32

Анонимен

преди 9 години

До предложениеПО ЦЯЛ СВЯТ ПАЦИЕНТА МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ И ВТОРО МНЕНИЕ ОТ ДРУГ СПЕЦИАЛИСТВЪПРОСА Е ЧЕ У НАС ВСЕКИ ИСКА ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ПРИ ПРОФЕСОР А ТОВА НЕ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ПО ГОЛЯМА КОМПЕТЕНТНОСТ.. И ДНЕС ПРОФЕСОР СЕ СТАВА С ПРЕПИСВАНЕ НА СТАТИИ И ЯК ПОЛИТИЧЕСКИ ГРЪБ...ТАКА ЧЕ КОМПЕТЕНТНИТЕ ПРОФЕСОРИ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ ..ДРУГИ СА ТАКА КОРУМПИРАНИ ЧЕ ТИ СВАЛЯТ И ЗЛАТНОТО СИНДЖИРЧЕ ОТ ВРАТА АКО НЯМАШ ПАРИ НА РЪКА..СПРАВКА ЕДНА ПРОФЕСОРКА ХИРУРГ В ОНКОЛОГИЯТА..ПРОФ ХАДЖИЕВА В ИСУЛИ САМО ТЕ ДА САНО

31

НФБ

преди 9 години

До СуекаПРИЯТЕЛЮ НЕ СИ В ЧАС ПОГЛЕДНИ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ОНКОБОЛНИТЕ..УМИРАХА ЗА ИМА НЯМА 6 МЕСЕЦАДА ХОСПИТАЛИЗИРАХА СЕ СТОЯХА С МЕСЕЦИ НО УМИРАХА КАТО МУХИ.. И ВСЕКИ БЕ ДОВОЛЕН ЧЕ ГО ГЛЕДАТ В БОЛНИЦАТАСЕГА ОНКОБОЛНИТЕ ИМАТ СВОЯ ШАНС ЛЕКУВАТ СЕ КАКТО ТРЯБВА И ДНЕС ЖИВЕЯТ ПО 5-10-20 ГОДИНИ ..ЗАВИСИ ОТ РАКА РАЗБИРА СЕНО ТЕРАПИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА АМБУЛАТОРНО ИЛИ СЕ ВЛИЗА ЗА ПО 3-5 ДНИ МАКСИМУМРЕАЛНО МОГАТ ДА СЕ СПЕСТЯТ ПАРИ ПРИ АМБУЛАТОРНО ЛЕЧЕНИЕ НО НЯКОЙ ОТ БЛИЗКИТЕ НА БОЛНИЯ ТРЯБВА ДА ГО ОБСЛУЖВ

30

предложение

преди 9 години

Прословутото "Второ мнение" да бъде за сметка на този ,който го иска.Иначе този заложен в закона абсурд - преди да е изграден диференциално - диагностичния алгоритъм да се Тича и за "Второ мнение " е един от препъни камъните .

29

правила

преди 9 години

Здравната система е отворена и в нея не са само и единствено лекарите ,за да носят всичките пасиви на прехода......Задължително е да се отчита и 50% участие на пациентите. Трябва да се осъзнае ,че макар и общи тези пари трябва да се разходват като лични.И законотворците трябва да сътворят по точни правила - в посока с мижавите 8% на какво точно има право здравно осигурения

28

истински казус

преди 9 години

Звъни ми тревожен баща за набит младеж и настойчиво иска - скенер и преглед при очен лекар!В кабинета се оказа ,че няма здравно осигуряване и аз му дадох обикновени направления за исканите прегледи..........и само за 30 сек бащата беше на коренно противоположно мнение . ......е то момчето си е добре........????Изводите си правете сами.......

