22

да точно

преди 9 години

Жълто ти е бельото. Когато дадоха от "големите" данъкоплатци 1300 млн в *** да не затвори нямаше жълто. КТБ имало едни чували, едни фирми, но най-лоши се оказаха големите вложители със стотици хиляди платени данъци. С 5 клика ми вадят цялото досие сигурен съм, че с малко повече ще намерят кой е взимал кредити и къде е била последната спирка на парите. Една институция е срината по противоконституционен начин. Пожелавам всички да имате по 1 млн в КТБ с този си акъл.

21

da be da

преди 9 години

цензурирайте колко си искате изказванията на всички тук - вие сте жълти

20

Анонимен

преди 9 години

За жалост вече е късно да се спасява КТБ. Нашите умници се занимаваха с какви ли не глупости, като оставки на правителство, здравна каса, държавен бюджет, дето можеха да чакат,вместо да вземат бързо и ефективно решение за нещо, което касае поне 20% от икономиката на страната.Ама от ТИКВИ какво друго да очакваш?

19

кухи лейки

преди 9 години

Няма никакъв + за вложители и гражданин да се затвори КТБ. Има огромен интерес да се купят предприятия и 2 те банки собственост на групата. 80% off. Оттам ще има и кредитни милионери. Така спряганите "лакомници" за големи лихви хапват злобата народна а "спасителите" стават милионери. Откакто затвори КТБ, БФБ отчете срив и срива продължава с отливи на пари, дефалция. Това много наподобява "да махнем правителството". Махнахте и го и сега какво? Икономика в реанимация и болници няма да я спасят.

18

до 17

преди 9 години

Ако беше така добре, но проблема е че в тази банка имат пари много общини, държавни фирми, както и честни фирми, които ако фалират просто ще се увеличи лавинообразно безработицата и загубите за икономиката ще са по-големи. Да не говорим, че загубите на общините ще са много големи и половината от тях ще трябва да тегят кредити, за да изкарат годината.

17

рутерс

преди 9 години

БНБ = политически елит= желана ликвидация на банка = 0% външни инвестиции, отлив на капитал, дела на кредитори, кредитни милионери, ощетени вложители, увеличен държавен дълг. Ако се фалира банка без значение коя е тя последиците са катастрофални. Продължава да се говори за 196к при положение че БНБ, КФН, ДАНС, Прокуратура и НС са в схемата. Това не е поет риск а сарайски сценарий стил 97-*** тъй че да ме извинят но с делата на кредиторите българина както винаги ще си плати 2-но да му виси

16

st

преди 9 години

Хахахахаххахахааахахахаххахахахаахахахахаха

15

Анонимен

преди 9 години

А не мога да разбера какво толкова се е случило?Обикновеният човецец ще си вземе спестените пари, а крадците ще изгорят и готово.От дето дошли - там отишли.Ама да се тегли 5 милиарда заем та да спасяваме приятеските кръгове на ББ и *** - МОЛЯ,МОЛЯ

14

вярват хорицата

преди 9 години

де се е чуло и видяло крадец да върне откраднатото?вече два пъти щяха да я отварят и накрая дрънци.Е, като стане 2015 год. ще се сетите.май ;) има нов закон за фалита на банки и покритието на депозите само от кредитните институции(за справка ЕС)То не бяха чували, руска и арабска група - спасители. Трябва да си много ***, ако не разбираш какво се случва.Няма да се учудя,ако накрая намесят и Сина Божии,все пак и той е Спасител.ей,глупав народ.Жалко за депозитантите до 100 хил.евро.

13

Аз

преди 9 години

Да си дойдем на думата! Добре че са ройтерс, та да обяснят на българските медии кои са важните събития в Бг. След като не могат да се изплатят облигациите на 8 август (а ктб не може, защото е под спец.надзор и няма право да прави никакви разплащания), по закон БНБ или облигационерите обявяват банката във фалит. Т.е. най-късно фонда за гаринтиране на влоговете трябва да започне да разплаща на 15.09.2014г.

12

ДО 8

преди 9 години

Кой ти каза, че не ясно кога ще ги вземеш? В закона ясно е записано - максималния сок в който трябва да бъде взето решение за банката е 6 месеца, след това се изчакват още 20 дни максимум 30 и си взимаш парите до 196 х.лв.

11

какво правителство?

преди 9 години

Точно това правителство загроби КТБ и никога не е търсело вариянт за спасението и! Банката беше една от най-ликвидните и добре работещи банки в тъпата държава ***.

10

кой

преди 9 години

И пак няма отговор на най-нашумелия въпрос последно време в БГ.....КОЙ ? Кой източи парите на КТБ ?? Кой ? Кой ? Къде е Василев ? Какво става с разследването ? Пак задкулисни игри ? Пумярите от ДАНС защо мълчат ?

9

АРХИВАР

преди 9 години

И ДА НАПОМНИМЕ, ЧЕ ПЕЧАТНИЦАТА НА БНБ Я ХАРИЗАХА НА ЧАСТНА ФИРМА ОТ ФРАНЦИЯ ... ХИТРО А ! ИСКРОВ ! КОЙ ? ИВАНЕ, КАЖИ СИ !!!!

8

Анонимен

преди 9 години

някой вярва ли че депозитите някога ще бъдат изплатениБлажени са вярващитеколкото изпалтиха от фалиралите банки при Жан Виденов, толкова и сега ще изплатят

7

?!?

преди 9 години

Чобанов, бегай щот това няма да ти го простим!

6

Анонимен

преди 9 години

Обаче е готино, депозитите до 196 хил. лв. да са гарантирани, а да не е ясно кога ще можеш да си изтеглиш кинтите. Това те държи в кондиция, че живееш в България и винаги трябва да си нащрек.

5

Буда

преди 9 години

До Анонимен 5 Нема да лъжеш Ей!!!Всичко го фалирах аз Буда по-мое време това е моя заслуга не на Орешарски!!!!

4

3

преди 9 години

Ами дали ще има клиенти КТБ или не зависи от много неща. Ако се укаже, че банката поради т.н. криминална атака е имала само краткосрочни ликвидни проблеми, а БНБ са се оакали всичко зависи от това, кога и при какви условия ще я отворят. Аз работя с тази банка отдавна и съм много доволен. Ако остане в същия акционерен състав, корегира глупостите на квесторите ще си работя с тях. Ако обаче стане държавна лично аз ще си изтегля всичко от там. С *** не ми се занимава.

3

Хитър Петър

преди 9 години

Вие Цветан Василев не го мислете!!!Той си е оплел кошницата и с банката и без банката!!!!