15

ттт

преди 9 години

"беше освободен сержантът от американската армия Бо Бъргдал в замяна на пускането на свобода на петима водещи членове на талибаните"Петима за един - и то сержант за лидери. Това не е ли унизителна за американците размяна?

14

Близък Изток

преди 9 години

Слугиня на санатана въплътила се в образа на САЩ, как няма да ги хвалят, Фигаро тук, Фигаро там, на пръв поглед Катар създава терористи, подкрепя ги, после се впуска да ги ликвидира, но това е марионетка, докато конците ги дърпат другаде - Тел Авив и Вашингтон

13

ДЕМОКРАЦИЯ С ЧАЛМИ

преди 9 години

нали тия СРЕДНОВЕКОВНИ ФЕОДАЛИ са първи приятели на УСА -то и наш БОКО ПЪРВИИЗВОД - Борба за световно господство , а демагогията и лицемерието на САЩ са ОТВРАТИТЕЛНИ

12

darcas

преди 9 години

В Близкия изток Турция от една страна и Катар и Саудитска Арабия се борят за надмощие и влияние в целия регион. Обаче и трите страни са съюзници на САЩ, и трите пък мразят Израел, който пък също е съюзник на САЩ. А САЩ продават оръжие на всички, за да се държат взаимно в шах в региона. Политика в стил Хенри Кисинджър. Сега едните ще въоръжяват Идил, а другите ще въоръжават кюрдите, които воюват с Идил. Без значение кой на кого. Важно е далаверата да върви и оръжейните заводи да бачкат.

11

Наблюдател

преди 9 години

А аз като видях че е от *** и ми мина мерака въобще да почвам да чета статията .... Предполагам е за великите демократи хамерикански и техните велики свободни съюзници , които пак правят влики планове за осовбождаване на великио поробените народи и довеждането им в лоното на великата хамериканса демокрация и ценности :)))) Мдам, от толкова велики хамерикански неща получавам вече рефлекторно желание да застрелям всички великопродажни журналистечета .....

10

Анонимен

преди 9 години

"Голямата роля на малкия Катар в стратегията на САЩКатар се слави и като поддръжник на ислямистки групировки"Дори не четох статията, всичко е казано в заглавието.

9

Анонимен

преди 9 години

Има една много интересна карта на Близкият изток на генерал Ралф Питърс.На нея липсва Саудитска Арабия, има Свободен Кюрдистан (съставен от части на Турция, Сирия и Ирак, от които са взети значителни територии)...Иран и Афганистан също губят територии, показано е едно значително раздробяване на Близкият изток.Така като гледам накъде отиват нещата - явно натам се върви.

8

трак

преди 9 години

Братя българи,правете деца и пари.Това е пътя

7

трохички

преди 9 години

Ето ви малко тагове и прочетете да се ориентирате :Катар, Саудитска арабия...уахабити ИД!Или защо щатите хем палят огън, хем се правят че гасят пожар?!

6

до 1

преди 9 години

демократизираща и дисциплиниращаа

5

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 3Всички богати *** вадят огромни пари за оръжие. не че знаят да боравят с него. Алъш-вириш да става.

4

уфффффф!

преди 9 години

Америка купува нефт от Катар, но Америка не иска парите и да останат в Катар. Иска си ги обратно в Америка! Как става? Много лесно. Продава оръжие на Катар и си връща парите в Америка.Всяка Година Катар вади за оръжие 12 милиарда долари. По малко от 400 000 богати *** какво правят с това оръжие ? Катар има ли изобщо войска ? Май че няма. Е къде отива американското оръжие ? Катар наскоро изгони Халед Машал (главата на терористите от Хамас). Къде отиде Халед Машал ? В Турция. Пъзела се нареди

3

Анонимен

преди 9 години

Воденето на война е скъпо мероприятие. Някой замисля ли се от къде ислямистите вземат пари. Някой нещо да чува за Саудитска Арабия.

2

Маркс

преди 9 години

Предимно!)

1

Анонимен

преди 9 години

катар просто има нужда от една определена голяма гъба.