12

Анонимен

преди 9 години

каквото и да правят материала от който са направени лентите има малък срок на годност след което се разпада.всички по света си прехвърлят съдържанието на други носители.

11

Бочко Тиквето

преди 9 години

Магистралите и детските градини са по-важни!Аз там режа ленти и ме показват по телевизията!

10

ул. Търговска

преди 9 години

Язък за филмите. Ама българина е свикнал само да руши, да краде и да кара пиян и филми не му трябват.

9

Майн Рид

преди 9 години

В тия филми играе ли Винету? Аке не играе, значи не са интересни.

8

дедо Боре

преди 9 години

Да ги пуснат тези филми в тракерите и ще векуват.

7

Щерев

преди 9 години

Ако няма как да направим собствени хранилища с необходимите условия, да предоставим филмовият архив на добър европейски, който да ги съхранява и ползва срещу правото на безвъзмездно ползване от България за вечни времена!

6

циника

преди 9 години

Брей, че умници има тук!Филмите вече били дигитализирани и затова нямало нужда да бъдат съхранявани във вида им на филомви ленти. Ами тя и Мона Лиза и изображенията в Сикстинската капела и Слънчогледите на Ван Гог са "дигитализирани". Що трошат пари да пазят оригиналните платна или стенописи тогава?

5

Анонимен

преди 9 години

Да вземат да ги дигитализират, после може и да подобрят качеството им. 2014 година сме все пак!

4

мнение

преди 9 години

Филмотеката носи важна част от новата история на България, недопустимо е архивните материали да бъдат оставени на произвола на съдбата, добре е, че министърът обръща внимание на проблема, но въпросът е дали ще има някакъв ефект от това. Положението с архива на БНТ също не е много ясно - какво се пази, какво е унищожено/изгубено...

3

AHТИМУТРА

преди 9 години

Това трябваше да е свършено много много отдавна!!!Защо в железни като може в пластмасови защо!!!! А МОЖЕ И ДА ЛЪЖАТ ЗА ДА ОТПУСНАТ ПАРИ КОИТО ТЕ ДА УСВОЯТ ТОВА ВСЕ ПАК УПРАВЛЕНИЕ НА ГРОБ!!!

2

ля ля

преди 9 години

един човек не съм видял да влиза в музея на съвременното изкуство в кучешката! а луди пари дадоха и стъклени стълби си направи мистър Вежди за да си качва телцето охранено по тях!!!!

1

Анонимен

преди 9 години

веднага да се вземат мерки, ако вече не е късно