18

Мунчо

преди 9 години

От къв зор в Скопие бе антиовца!Всички хронисти изрично пишат,че е погребан в Александрия и дори и Цезар отива на гроба муда се поклони.След 1 век няма сведения за нея.Няма сведения и да е препогребван,а това би било и тогава световно събитие.Просто е забравено или скрито местоположението му.Ако го знаеха рицарите тамплиери биха го носили на ръце до Париж и Лондон.До АНТИОВЦА

17

Украинец

преди 9 години

Аз прочетох книгата ,,Началото,, от Г. Бялков.Тази книга е и методология за разпознаване кое е гръцко,кое тракийско,кое българско,от къде идва християнството, кой народ пръв стига в своето развитие,че трябва и да се пише и създават буквата .Книгата обърква теоретичните твърдения на нашите и световни историци за началото на човешката цивилизация... и ,,Началото , на писмеността. С това аз си обяснявам тяхното мълчание за тази книга, с това се обяснява и защо сега гърците забавят отварянето на г

16

Историк

преди 9 години

Господин Овчаров греши като предлага ,,Перперикон,, да бъде обявен заобект на религиите,защото той има още по-голямо историческо значение,защото от тук тръгва началото на така наречения ,,Класически период,, на човешката цивилизация,на който и сега се удивлява цялото човечество и кой знае защо го наричат,,Гръцки,, а неговото начало започва от създадения в ,,Перперикон,, огромен тракийски културен пласт по това време,използван и от Омир в,,Илиада,, Виж кн.,,Началото,, от Георги Бялков.

15

iron maiden

преди 9 години

https://youtube/watch?v=OGL_L0fok10 :)

14

111

преди 9 години

за съжеление от дълбоки старини ни управляват некъдърници , съседното село което сега разкриват гръцките находки е било БЪЛГАРСКО

13

Герчо с тамбурата

преди 9 години

Всичко показано до тук от разкопките в гробницата говори за траките и тяхното културно и етническо наследство,оставено в Юго-източна Европа и българските земи. Прочетете книгата ,,Началото,, от Георги Бялков и всичко ще разберете-как се краде история и от кого.

12

Анонимен

преди 9 години

До 12Хубаво е да четеш това което са написали хората но е и хубаво да вникваш в него! "Лъвът на върха на стената, двата сфинкса на входа на гробницата, датирани между 325 и 300 г. пр.Хр"Само това ще цитирам останалото се надявам да отркиете сам/а Къде са 300г . пр. Христос къде са 995 след него, има няма 1300 години колкото е историята на България.Който и да се крие в гробницата очевидно не е случаен. Хората откриват и популялизират и вадят пари от това а ние кога с тази богата история?

11

Тихомир Томов

преди 9 години

Като я отворят ще бъдат принудени да признаят , че Скопие им е законната столица !

10

Анонимен

преди 9 години

През 995 г. Самуил убива солунския дук Григор и превзема Солун и може да е епогребан някой важен грък там.

9

за 3

преди 9 години

Човека ти цитира Паисий Хилендарски, неграмотнико! А там е написано на старото наречие - болгар, болгарин! Що се отнася до Александър Македонски, никога не съм уважавал завоеватели и разрушители на чужди цивилизации! Какво му великото? Че е повел едни хора да избиват други по земите им, нищо не подозиращи, но натрупали с труд примамливи блага? Явно величието се определя от размера на кражбата и насилието!

8

Анонимен

преди 9 години

Що ли пак се гърчеем!? В учебниците винаги сме учили за Александър Македонски!

7

Анонимен

преди 9 години

аз пък съм 1000% убеден че гробът на Александър е в скопие и само в скопие.

6

АНТИОВЦА

преди 9 години

Аз например, СЪМ УБЕДЕН, че ГРОБА на Александър Македонски се намира в Ерусалем. И мога да го докажа това.

5

АНТИОВЦА

преди 9 години

Нека първо се съгласим, че ЧОВЕКА е с еднаква история на ЗЕМЯТА, от неговото природно или Божествено създание, НЕЗАВИСИМО къде се намира НА ТОЯ СВЯТ. НИЕ на БАЛКАНИТЕ, каквато и борба или политика или завоювание да ПОСТИГНЕМ, ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАМЕ хубавото, МЕЛОДИЧНОТО, КОЛИНАРНОТО, ДУШЕВНОТО, КРАСОТАТА на нашите народи. А те са толкова много сред нас! ОБЩОТО СЪЩЕСТВУВА НА БАЛКАНИТЕ, само желание да има и УМЕНИЕ ДА ГО ЦЕНИШ!

4

Анонимен

преди 9 години

В статиите по вестниците пише, че тази гробница е по-внушителна от онази, в която е погребан бащата на Александър Велики.

3

Относно Александър

преди 9 години

Преди доста време имаше статия за джамия в Александрия, изградена върху скална основа. В скалата под джамията е имало вероятно някакво подземие, защото пишеше, че като слизал "по стълби надолу", някакъв мъж видял през една от цепнатините в салата саркофаг с прозрачен капак - в него лежал млад мъж с корона на главата. После не успял да разпознае през кой от процепите е видял това. Археолозите били затруднени и от необходимостта да искат разрешения за работа в джамия. Четох това в детска възраст.

2

силвия

преди 9 години

Може да е Хефестион. Вълнуващо и от полза за науката.

1

Анонимен

преди 9 години

До Хан Крум"българин" се пише псевдо-хане