27

of Суек

преди 9 години

Да е ясно - в здравната каса се събират солидарно сумите от здравно осигурените и се разпределят по един справедлив за една бедна държава начин- според нуждите. На принципа на ВСК -от едното време и на всеки му идва реда!СУек ,за твое сведение , ако има някакво "надписване "в болниците то е единствено и само в полза на пациента. Обяснявам- клиничните пътеки са тези заболявания ,за които плаща здравната каса. Ако болния нее по кл . пътека той сам трябва да си плати и хотелската част

26

Суека

преди 9 години

Лекарите са като банкерите голяма част са корумпирани и знаят схемите за източване на пари а и отделно не си дават и малък зор за да спасят човешки живот както е било в миналото ЗДРАВЕТО ПРЕДИ ВСИЧКО а сега ПАРИТЕ ПРЕДИ ВСИЧКО ! От калпави лекари и недъгави лечения годишно си отиват ХИЛЯДИ мои сънародници !!!

25

баба Мъна

преди 9 години

парите са достатъчни, системата е калпава и позволява определени и неслучайни специалисти да източват касата

24

---

преди 9 години

Колко са *** раждащи деца - в дьржавните болници за 1 година.На издрьжка на данакоплатците.

23

Джу-ан

преди 9 години

за съжаление "системата на здравеопазването" не е на здравеопазване а по-скоро на опазване приходите на фармациите, не само у нас. Колко се отделя за превенция? или не е изгодно?

22

до мичо две

преди 9 години

Докато ти лъскаш оная слойка пълни БГ със валута провери Вестерйюнион

21

Мичо две

преди 9 години

Всеки човек който не си е платил осигуровките си има такса която трябва да заплаща (мисля че беше над 10 лева или нещо такова). Не може една прослойка от обществото, мизерна и необразована да обитава болниците за наша сметка. Те не плащат осигуровки, не внасят никакви пари в бюджета, а са само в тежест на системата. Само това кранче да се спре и здравеопазването ще тръгне напред!

20

Мичо

преди 9 години

Здравната каса е единствената каса, която няма дъно! Там изтичат милиарди, запомнете го! Държавните болници са в колапс, защото първо много се краде, и второ - те са се превърнали в свраталище на ***. Обявете ме за расист и какъвто искате, но онзи ден пак се сблъсках с тази простотия. Аз плащам осигуровките си редовно, и ако не съм платил за повече от 3 месеца джипито веднага ще ми откаже преглед. А те особено зимата са там, защото е топло и има безплатна манджа. И често правят скандали.

19

Истина

преди 9 години

57% от всички анкетирани са на мнение, че държавата трябва да започне да плаща здравна осигурителна вноска от 8% за децата, учащите и пенсионерите + държавни служители, депутати, министри, служители на МВР, военни и прочие, който сега са освободени от здравно осигурителни вноски. няма как 1милион и половина работеши да плащат здравето на 7 милиона...

18

Анонимен

преди 9 години

Пари за здравеопазване няма,а за ,,мисии'' в Афганистан и членски внос за НАТО - има.Продажници долни,унищожавате собствения си народ в чието име се кълнете!

17

Анонимен

преди 9 години

Докато има здравна каса, няма да има здравеопазване! Не го ли разбрахте вече?

16

Анонимен

преди 9 години

Белите крадци натрупаха доста богатство на гърба на болния беден народ! И 10 милиарда да им дадете в средата на годината пак ще вият, че трябва да им се даде още!!! Контрол за крадците!

15

gio

преди 9 години

докато 2млн. плащат за останалите 7 в тази държава, читаво здравеопазване няма да има. Да се въведе здравноосигурителен номер, да е посочено какво точно ти се покрива и нещата ще се наредят.

14

Анонимен

преди 9 години

а според 99% процента смятаме, че се краде от здравната каса

13

Анонимен

преди 9 години

В България няма грам мениджмънт.Пълно е с връзкари и "наши момчета" с дипломи от Шуменския и разни подобни, които, дори да искат да са честни, просто са некомпетентни.Много кражби + некадърност водят до това, което виждаме сега.