48

Анонимен

преди 9 години

няма никво значение колко АЕЦ-а ще имаме...и 20 да са..и даром да ни ги направят, пак тока ще е скъп и не заради преносната мрежа. Цената на тока от АЕЦ е 14 стотинки а фирмите в българия плащат промиш;ления ток над 2лв. Е какъв бизнес климат да има тук???? Всички отиват в Гърция, където взимат ток от БГ АЕЦ-а на 18 стотинки. Нема управия.

47

До Дабър

преди 9 години

Напълно съм съгласен за АЕЦ-а. За новата мрежа така или иначе ще трябва да строим има разни проекти които да свържат цяла Европа в обща мрежа. А за ВЕИ-тата ще кажа само нещо. Цената на фотоволтаиците беше висока, защото никой от ДКВР или управляващите не актуализира цената която беше калкулирана още преди да имаме закон за ВЕИ(преди поне 9 години)и то за срок от 12 години. Това че българският парламент го промени на 25 години и не смени цената си е чисто наш проблем(ние си ги избираме)

46

дон

преди 9 години

Русия ще плати когато България си вземе дълга от Ирак , Либия и др. държави длъжници.А тези съдилища Русия не ги признава.Американците кога ще платят на |България обезщетение за падналите тях ни ракети в нашата страна - никога това е само за драскачите информация.

45

Електорат

преди 9 години

И какво стана с цената на тока, а? А с 250000 работни места? А със социалната политика? Що имаме 3 милиарда нов заем само за 1 година? И кой ще го плаща, разбирачи? А с КТБ проблема ...банката на българската енергетика и бизнес? Реши ли се? Цв Василев и Делянчо мамин "оправиха" ли държавата и икономиката? Защо само Президента попита кой всъщност е реципиента на 3.5 милиарда кредити, а, отворковци? И защо Корпоративна банка кредитира изборната кампания на Бюрека, щото не е олигарх??? Не е луд

44

Попа с картечницата

преди 9 години

Хайде после някой да твърди че Плевнелиев не защитава корпоративните интереси на тия *** които са едни от виновниците за високата цена на тока в България.Един ден ще бъде посочен в историята като един от виновниците за затриване на народа ни.***

43

Дъбър

преди 9 години

до 47: Съгласен съм, но за целта на балансирна мрежа, ще трябва да я построим наново в цялата държава. Това са поне 2 милярда само за жици, примери много (виж Германия). Аз също харесвам идеята на ВЕИ, но не и пазарния принцип по който се налага и сравнява с "традиционните" базови мощности. АЕЦ-а добре си се регулира, Козлодуй има тех. възможност да откачи 1000Мвт от раз от мрежата ако се наложи, но близо 8 часа за да заработи наново на 100%. Там идва ПАВЕЦ-а на помощ - пали по-бързо да балансир

42

Анонимен

преди 9 години

Тогава КС трябва да отмени и всяко ново решение на ДКЕВР за вдигане на цената на тока иначе ще излезе че защитава само корпоративни интереси.

41

Електорат

преди 9 години

К'ъв президент, бе, разбирачи големи? Договорите за изкупуване на зелена енергия на цени 12 до 20 пъти по-високи от тези на АЕЦ и за срок 25 години са сключени по времето на Р. Овч. и преди да сте чували за Герб. Ама нали заради тока падна правителството на ББ два месеца преди края на мандата - след три дена платени хулигански "протестни" прояви и напарения над полицаи с камъни, а? И нали сега полицаите пазиха една година БСП/ДПС от народната любов, а? Нали се целуваха пред 70000 ***, а?

40

Анонимен

преди 9 години

Браво на лобиста. Добра работа. Б.Б ще го похвали. Може пак да го погали по главата удобрително.

39

Валентин

преди 9 години

Благодарим ви г-н Президент. Благодарим ви г-н Офшорлиев. Нямаше кой друг да защити по-добре интересите на нашите кожодерци от ВАС, призваният да ни представлява, обединява и брани в моменти на заплаха. Кармата обаче не прощава, рано или късно и при вас ще дойде, г-н ***!

38

до Дабър

преди 9 години

А то пък постоянната мощност на АЕЦ-а е много добре нали заради това, че трудно се регулира и тя излишъкът който не се потребява или продава навън отива в ПАВЕЦ-ите и има едни хубави загуби по трасето от Козлодуй до тях. Истината е в балансирана система с всякакви източници. След година две като ни наложат и да даваме прогнозируемо потребление тогава ще стане весел. А ВЕИ-тата не са толкова лоши, лоши са ни политиците че не актуализираха цената на изкупъване спрямо цената за инсталиране.

37

селчо

преди 9 години

Роска друго не направи,ама да заведе дело за тия,можа

36

Необходимо е

преди 9 години

*** е най-големият и най-безсрамният лобист в енергетиката . И цялото му лобиране е за защита на чужди интереси и против националните ни интереси.Господин Президента трябва да бъде разследван и съответно осъден за това.

35

Дъбър

преди 9 години

до 41 Същите тези такси ги сложи и на ВЕИ без горивото и ела пак да говорим. Като отвориш ДКЕВР ще видиш официалните цени на станции и източници. Също така защо като се говори за ВЕИ никой не споменава мрежата как го понася и какви поразии прави. Това е непостоянна мощност, а мрежата изисква баланс във всеки един момент. Не може да щракаш базови мощности като ел. ключ на лампа, щото вятъра затихнал или облаците скрили слънцето

34

...

преди 9 години

До До тиквеника номер 71во токът от АЕЦ е 4ст, ама на изхода на АЕЦ-а Сложи всички текси на НЕК, ЕРП, ЕСО и други по веригата. Сложи и загубите (само си представи Козлодуй- София) ако знаеш къде е Козлодуй. 2ро цената за отработвяането на горивото? 3то токът от ВЕИ отдавна не е 79ст. На толкова си го сключиха другарите. В момета цената е по ниска от повечето ТЕЦ. 4то Ние ги направихме преките и панелите чисто по български- огромни паркове там, където няма консумация. Е, как да имаме енергерика?

33

анонимен

преди 9 години

Г-н Сидеров.Твърдо ще гласувам за теб.Само едно искам.СРЕДЕН ПРЪСТ за ПЛЕВНЯТА И ПОЖАРНИЛАРЯ....

32

da

преди 9 години

Komunistite rusofili vinagi sa protiv zelenata energiq !!!Edna zelena revolyuciq shte prati v istoriyata i USA i Rusiq

31

боклуци

преди 9 години

До Анонимен-35--те тук е големия грабеж--сега тока ще върви само нагоре--пари ще трябват и за росенчо--президентино ни--и тази мутра е в играта--честито--пичагите са на кяр--милионите ще потекат...закопаха атома за кефа на банда мутри---пропаднала държава!!!!!!!!!!!!!!!

30

Анонимен

преди 9 години

ВЕИ е бъдещето, а на платените коментиращи разпространяващи опорни точки много им здраве

29

Цветка перка

преди 9 години

Довечера ще правя купон и не питайте повече#КОЙ