17

Анонимен

преди 9 години

В София няма ли да има такава информационно-трудова борса???

16

Анонимен

преди 9 години

Добре де, колко вземат ИТ-тата в Германия, че всички толкова са ахнали? Ако има някой наясно моля да сподели

15

Берлин

преди 9 години

До Един БългаринАз живея в Берлин, където заплатите са сравнително ниски. Приятелката ми не работи и не взима помощи. Януари бяхме за 20 дена на море в южна Индия. Април бяхме на море за една седмица в Маями, а после десетина дена в Ню Йорк. Август го изкарахме в България, а сега, с настъпването на зимата, започваме да се оглеждаме за нещо в централна Америка или Карибите. Аз съм се надъхал за Коста Рика, но и една Джа-Джа-Джамейка може да направим. Поздрави! :)

14

Един Българин

преди 9 години

До До 6 и 8А като се има в предвид, че трябва да зарежете и всичките си приятели и да живеете "в тъз тежка чужбина" в държава с чувствително по-високи цени особено за услугите (аз например ходя на кръчма когато ми скимне), то не се знае дали е "далавера" много. За ИТ не говорим изобщо, т.к. един от тях взима повече от вас двамата взети заедно тук, но и за останалите е много спорно поне за мен. Аз лично трудно изоставям родината обаче по принцип :).

13

Един Българин

преди 9 години

До До 6 и 8Но плащате и по 400 евро общо за транспорт предполагам. Аз като ходих 2006-та платих 39 евра за седмична карта за транспорта в околията на големия град, но нямаше как, защото "живеехме" на 20 км от Ф на майната си. От тогава цените са се вдигнали поне веднъж чувствително (за което аз зная), а и тази карта не важеше за бързите влакове. За вас на 80км вероятно трябва и по-скъпа за да можете да пътувате нормално всеки ден на работа. Реално вие живеете с 1800 Е на месец двамата вероятно

12

До 6 и 8

преди 9 години

До някъде сте прави. Това което казвате важи за голям град (Мюнхен например) Ето как стоят нещата при мен от около 4 години: Аз живея в малко градче на 80 км. от голям град. С жена ми работим и след данъците ни остават от заплатите 2300 евро общо. Имаме две деца,едното е в детска градина другото е на училище. Държавата ни дава по 180 евро на дете детски на месец. Училището е безплатно,градината е 45 евро месечно. За 80 квадрата жилище плащаме 450 евро наем в който влизат и сметките.

11

до Иво

преди 9 години

Много си прав.В Германия след дантците и квартирата нищо не остава... А ти искат и перфектен немски. А и е доста студено.

10

Мнение

преди 9 години

Работодателите България искат за 400лв да им бачкаш по 6 дни в седмицата, но не се получава и затова вдигнаха заплатите до космическите 2-3 хил. лв. в IT сектора. В къщи си бачкам и си докарвам добри пари с малко работа и много почивка - нямам кисели началници и не гоня безумни срокове - да ме изнасилват да пиша код по 16 часа 7 дни в седмицата и накрая фирмата да прибере едни 500 000 евро за проекта, а на нас по 3-4хил.лв - това съм го сърбал - вече никога!Затова си бачкам в къщи вече-имам име!

9

Анонимен

преди 9 години

Научихме ги всички, че можем масата да работим за малко пари(заедно с румънците) и сега няма как да получаваме равни заплати с западняците. ФАКТ!

8

Иво

преди 9 години

Германия- 1300 Евро брутно възнаграждение, към което имаш около 40% и отгоре различни видове такси и осигуровки. 500 Евро квартира... колко остават накрая?За да има смисъл да замине един българин в Германия и да не живее като скот, би било добре да започне на минимум 2000 Евро брутно възнаграждение. Иначе няма смисъл да ходи там и да робува. Същото си го може и в България. И на всичкото отгоре с немски и английски...

7

Анонимен

преди 9 години

Нещата ще се оправят когато в кенефестан остане само сидеров и пенционерите - тогава ще се разбере кой пие кой плаща.

6

Анонимен

преди 9 години

И какво като ти е 1300 евро заплатата, щом квартирата ти е 600-700 евро , а сметките 200-300 евро.. Остават ти само за храна, както тук.. Същата работа.

5

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 4Той че си отиде, отиде си, но в България все още комунисти уравляват и затова отиваш на майнината си да работиш, вместо да развиваш местната "икономика".

4

Анонимен

преди 9 години

До BG !!!ало дрОгаря от русия ...в русия ако ти плащат 900 Рубли може ...на запад 90% от българите си знаят цената ! Стига си слагал всички под общ знаменател съдейки по себеси ! :) Изкарани роби некви ....комунизма си отиде бе момче ..вече сме свободни хора и знаеме колко струваме !

3

BG !!!

преди 9 години

Нормално да търсят от БГ... На нас ще се плаща двойно по-малко от колкото на техни ди хора... Българите ще се радват на 900евро, а техен човек не би работил под 1300...

2

Анонимен

преди 9 години

ще търсят ами! ние сме едни от най - добрите ..няма американци, руснаци, поляци, индиции, китайци и сякакви *** ...в ИТ в момента в света Българите са ТИТАН! УСПЕХ на всички !

1

Анонимен

преди 9 години

Задно за България по единично за Швейцария!