16

Нелина

преди 9 години

В българия не битува схващането че треябва да се ожениеш, по вероятно е в населеното място (което не вярвам да е София, Пловдив или някой голям град). В големият град на никой не му пука за теб, всеки е след кариера или оцеляване. В малките градове и села *от където съм и аз хората говорят имат друг морал (старомоден но висок морал). за тях брака е свещен сакрамент и трябва да се опази, а за децата е въпрос на избор, по добре едно но добре отгледано, отколкото много но растящи в лишение.

15

Вицоман

преди 9 години

- Не ти ли прави впечатление, че днешните младежи се страхуват да се женят?- Така е. Ние бяхме съвсем други. Аз например, въобще не знаех какво е това страх, преди да се оженя.

14

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 14Това може да е идеал само за някоя откачена ***!

13

Анонимен

преди 9 години

В България битува схващането, че "ТРЯБВА" да се ожениш и "ТРЯБВА" да имаш деца, което е и една от причините за трагичното състояние на нацията. Крайно време е хората, които искат да са сами и не искат да имат деца просто да бъдат оставени на мира.

12

Нелина

преди 9 години

ужасно е да видя колко хора са против брака, но не е за учудване. Във време на индувидуализъм и сбецентизиъм като днес, *модерните хора, бягат от орговорност, ангажимент и посвещаване. Модерният българин не дели, не опазва, не цени, не вярва и не инвестира във взаимоотношения, за съжаление е така. Във време на свободна медийна куминикация в която всеки ти е *friend, истинските взаимоотношения се губят в облака от #Like. и това се отразява във виждането ни за брака. колко жалко нали.

11

Ная

преди 9 години

Т.е всичко опира до любовта - ако обичаш някого безрезервно и дълбоко, нямаш нужда от това да си криеш доходите, а искаш всичко да делиш с този човек - и времето си, и свободата си, и себе си. Има ли съмнения, че другият може да те изиграе... каква любов е тогава?! Поне аз така го разбирам :)

10

Анонимен

преди 9 години

Вече е научно доказано чрез изследване на сперматозоидите, че човекът не е моногамно животно(предназначението на над 90% е да унищожават сперматозоиди от други индивиди), това е болезнената истина, другото са измислици за успокоение на сдухани домакини.

9

Истината

преди 9 години

Все някога умът идва и в главата на тези, които си мислят, че си живеят живота като не се женят, но тогава обикновено е твърде късно. Доста гадно е да изживееш живота си без половинката до теб и след 40-50 годишна възраст да се окажеш сам.

8

Анонимен

преди 9 години

Най-яко е никога да не се жениш и да правиш секс с колкото се може повече жени, а ако искаш наследници много лесно можеш да си платиш на някоя жена да ти ги роди. Това е истината, за която мечтаят почти всички мъже, но на малцина алфа-мъжкари се отдава.

7

Рали1

преди 9 години

"Сватба-съдба"-израз от миналото,изразяващ избора,отговорността на двама души да живеят заедно,да делят и доброто и лошото.Да създават поколение,да градят общ дом.Заедно.Останалото е мода,егоизъм.Свободата може всеки да я има,когато има изградено доверие между двамата,парите са преходни и не са смисъла на живота ни.Когато я няма детската глъчка покрай нас и когато няма какво да осмисли съществуването ни.

6

Анонимен

преди 9 години

Да се ожениш в България на днешно време си е само навличане на ядове, дори в началото да си бил "щастлив".

5

Анонимен

преди 9 години

Хайде моля, спрете да налагате тая отживелица брак. В последно време хората се женят за да покажат с каква кола ще се на сватбата, колко скъпа рокля са си купили или в какъв скъп ресторант са били. Хайде моля ви се - абсурдно е!Оставете хората да си живеят щастливо заедно - с брак или не - не е ваша работа!

4

накратко

преди 9 години

Бракът не е за егоцентрици и егоисти.

3

Анонимен

преди 9 години

Статията не е приятна за всички очи, предизвиква сарказъм, но си е доста точна. Така че, брака не би трябвало да е натрапчив еталон за съвместен живот.

2

Анонимен

преди 9 години

Или просто не се обичат, а съжителстват заради някакъв интерес.

1

:))

преди 9 години

Или просто все още не е срещнал(а) точния човек.