерки се взимат даже и при съмнение защото това е по протокол на СЗО и медицинските лица и полицията трябва да ги спазват за всеки случай.

40

Петърчо

преди 9 години

Ето защо всеки не става за журналист. Из българските сайтове за новини се предаде информация че въпросния британски гражданин имал и висока температура която е един от симптомите. Това не е вярно! Това което съобщиха официално е че температурата му била 37.4 което е далеч по-ниска от тази при заболените от ебола. Също така починалия не е бил в страна с риск от ебола. Друг е въпроса с какви хора се е срещал. Официално е казано че риска да е починал от ебола е МИНИМАЛЕН и се мисли че е треска...

39

Абе

преди 9 години

Знам, че не предизвиква кашлица. Кашлицата я дадох само за пример за пренос на вируса чрез слюнка. Иначе съм съгласен за медийната паника. Безсмислено е! Както, когато хората се юрнаха са си теглят парите от банките, без грам да разсъждават!

38

онбашията

преди 9 години

айде спирайте тъпите полети от либерия

37

Анонимен

преди 9 години

До АбеКато кашляш не отделяш никаква слюнка, а я плюеш. Плюс това, Ебола не предизвиква кашлица. А за допира, както казах - телесни течности, или от твоя цитат - "секрети". Цялата ми идея е да не се панира никой, това просто го раздухват сега щото са медии и щото е модерно. И птичия и свинския грип (доста по - заразни, между другото), щяха да ни изтребят ама на - не щем :)

36

Абе

преди 9 години

"Ебола е изключително заразна болест. В началния период на заразяването вирусоносителят отделя вируси с всички свои телесни секрети (пот, кръв, лимфа, слюнка, урина, семенна течност, фекалии), като след известен период вирусът се отделя и от разрушените от него клетки на епидермиса и тогава дори докосването до кожата може да причини заразяване."Говори ми! Наблягам на пот и слюнка. Като се изкашляш, не отделяш ли слюнка?! А за допира на кожата?! Не ми казвай от къде говоря!

35

Анонимен

преди 9 години

До АбеВирусът се предава само чрез телесни течности т.е. - докосване, целуване и т.н. Не по въздушно - капков път. Всички говорите на от задните си части тука. Да не говорим, че при този случай дори още няма потвърждение за Ебола. Спокойно!

34

NORMALEN

преди 9 години

STRASHNA BOLEST.

33

Абе

преди 9 години

Пичагата два поста под мен, за кво онождане говориш? Тва не е СПИН! Тва е ебола! И едно изкашляне в лицето ти само е достатъчно, за да се заразиш! Не говори глупости!

32

Анонимен

преди 9 години

Тея стакива слънчеви очила от еболата ли се пазят или от светлината !

31

Анонимен

преди 9 години

Идва заразата за вас с голямата коса !Затова спестявайте за оня свят !

30

Анонимен

преди 9 години

То все от нещо ще се мре,ама защо от това?!Гадна смърт е това,мъчителна.

29

Анонимен

преди 9 години

Тази ебола е много преди съвременната медицина.Първия документиран случай е 1976г.Гяволука е,просто да не се онождате с черни! Съвет към българките......

28

Анонимен

преди 9 години

Хич не му мислете, това е африканска болест! И ако не се онождате така лесно българките с черната *** ,която се разхожда спокойно по улиците на София, няма да има никакъв проблем.

27

вашта мама депутати

преди 9 години

да вземат да затврорят няколко заразени в Парламента и да ги заключат там за 2 седмици, барем се смени малко положението...