15

Анонимен

преди 9 години

Хаха, чета и се чудя как зрели хора се възмущават и се стараят да доказват научни факти, по повод филм.. От толкова дребнавост се губи главната идея.

14

траляля

преди 9 години

Еми как няма да е най-гледан. то какво друго дават по БГ кината. Изборът от филми е толкова ограничен, че и киноманите се отвратиха от "ходенето на кино". Полуфабрикатни филми- предвидими и банални, все едно на конвейер правени - за масата полу-*** с отпрепарирани мозъци

13

petrohan

преди 9 години

този филм е по *** от коментаторите в тоя сайт

12

me

преди 9 години

Колкото по-осъзнат е човек, толкова повече възможности му се отварят. Каква е границата не е известно на науката, защото хората които достигат по-високите нива, нямат навика да се мотат по телевизии или да висят в ЯМР-та. Но някои от нещата, които се казват във филма са много дълбоки и поне мен не ме оставят на мира.А иначе, да оборваш с наука филм е малко детинско. Това не е документален филм, а фантастика. Някои неща са близки до истината, други не. Това е положението.

11

me

преди 9 години

Научните факти са, че никой не знае как точно функционира съзнанието. Филмът използва мита за 10-те %, но ако замениш "мозък" с "осъзнаване", нещата се променят. Кохерентната мозъчна активност е разликата между мисъл и смътно усещане. Във всеки един момент, мозъкът ни възприема огромно количество информация, която достига до нас обработена, анализирана, сдъвкана и адаптирана(всъщност филтрирана) към това което правим в момента. Колкото по-осъзнат е човек, толкова по-голям достъп има до информац

10

Анонимен

преди 9 години

Че Бесон прави едни от най-големите американски бози, а този е сред най-слабите му филми. Ужасяващо дебилен.....

9

LethianDream

преди 9 години

"Люси" ме изненада приятно, очаквах адски плосък филм, а се оказа доста любопитен и поне една класа над американските комиксови бози. Естествено, не може да се каже, че е шедьовър или нещо подобно, но филмчето е доста приятно с няколко доста изпипани сцени и моменти. За пича, който беснее, че не е научно обоснован, киното е ИЗКУСТВО, а не наука.

8

dr. Stein

преди 9 години

Който си мисли, че тази боза се крепи на някакви научни факти, е с IQ на медуза! Всеки средно интелигентен човек знае, че различните части на човешкият мозък, отговарят за различни функции, следователно, при извършване на проста дейност (писане на коментар в сайт) различните части на мозъка, (двигателна функция, зрение,памет) сумарно работят с много повече от 10 процента. А Люк Бесон е френски наркоман, гледал напушен 'Through the wormhole' с Морган Фриймън!Само си спомнете "5-тият елемент"

7

Стеф

преди 9 години

Филмът е боза

6

ме

преди 9 години

И хора, спрете да сравнявате Люси с Limitless. Ми нямат абсолютно нищо общо, освен това, че в основата е хапче разширяващо съзнанието.Адски повърхностно сравнение, което явно е тръгнало от някакъв сайт. Ми вижте филма, на кино или не, и после кажете дали е като Limitless. В Limitless се говори за хапчета стимулиращи мозъка и разширяващи капацитета му (таквиа вече има) ,в Люси изживяването е трасцедентално и следва документирани случаи на процеса. Американски ценности с/у френски, нищо общо!

5

me

преди 9 години

Люси е страхотен филм. Дни наред след като го гледах, се сещах за разни мисли от него и размишлявах над тях. Което показва, че наистина е стойностен филм. Така че си заслужава първото място. Когато излязохме от киното, имах усещането, че може би след върлата реклама, за голяма част от хората ще остане неразбран, надявам се да съм грешала. Защото филмът определено е добър. И като режисура, и като изпълнение, и като детайли, и най-вече като сценарий. Особено ако си на подходящата вълна за него...

4

Plamen

преди 9 години

До АнонименСамата исория на филма е взаимствана наистина от комикс. Пък ако сте гледали филма ще видите,че филма няма общо с митологията.

3

Атанасов

преди 9 години

В събота водих жената на кино и го гледахме. Бяхме приятно изненадани, хареса ни!А и най-накрая нещо по-различно от екранизираните комикси:)

2

Анонимен

преди 9 години

Като "Limitless" ли е, или по-зле?

1

Анонимен

преди 9 години

Е, не е като за Оскар, ама става за гледане. Единствено, че ми се стори доста кратък.